tirsdag, januar 27, 2009

FLYTTEDAG

Når man får voksne børn, som flytter hjemmefra, så tilbyder man sig selvfølgelig som flyttemænd. Datteren bor forhåbentlig i sin lejlighed et stykke tid endnu, og sønnen har boet i sin et år. Nu er tiden så kommet for ham til at flytte ind til den nordjyske hovedstad sammen med en god kammerat.

Så vi gør klar, faderen sank godt nok lige en ekstra gang, da vi hørte, det var på anden sal uden elevator. Men det klarede vi da i København, så hvorfor ikke også i Aalborg?

Der er en anden flyttedag, som jeg imødeser med mere spænding. For tre år siden blev min afdeling genhuset på sygehus Syd, mens sygehus Nord blev renoveret. Vi var kede af at flytte, det tog hårdt på os, også hårdere end mange af os havde regnet med, men vi faldt godt til på Syd. Faktisk burde vi blive på Syd, for her er de fleste af vore samarbejdspartnere, men der er ikke plads til os. Det splinternye medicinerhus skulle have været højere, og så kunne vi være flyttet ind der, men naboerne gjorde indsigelser.


Jeg glæder mig til helt nye lokaler, helt nye to sengs stuer og en enkelt tre sengs stue. Der er store badeværelser, hvor en kørestol eller sågar et badeleje kan komme ind, der er godt nok ikke så mange badeværelser, så vi skal stadig planlægge og prioritere. Vi får loftlifte på alle stuer, der er fjernsyn til hver enkelt seng, der er ingen ledninger koblet til sengebordet, så vi bliver fri for at falde over dem mere.

Men, for der er et men, vi er en afdeling, der arbejder tværfagligt, og det betyder, at der er brug for plads til at mødes, plads til at dokumentere på computer og i mapper, og den plads er der ikke, da dette er en renovering af eksisterende forhold og ikke nybyggeri. Lige nu sidder vi i flere grupper og prøver at planlægge vores nye hverdag, vi har chancen for at bryde gamle vaner og få nye, hvis det er det, vi vil. Vi har nu chancen for at strikke et specifikt uddannelsesprogram sammen for apopleksiafsnittet, for afdelingen bliver nu delt i to afdelinger, så vi får vores egen afdeling. Det skulle gerne blive nemmere at få overblik over, hvor langt den enkelte medarbejder er med sin praktiske og teoretiske viden om neurologi og apopleksi.

Vi kommer dog ikke udenom, at det, at vi er på Nord og modtagelsen samt neurokirurgisk og neurointensiv afdeling er på Syd, gør tingene lidt mere besværlige. Sådan var det også for tre år siden, men nu har vi jo prøvet, hvor lettere arbejdsgangene går, når man er tæt på hinanden.

I morgen har min apopleksikollega og jeg heldigvis administrativ dag, så vi kan få udarbejdet planer for fremtiden, og de næste to dage derefter skal halvdelen af mine arbejdsdage bruges i en arbejdsgruppe for plejeform og døgnrytme. Derudover skal der tænkes af andre, hvad vi får brug for, når en afdeling deles i to.


Det bliver nogle seje måneder, vi går i møde. Patienterne skal jo passes samtidigt med, at vi forbereder flytning og flytter. Jeg har æren af at skulle i aftenvagt den sidste aften på den gamle afdeling og den første aftenvagt på den nye afdeling. Det bliver godt nok spændende.

13 kommentarer:

  1. Det er utroligt vigtigt, at arbejdsforhold er i orden - men især for personer som Jer, som skal agere på så mange niveauer. Det tænker man nok ikke på, når man 'blot' ser Jer inde på en stue - men der ligger jo så meget andet arbejde bag ved det.

    Det lyder absolut ikke optimalt - man kan kun håbe, at I kan få det bedste ud af det!

    SvarSlet
  2. Det er ærgerligt, at I ikke kan blive, men I får garanteret det bedste ud af det alligevel :)
    Få jer en cykel til turen mellem syd og nord - jeg kørte turen fra syd til nord sammen med en læge og retur igen - jeg siger dig, den taxachauffør kørte som en sindssyg!!!

    SvarSlet
  3. Det bliver spændende!

    Jeg håber, I finder nogle gode arbejdsgange det nye sted.... Og så lyder det dejligt med de store toiletter til patienterne!

    Mvh. Ditte

    SvarSlet
  4. Vores yngste skal også flytte igen..... i Århus.... ned fra anden sal (med elevator) og op på tredie (uden elevator)
    Go' fornøjelse med flytningen af afdelingen, det bli'r med bedre arbejdsforhold :)

    SvarSlet
  5. Nille, vi skal nok få det bedste ud af det, vi er et godt team, men det tager sin tid at få en flytning ud af kroppen, det ved jeg fra sidste gang :-)

    Helle, det gør vi :-) og sygeplejerskerne skal ikke på syd, men der er faktisk stillet cykler til rådighed hvis man vil fra det ene sted til det andet :-)
    Vores vagthavende læger skal jo modtage patienter på syd, men også være til rådighed på nord på afdelingerne, så de får travlt, og vi kommer til at klare mere over telefonen end vanligt, det gjorde vi også før, så vi skal bare tilvænnes igen :-)

    Ditte, badeværelserne er det jeg glæder mig allermest til :-) Tænk nu kan vi få en patient over på badeleje og give et brusebad, hvor vi før måtte sengebade patienten fordi han ikke kunne tåle at sidde på en bækkenstol i længere tid. Når man har prøvet at være indlagt og ikke få vasket hår i flere dage, så ved man(jeg) hvor lækkert et brusebad er :-)

    Jette, god flytning, godt I træner, så I er i form til det :-) Vi får bedre arbejdsforhold på stuerne, og det er SÅ godt. Og vi skal også nok få os indrettet mht. kontorplads. :-)

    SvarSlet
  6. Det må være dejlig at komme på ny renoveret afdeling,det må være dejlig at i slibber for at sengebade, det må også blive rat som patienten, at kan få et rigtig bad og godt i slibber de store seksmands stuer.Håber i bliver glad for de nye omgivelser, når i kommer på plads

    SvarSlet
  7. Ofte når jeg læser med hos dig tænker jeg; den kvinde har et enormt overskud og en mildhed og ikke mindst et megt veludviklet omsorgsgen- du er en sej kvinde :-)

    SvarSlet
  8. Åh, hvor ville jeg ønske, at der bare var penge nok. Jeg vil ihvertfald godt slå et slag for et nyt stort sygehus i Aalborg Øst. Mange problemer ville blive løst; nye lokaler der lever op til de krav der stilles idag. En samling af de forskellige afdelinger der er så afhængige af hinanden, til glæde for de ansatte, men sandelig også for patienterne. Og ikke mindst ville man kunne planlægge trafik- og parkeringsforhold til de forhold der gælder idag.
    Men det ser jo desværre ikke ud til at den beslutning bliver taget lige nu, og selv om den skulle, så varer det jo længe inden det ville stå klart.
    Jeg synes nu, at det vil være den rigtige beslutning :-)

    SvarSlet
  9. Conny, jeg tror vi bliver rigtig glade for det, når vi har vænnet os et andet sted :-)

    Tak Miri, nu er jeg jo professionel udi omsorg, så det skulle gerne fremgå af mine indlæg, men overskud, mildhed samt sej, det er jeg glad for at høre :-)

    Helle, jeg håber også at de får overbevist Christiansborg om et nyt sygehus :-)

    SvarSlet
  10. Flytteforældre? Vi flyttede vores ældste i begyndelsen af december. Gæt hvad vi skal lave den 14. februar?
    *suk*
    ;)

    SvarSlet
  11. Lupo, vi må holdes i gang :-) god flyttefornøjelse :-)

    SvarSlet
  12. Lene, dine indlæg minder mig ofte om min tid på rehab i Århus. Ja muligheden for at give alle et bad - uanset deres funktionsniveau - er et must og en stor tilfredsstillelse!
    Kan godt forstå det må være svært at skulle gå baglæns på visse områder - håber I hurtigt falder på plads på den renoverede afdeling! Tror det er et generelt problem at der mangler lokaler på de danske sygehuse i dag - desværre!

    SvarSlet
  13. Else, men det er nyt og det er det vigtigste, så får vi nok også indrettet os :-)

    SvarSlet