fredag, januar 15, 2021

Plasmatapning, gaveindkøb, huskiggeri

 Egentlig må jeg gerne blive tappet hver 12. dag, men da jeg ikke kan booke ny tid før 3 dage efter sidste tapning, har jeg det med at glemme at få booket. I dag sørgede jeg for, at sygeplejersken bookede mig til ny tid, mens jeg alligevel slappede af i en time på briksen ( en meget behagelig briks). Men da det skal passe med fridage, fordi jeg har svært ved at nå fra det ene sygehus til det andet om eftermiddagen, blev det alligevel først om 21 dage. I dag sagde jeg ja til ekstra plasmatapning, så jeg blev tappet for 700 ml i stedet for 500 ml. Man skal veje over 70 kg for at måtte give så meget plasma, så det er da første gang, at jeg har været glad for den vægt.I dag følte jeg mig mere svimmel end ellers, men jeg havde også været vågen i 2½ time i nat, så det var måske årsagen. Så er det skønt at kunne slappe af, lukke øjnene og blot lade alle lydene i rummet være en behagelig baggrundsstøj. Jeg skal også lige blive liggende et stykke tid efter tapning er slut, for jeg har prøvet en gang hurtigt at hoppe ned fra briksen og så gå ud. Da måtte jeg sætte mig i venteværelset og fylde væske på mig selv, før jeg kunne køre hjem.


En lidt uhyggelig hjerne. En af vores SOSAelever havde bagt den til afdelingen.

Landmanden fylder snart år og det jeg gerne ville give ham, ville jeg gerne købe i den gode butik med den høje service. Skulle du nogensinde være i Aalborg og har brug for noget til en jæger, lystfisker eller udendørsmenneske (også kaldet outdoor), så kan jeg varmt anbefale Mortens butik. I det første link kan du læse min hyldest til Morten og hans personale.

Nå men butikkerne er jo lukket, så hvad gør man så? Efterhånden har jeg fundet ud af, at mange fysiske butikker har varerne på deres hjemmeside (nogle har vinduesudstilling) og så tilbyder de, at man kan ringe til dem, handle via telefonen og afhente varerne ved døren, hvor man så betaler med Mobilepay. Lidt ligesom mit biblioteks servicetilbud.

Jeg ringede, da jeg kørte fra sygehuset. Mens jeg drejede hen til det nærmeste p-hus ved butikken, fandt den gode medarbejder frem til et par forslag til gaven. Da jeg holdt i p-huset, kunne jeg åbne min mail og kigge på dem. Så ringede jeg til medarbejderen, mens jeg gik hen til udgangen. Vi aftalte, hvad landmanden skulle have, og da jeg gik ringede på ringeklokken udenfor butikken, kom medarbejderen få minutter efter ud af bagdøren med en pose med min gave. Jeg sendte pengene og vi ønskede hinanden en god dag. Perfekt!

Søndagsgåtur til vandet


I går aftes hyggede landmanden og jeg os med at kigge på huse! 

Nåh tænker du nok, har landmanden overgivet sig, vil han godt ind til byen at bo? No way!!!

Vi så på huse i Trondheim til søn og svigerdatter. De er på udkig efter et hus og havde sendt os link til et hus, de skulle se på. De ville gerne høre vores mening. Så gik der sport i at finde andre huse. Vi fandt det skønneste hus med den skønneste udsigt, men et er billeder, et andet er virkeligheden, så nu er vi spændt på, om de kan komme til fremvisning på de to huse, vi fandt. Messenger er altså genialt (de andre muligheder ligeså). Vi havde landmandens mobil til at være bindeleddet mellem os og så kunne vi bruge computeren til at søge og klikke rundt, mens vi talte sammen. 

Men hvor jeg dog glæder mig til, at vi må køre derop.  Med til historien om huskiggeri hører også, at landmanden har fundet det skønneste fritidshus til os i Norge - langt ude i skoven, dog med mange naboer omkring. Det skal vi vist lige drøfte lidt mere, før det bliver aktuelt ;-)


Det er fredag, det er fridag fra sygeplejen, faktisk har jeg fire sammenhængende fridage. Regnskabet banker alvorligt på døren, det er svært at huske fakturaer, hvis jeg kommer for langt bagud med bogføring og kontering. Det må blive i morgen. Jeg har lyst til en gåtur, mens der er lyst, og så vil jeg hygge mig med mine to bøger i aften. 

Landmandens iPad var gået tør for strøm, og nu kræver den Apple-id og adgangskode. Og kan vi huske den? Nej! Det er vel 11 år siden, at jeg gav landmanden den og vi er for længst holdt op med at opdatere den, fordi vi fik at vide, at den ville holde længere på den måde. Jeg er den, der bruger den mest til Viaplay (vores abonnement tillader os at se udsendelser på de fleste af vores kanaler 24 timer forskudt) og Netflix . Landmanden elsker sin store fjernsynsskærm inde i fjernsynsstuen. Og med nyt smart-tv kan han gøre fuldstændig det samme, som han ellers brugte iPad eller computer til før (han ser meget YouTube-udsendelser eller lytter til god musik på YouTube).

Jeg har opgivet at finde ud af at komme ind på iPaden. Jeg har fundet en side, som kan hjælpe , hvis man har glemt sin adgangskode. Problemet er bare, at den side ikke kan finde vores Apple-id, måske fordi den er så gammel? Eller at vi ikke husker rigtigt ;-)  

Så nu kan jeg enten tage en god stol med ud til computeren på kontoret og se mine film/serier der, eller jeg kan overvinde mig selv til at se det samme som landmanden (jeg vælger nok det første ;-) 

God fredag/weekend til dig.

Jeg fandt et nyt gavlmaleri sidste gang, jeg havde ærinde til Aalborg.10 kommentarer:

 1. Det lyder spændende med sommerhus i Norge! Jeg kan forstå, at du ikke er helt enig, men tænkt at have det, når I engang jobstopper! I har jo noget nemmere ved at komme til Norge end os sydsjællændere :-)
  Surt med det glemte Apple-ID. Kunne man måske få en i en Apple-butik til at klare den sag? Ellers må I investere i en ny, enten android-tablet eller iPad. Vi kunne ikke undvære hver vores :-)
  Jeg er spændt på at læse, hvad I har givet Landmanden!
  Vi er glade for "Click & Collect", som vi har benyttet os af nogle gange. Det hjælper forhåbentlig også butikkerne til ikke at skulle dreje nøglen om.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg vil gerne have et hus i Norge, men vil også godt vente til vi er gået på pension :-)
   Faktisk bruger jeg kun tablet til at se film på, ellers bruger vi computer og smartphone.
   Click and collect har jeg ikke brugt, men jeg var glad for at detailbutikkerne har fundet en måde at få solgt varer på.

   Slet
 2. Måske er landmandens Apple-id det samme som hans e-mailadresse Og derfra kan I trykke på Glemt adgangskode.Han får så en midlertidig kode på mobiltelefonen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Inger. Desværre har han ikke brugt den icloudadresse han fik dengang. Og den vi tror det er, ud fra forslaget på iPad, hvor den skriver første bogstav og så prikker, vil siden ikke acceptere. Vi må vist blot erkende at det er tid til en ny tablet. Heldigvis har vi ikke brugt den anden end som computer med en masse apps, og der har hans smartphone overtaget meget af de opgaver.

   Slet
  2. Det var ærgerligt. Mit apple-id er nemlig lig med min icloudadresse og min mailadresse. Hvis der er en Humac butik i Ålborg, kan de måske hjælpe!

   Slet
  3. Inger, og de har jo lukket lige nu, vi får se :-)

   Slet
 3. Jeg vil tro, at landmandens Apple-id er det samme som hans icloud mailadresse - Ingers råd er rigtig fint!
  Hvor er det spændende, hvis I får sommerhus i Norge. Jeg har rejst meget i landet og er fuldstændig vild med det :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, jeg er enig med jer, men som jeg skriver til Inger, så kan vi åbenbart heller ikke huske den. Vi har ikke brugt icloud til noget.
   Norge er et spændende og smukt land, det lyder skønt med de mange rejser, du har været på. Jeg glæder mig til at udforske området omkring Trondheim, vi har kørt motorcykel i det sydligste område op til Bergen og Geilo.

   Slet
 4. Det er smart, at finde gaven på nettet og hente den ved butikken. Jeg har lige bestilt solsikkefrø til fuglene på samme måde.

  Spændende med hytte i Norge - måske. Held og lykke til de unge mennesker med husjagten.

  Jeg har en bog, hvor jeg noterer koder, det kan godt betale sig i længden.

  Køb en ipad til dig selv, det har du råd til, og du skal da sidde ordenligt, når du ser dit yndlingstv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, tak. Du har så sandelig ret i at vi burde have en bog med koderne til dit og dat. Og jeg køber også en tablet, men jeg tror ikke det bliver ipad, vi får se :-)

   Slet