lørdag, januar 23, 2021

Stille morgen


Søvnen er ikke den bedste lige for tiden, men jeg ved hvorfor, så det er ok. Det skal nok blive godt igen. Jeg nyder morgenstunden, jeg nyder vaskemaskinens tumlen rundt med vasketøjet og er taknemlig for at jeg ikke skal stå i en vaskekælder og skrubbe på vasketøjet før vaskemaskinens opfindelse eller senere skulle stå og vride vandet ud af tøjet, efter det havde været i den halvautomatiske vaskemaskine, før det kunne blive lagt i centrifugen. Nu putter jeg det i vaskemaskinen og efter et stykke tid, tager jeg det rene vasketøj ud og hænger det til tørre. Fin arbejdsfordeling, hvis du spørger mig.

Hundene ligger i bryggerset, dem hører jeg intet fra, de nyder blot, at døren til kontoret står åben, så de kan være med i min gøren og laden. Jeg har nydt min morgenmad med masser af frugt og yoghurt. og om lidt vil jeg rejse mig og gå ind i køkkenet, fundere over hvilket tekrus, der skal ledsage mig på denne lørdag. Første valg i morges var hvilken te, der skulle være morgenteen i dag. Det blev grøn te med appelsin og brombær.

Pause

Da jeg gik ind i køkkenet for at finde et krus og te, så jeg på køkkenbordet. De sidste par dage har jeg ikke haft overskud til at tømme opvaskemaskine, så mine tallerkner var blot blevet efterladt på bordet, Nu var overskuddet der, og jeg tænkte med taknemlighed på min opvaskemaskine, som hjælper mig trofast med opvasken, mens jeg tømte og satte på plads.


Nu er jeg tilbage ved computeren, tekruset blev mit donorkeramikkrus fra Blodbanken. kruset er fra en lokal keramiker. Det her krus har jeg selv betalt, fordi jeg smadrede det, jeg fik fra blodbanken efter et vist antal tapninger. Sygeplejersken sagde, at jeg også kunne købe det hos Lange Kunsthåndværk, men der ville den fine røde dråbe ikke være på, så nu har jeg igen et bevis på at jeg tilhører bloddonorkorpset i Danmark. 

Der er mange, der ikke kan/må være donor, så derfor synes jeg, det er en pligt, at vi der kan/må donere blod eller plasma, gør det. Vi har brug for det. For nogle år siden stoppede jeg med at være bloddonor, fordi min blodprocent ofte var i den lave ende af normalen og så man ikke tappes. Det var irriterende for mig og blodbanken, at vi hver anden gang måtte afblæse tapningen. Så blev jeg plasmadonor, fordi det påvirker ikke blodprocenten og det gode er, at jeg må tappes hver 12. dag. Og for mig er de 40 - 50 minutter jeg ligger på den gode briks, ren afslapning. Her skal jeg blot være, jeg kan ikke andet end at drikke masser af saft og te, spise chokolade og læse i mit medbragte blad eller på min mobil. Som plasmadonor må man blive ved, til man er 70 år.


 Sniffe, sniffe, jeg dufter til min arm. Jeg fik den fineste julegave af vores medarbejder, lækker parfume og creme, jeg kan blot ikke beslutte mig til, om parfumen er den rigtige, så jeg tager lidt fra prøvepakningen på og dufter med mellemrum til armen. Og når det først sker nu, er det fordi jeg troede at Matas havde lukket og jeg kommer nærmest ikke i byerne, undtagen i supermarkederne. Så det var først forleden dag, det gik op for mig, at de havde åbent og fik hentet et lille prøveeksemplar af parfumen. Min egen Matas-butik sørger altid for, at der er en lille prøveflaske med, det er god skik, synes jeg.

Som overskriften siger, så er det en stille morgen. her sker ikke meget. Jeg tager lige en påfyldning te mere og så vil jeg tage en runde i huset og se, om alt er ok. Måske skulle jeg tage en halv times gåtur på vejen, det ville friske den søvnige hjerne lidt op, før dagen for alvor kommer op i omdrejninger.

Må du få en god weekend med tid til frisk luft, smil og latter. 

sidste søndag var jeg her i knitrende frostvejr - Svinklovene


12 kommentarer:

 1. Nå, der var lige en spammer herover. De er altså irriterende!
  Når du må blive plasmatappet så tit, kan man så bare lige stoppe, eller skal man trappe ned? Jeg kunne forestille mig det sidste.
  Vi har også en meget stille lørdag, ikke mindst fordi det endelig er blevet næsten helt vindstille efter den megen og længevarende blæst.
  Og ja, tak for alle moderne hjælpemidler, der lader os slippe for de sure pligter og i langt højere grad tillader os at foretage os hvad vi har lyst til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, og den spamkommentar er slettet nu :-)
   Man får jo al væske bortset fra det, de skal bruge refunderet ind i åren igen, så det er derfor man kan gøre det så tit. nej jeg trappes ikke ud, jeg har lige holdt pause i et år fordi jeg fik et minikeglesnit (alt er godt), og så gik jeg fluks på den udvidet udgave med 700 ml.
   Det er skønt at der er frost og vindstille i dag.
   det er så godt med de hjælpemidler :-)

   Slet
 2. Åh, den forbandede søvn eller mangel på samme... Jeg lider under det også, men jeg ved også hvorfor og ved, at det går alligevel. Jeg har aldrig været vant til meget søvn på grund af Alexanders behov, så jeg lever i bevidstheden om, at jeg sagtens kan fungere (måske jeg burde spørge andre om det er sandt) på meget lidt søvn. Her er også stille dag og jeg nyder det. Jeg hygger mig med stille, velkomne sysler og du minder mig om, at jeg burde gå en tur, men dansen, jeg havde med mig selv, tæller vel også for lidt bevægelse denne stille lørdag ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Liselotte, dans tæller helt sikkert som bevægelse :-) Det bruger jeg tit. Håber vores søvn arter sig bedre i nat.

   Slet
 3. Du beskriver den stille morgen og dine refleksioner så godt. Ja, 'maskinparken' i husholdningerne er et stort gode. Tøjvask i min barndom var et heldagsprojekt. For ikke at tale om tørring på regnvejrs- og vinterdage. Jeg husker ikke, hvordan det lykkedes, men vi skiftede ikke tøj så ofte, som vi gør nu. Og derfor blev der heller ikke vasket så tit.
  Hvor er det et fint krus, du har fra blodbanken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, tak :-) Det var virkelig et heldagsprojekt. Jeg bruger ikke ret meget tørretumbler, kun til håndklæder, sengelinned og karklude/klude. Men det er også en kæmpehjælp, for det danske vejr er drilagtig hvad angår tørring af vasketøjet :-)

   Slet
 4. Søvn er blevet en luksus vare! Måske en blanding af alder og omstændigheder?
  Man bliver taknemmelig for timer der tilbringes i Morfeus arme.
  Jeg nyder også de stille morgener. Ro til at vågne og komme i gang med dagens sysler... Glæder mig over at leve i dag med diverse tekniske behagelighed i huset!
  Jeg anser også donor gerning som en borgerpligt. Var ked af at måtte stoppe.
  Flot krus. Er det lokalafd, der bestemmer gaverne?

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, langsom morgenstart er guld værd. Jeg ved ikke om lokalafdelinger kan vælge nogle af gaverne, men jeg er glad for min kop.

   Slet
 5. Du fortæller så smukt om din morgen. Søvnen er vigtig, men vi ved også, at man kan klare sig på meget lidt ind imellem.
  Hvor er det smart med små prøveeksemplar af parfume. Dem kendte jeg ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, tak :-)
   Det er virkelig smart med de prøveeksemplarer.

   Slet
 6. Stille er der netop disse vintermorgener.
  Jeg evner heller ikke morgensøvn. Første gang jeg nærmer mig vågen tilstand må jeg op, ellers kan jeg opbygge de frygteligste problemer. Er jeg først oppe er alt ok.
  Denne morgen blev det den kop med atlingande-motivet. Fruen snupper en af sangfugle-kopperne om lidt når hun står op. Så ved vi hvis der er hvis.
  Jeg har heldigvis, til de fleste tider, mulighed for en middagslur.
  Det er guld-søvn. en halv til en hel time eller blot 5 minutters blund.
  Hos mig går turen efter 2. kop til de indendørs fasanvolierer til avlsfuglene i den gamle stald. Der kører et lysprogram, så de har morgenvækning kl. 5.

  SvarSlet
  Svar
  1. Farmer, din tidlige morgen lyder også dejlig. Jeg gad godt at jeg kunne tage en lur, men så er det sikkert som amen i kirken, at jeg ikke kan falde i søvn om aftenen :-)

   Slet