mandag, december 10, 2012

EN HIMMEL TIL FORSKEL

Om jeg kommer til at føle så stor en forskel, når jeg får høreapparat på mandag, tror jeg nu ikke. Hørelægen sagde, du får ikke normal hørelse, men det skulle gerne hjælpe dig i hverdagen. Din familie og kolleger skal stadig tage hensyn til dig. I går begyndte kollegerne pludselig at grine, fordi de snakkede til mig, mens jeg stod med ryggen til dem et par meter væk, jeg hørte ikke en kvidder. Og det ved de, så som man råber i skoven, får man svar ;-)


Der var mandefald på afdelingen i morges, nogle var syge, nogle kunne ikke komme ud fra deres vej. Jeg havde godt nok sovet der, men skulle jo af sted, så min hjælp bestod i at vække alle de af mine kolleger, der havde fri, for at høre, om de kunne tage en vagt. Jeg fandt en, og hun var guld værd, derudover doserede jeg morgenmedicin op til alle patienterne, så mine kolleger kunne komme i gang med at hjælpe patienterne med morgenhygiejne og morgenmad.


Jeg er så glad for at bo herude om vinteren, når det har sneet. Det er vældig bøvlet, landmanden har brugt halvdelen af dagen på at skrabe sne væk, så foderbiler, personale, kartoffelbiler og de to gårdes beboere kan komme ind og ud fra gårdene. Jeg har sneglet mig hjem, men jeg er stadig vild med udsigten og udsynet. Billederne er fra tre forskellige dage i sidste uge. Måske får du et indtryk af, at himlen herude gør en himmel til forskel, den danner på alle tider en markant baggrund.Det kan godt være, at jeg ikke har fået den mindste grannål eller det mindste julepynt herind, men jeg er god til at købe julebag og småkager på vej hjem :-) Og naturen har pyntet op, langt smukkere end jeg kan gøre det.God mandag aften til dig.

32 kommentarer:

 1. Jeg håber dine nye øre-dimser kommer til at hjælpe dig. Jeg har en veninde, der har haft høreapparater fra hun var 40 og hun elsker dem :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Moster Tulle, det håber jeg også, men jeg er blevet forberedt på, at det kan volde kvaler :-)

   Slet
 2. Uh - der er dejligt i Nordjylland. Savner det ind imellem. Men så hjælper det altid med et besøg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dorthe, det er altid dejligt at besøge sin hjemstavn :-)

   Slet
 3. Pyt da med det julepynt, det når du nok en af dagene.. eller også gør du ikke, og så er det vel også OK.. :-)
  Der er bare højt til himlen ude hos jer, den næsten uendelige udsigt savner jeg meget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, julepynten skal nok komme op, jeg har før pyntet d. 22 ;-) Der er højt og udsyn, og jeg er vild med det.

   Slet
 4. Du bor så smukt så smukt !
  men selv her inde i byen, er der smukt, når sneen ligger blød og hvid :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Miri, du har ret, i disse dage er det ikke sjap og søle, men masser af snedriver, som pynter på byens udseende :-)

   Slet
 5. Det er nogle dejlige snebilleder du har taget, præcis sådan skal vintervejr se. Jeg holder grundlæggende af sne, men i byen bliver det hurtigt til en stor mudderpøl, der er sort af bilernes udstødning, så her kan jeg ikke lide det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, lige nu er der i Aalborg så megen sne, at det er mere hvidt end sort ellers giver jeg dig fuldstændig ret :-)

   Slet
 6. Der er smukt hos dig, også selvom det kan være lidt bøvlet med sneskrabning. Håber de hjælper dig dine høreapparater når du har vænnet dig til dem..God aften til dig..,-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie og god dag til dig :-) jeg nyder sneen,så må jeg tage bøvlet med.

   Slet
 7. Min søde mand har sådan et sæt.. Han synes slet ikke de hjælper overhovedet. Og han er SÅ døv..

  SvarSlet
  Svar
  1. Stine, øv det er træls for din mand, jeg skal ikke have et høreapparat med en prop i øret, men noget de kalder en forstærker, nu får vi at se, det kan kun blive bedre :-)

   Slet
 8. Hvid sne er smuk! Sådan er det - smuk men besværlig. Den skulle kun ligge på marker og træer. Og om sommeren skulle det kun regne om natten. Og Bornholm skulle ligge i Limfjorden:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, sådan er det bare, og tænk hvis Bornholm lå i Limfjorden, skønt :-)

   Slet
 9. Det bliver spændende at se, hvor meget høredimserne hjælper. Jeg tror i hvert fald, at du kommer til at høre noget andet end det, du plejer.
  Om det så er godt eller skidt, finder du nok hurtigt ud af ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, ja det finder jeg da ud af :-)

   Slet
 10. Hvor er der smukt derude på landet hos jer. Held og lykke med høreapp. Jeg håber, du bliver den, der får gode erfaringer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, jeg nyder mit vinterlandskab og krydser fingre for gode oplevelser med høreapp.

   Slet
 11. Jeg troede faktisk, du allerede brugte høreapparater. Der kan man bare se. Held og lykke med dem. Du er jo allerede opmærksom på, at du ikke kommer til at høre perfekt, så der er du kommet et stykke af vejen.
  Min gamle chef grinede, da han fik høreapparater, for nu kunne han høre, når han tissede - og min husbond troede, der skete noget voldsomt, da vi kørte i bil; men det var bare regnen på taget. Men det er jo også en dejlig forskel at kunne høre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, næh ørelægerne mente ikke min hørelse var dårlig nok, og jeg ligger stadig i grænseområdet, men da jeg har høretab på diskanten, så er det konsonanterne, der forsvinder, og det giver problemer for mig. Jeg synes jeg gætter for meget :-)

   Slet
 12. Sødt til kaffen er vigtigere end julepynt. Og sneen gør det hele så fint:)

  Det er spændende, hvordan dine høreapparater virker. Det er jo rart at kunne høre, hvis der er nogen, der spørger, om man vil have en småkage....

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha Eva, tak for morgengrinet, det er nemlig rart at kunne høre gode ting :-)

   Slet
 13. Håber også at høredimserne kommer til at hjælpe.
  Ja, der er smukt på landet (også) om vinteren. Smukt...men bøvlet når man har langt til forretningerne (synes jeg!)
  Knus, og en dejlig dag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Johanne, hvor jeg om sommeren smutter af sted så tænker jeg mig nok lidt mere om om vinteren :-)

   Slet
 14. Det er smukt. Og bøvlet. Men med landmandens store traktorer klarer I jer jo nok :-) Forhåbentlig får du glæde af høreapparaterne. Jeg synes, det må være hårdt for dig både at gå i skole og fungere i dit job med en halvskidt hørelse?

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, jeg oplever det ikke svært, jeg sætter mig tæt på underviseren, og jeg er ikke bleg for at bede folk taler højere. Folk taler generelt meget uartikuleret ;-)

   Slet
 15. Håber du får de rigtige høreapparater som hjælper dig og som også kan bruges til musik. Du skal vide at du ikke nødvendigvis har dem rigtigt indstillet første gang du får--- som høreapparatsbruger siden jeg var 20-- dvs 36 år- uha- så ved jeg at når man skal synge, skal man have sine høreapparater finindstillet og du skal ikke helme før du glemmer at du har dem på. Jeg kender alt for mange der tror at de skal vænne sig til høreapparatet- det skal man også lidt men ikke meget- det er høreapparatet der skal tilpasses. Man skal jo heller ikke vænne sig til forkert styrke i briller.
  Sikke skønne fotos du har. Godt du kan tage din hørehæmning på den måde-- der er nemlig ansvar på begge sider for at kommunikation fungerer- og det er så herligt når der kommer noget skægt ud af det. Man kommer langt med humor.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, jeg skal have et apparat uden prop, og jeg har valgt uden volumenknap fordi det var mindre. Det ved jeg ikke om det er det rigtige valg. Nu får vi at se, jeg har vist tre måneders prøvetid. Tak for dine gode råd, jeg havde ikke tænkt på at sige til dem, at jeg synger i kor.
   Humor er altid godt at have med, især når jeg får helt forkert fat i et ord ;-)

   Slet
 16. Det lyder godt--- håber det kan byttes, hvis det ikke er det rigtige. Det er især vigtigt når man synger i kor at give besked--- et høreapparat uden prop--- det kender jeg vist ikke men jeg håber du får glæde af det. Godt I har så godt et samarbejde at det kan lykkes at få kommunikationen til at fungere også med en hørehæmning

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, de kaldte det en forstærker. Jeg har ikke brug for den anden form for hreapparat, da det kun er diskanten, som er påvirket.

   Slet