tirsdag, januar 27, 2009

OMVENDELSE

Jeg tror, den er der, men der mangler to afgørende test, før jeg kan sige at missionen er fuldført.

Efterhånden var jeg så langt ude, at jeg overvejede at stoppe med at arbejde.

Det var mere reglen end undtagelsen, at jeg mødte i dagvagt med 4 timer søvn i rygsækken.

Tre uger uden aftenvagt slutter på mandag, men det er lykkedes mig at være så disciplineret, så fridagene imellem dagvagterne ikke er blevet brugt til at sove længe i.

Landmanden stod som et stort spørgsmålstegn, da han stod op i morges og fandt ud af, at jeg havde været oppe siden 5.30, men der er dagvagt i morgen, så jeg vilikke risikere, at min indvundne søvn går fløjten. Hvis jeg sov længe i dag, så ville jeg ikke kunne sove i aften, og så starter karrusellen igen.

Testen bliver i nat og næste uge hvor jeg skal i aftenvagt.

Nu er dagen godt begyndt, jeg gik lyset i møde sammen med min trofaste vandrekammerat, Laika. 6 km blev det til i dag, og os imellem så kan jeg røbe, at vægten også går opad, så det kan hermed konstateres, at 6 dage med traveture hver dag over 30 minutter ikke bøder for rundstykker og kager i samme tidsrum ;-)

20 kommentarer:

  1. Det lyder som en brugbar og glimrende ide Lene...jeg håber den virker :-)

    SvarSlet
  2. Jeg er sikker på, at det nok skal lykkes :)
    Vægten går op fordi du har fået flere muskler ;)

    SvarSlet
  3. Anne, det håber jeg også :-) det siger de kloge hoveder i hvert fald :-)

    Helle, ha ha, den med musklerne tror jeg ikke på med så kort et tidsrum ;-) men jeg giver ikke op, de gåture skal forblive en del af min hverdag, jeg får tænkt så mange gode tanker undervejs.

    SvarSlet
  4. Jeg håber at du "overlever" jeg kender til det der med rod i søvnen og at sove på mærkelige tider...Jeg sender kram :-)

    SvarSlet
  5. Jeg håber du får styr på din søvnrytme. Det er vist ikke specielt sundt og heller ikke rart med for lidt søvn.
    Dejligt at have en hund at følges med når man skal gå tur. Den ser rigtig sød ud på fotoet til højre.

    SvarSlet
  6. Marianne, ja du får da i den grad vendt op og ned på søvnrytmen, og jeg har bare mig selv at tage vare på, men lige netop manglende søvn og min evne til at klare dette, føler jeg, er aldersbetinget. Før hen rørte det mig ikke så meget som nu. Kram tilbage, det er jo dejlig læsning over hos dig :-)

    Karin, sundt er det ikke, og humøret og energien lider også under det :-)
    Vores hund er en rigtig landhund, som løber frit, men hun elsker trods det at komme i snor og gå med mig :-)

    SvarSlet
  7. Jeg tro det er en god løsning du har valgt.Jeg har valgt lidt den sammer ,da jeg har problemer med at sove om natten.Men jeg ved godt hvad problemet er,for lang middagssøvn og for lidt motion.Jeg er begyndt, at gå tur hver dag og forsøger, at lade være med at sove til middag,jeg vil så grene være påtoppen, når jeg skal have et nyt knæ .

    SvarSlet
  8. Det er så hårdt når man ikke kan få sovet reglmæssigt. Jeg håber det lykkes for dig at få rytmen på plads.

    SvarSlet
  9. Conny, jeg tror også du er på rette spor :-)

    Marina, jeg er blevet for gammel til manglende søvn, så jeg håber også :-)

    SvarSlet
  10. Det må være ulempen ved skiftende arbejdstider. Håber det lykkes for dig.

    SvarSlet
  11. Det er flot at du kan stå så tidligt op, selvom du har fri. Jeg har også erfaring med at motion er godt for min nattesøvn.
    Rigtig god vagt igen.

    SvarSlet
  12. Anette, det er virkelig ulempen, men jeg håber at jeg nu får styr på det :-)

    Betty, jeg var også meget stolt af mig selv :-) Motion er godt, også når vi tumler med masser af tanker :-)

    SvarSlet
  13. For en disiplin du må utøve for å få dagene sammen.

    Ha en god arbeidsuke.

    SvarSlet
  14. Tak Hege, jeg har nydt mine fem fridage :-) og nu er jeg klar til to måneders hårdt ryk.

    SvarSlet
  15. Det er hårdt for systemet, tror jeg, at gå i skiftende vagter. Det har jeg vist også læst et eller andet sted, at det er.
    Når man på et tidspunkt ikke en alder, hvor det er ok at lade yngre mennesker klare den slags? Ok, de har vel mindre børn og skal også stadig have det hele til at hænge sammen. Det er altså ikke helt nemt, det her.

    Jeg er stadig vildt imponeret over dine lange gåture. Du må have en fantastisk selvdisciplin.

    SvarSlet
  16. Ellen, mine kolleger, som er i fuld tid har 8 vagter på en fire ugers plan, så der er vist ikke luft til at lade vi ældre få mindre. Men det er ikke godt for kroppen, og jeg kan mærke en forskel fra da jeg startede for 9 år siden og til nu.
    Jeg elsker at vandre, men de sidste par år har jeg hver dag haft undskyldninger for ikke at gøre det, men nu skal det være, jeg kan jo mærke at det hjælper mig :-)

    SvarSlet
  17. Jeg håber for dig at du finder en rytme. Jeg kender problemet, og somme tider er man nødt til at stoppe op. Som ung kunne jeg klare mig uden søvn et par dage, det er måske en metode, når man er ung, men det slår tilbage i 40-50-års alderen, og så tager det år at berolige kroppen (man får hedeture om natten mv.)

    SvarSlet
  18. Donald, lige nu går det godt, det bliver spændende i næste uge, hvor det bliver mere omskifteligt :-)

    Og hedeture troede jeg kun hørte kvinder til ;-)

    SvarSlet
  19. Det gør ondt langt ind i min forkvaklede sjæl, at læse dette. Nu MÅ du altså stoppe med fuldtidsarbejde, og passe på dig selv. Du kan ikke passe på alle andre, når du ikke har kræfterne - søde.
    Det vigtigste er at passe på sig selv og sine kære.

    Lene - hvor er du bare god mht. de gåture - og at det nu viser sig på vægten. Wauw - der sendes tonsvis af "misundelsesstråler" mod nordjylland. Fik "kun" gået ca. 3 km. i dag - og så glemte fruen affaldsposen - altså, altså.

    SvarSlet
  20. kære sister, tusind tak for din omsorg. Jeg er jo ikke på fuld tid, har 30 timer, men det er aftenvagterne, der slår mig af pinden, og det siger jeg fordi jeg nu i tre uger ikke har haft vagter, og langsomt er kommet tilbage til normal søvn igen.

    Og læs nu lige hvad jeg skrev om min vægt ;-) jeg har taget på :-) i dag går jeg ikke, fordi mit skinneben siger fra, så vi restituerer os :-)

    Den pose husker vi næste gang ;-)

    SvarSlet