søndag, december 02, 2012

DECEMBERPYNT

Udenfor mit vindue står der rhododendronbuske, som har fået et drys sne, ja faktisk mere end et drys. Naturen har været rundhåndet og givet en håndfuld sne til hvert blad. Bag buskene kan jeg skimte græsplænen, naturen har også været på færde her og spredt hvidt pynt ud over græsset. Det klæder plænen, den nåede aldrig at blive klippet, alt var vådt alt for længe. Vinduets små ruder er fyldt med vand i kanterne, vinduesfirmaernes lovprisning af at det ikke sker med deres vinduer, giver jeg ikke meget for. Næste pause skal bruges med en klud rundt i alle rum. Men lige nu danner den duggede kant en smuk ramme til snelandskabet udenfor.

Det er godt, at naturen huskede, det var december, jeg havde glemt det, så et enligt kalenderlys uden en stage men midlertidigt sat på mit smukke glasfad vidner om december måned. Adventslys må købes, når eksamenen er overstået.
Jeg tror, at jeg giver mig selv en julekalender mage til den, Liselotte har givet sig selv, den lyder skøn og rar. Og trænger jeg til en lille låge, der skal åbnes, kan jeg bruge Charlottes link til en julekalender for børn og barnlige sjæle.

Lige nu læser jeg om sygeplejefaglig vejledning med en systemteoretisk forståelse, her har du lige et citat fra den læsning:

"For at dømme en anden mand må du først gå i hans mokkasiner i 10 dage" (indiansk ordsprog)

God 1. søndag i advent16 kommentarer:

 1. Blade og det lange græs er også væk her i haven..
  God søndag. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, det er dejligt at sneen er med os :-)

   Slet
 2. Duggede ruder er nu meget kønt, men ikke særligt godt for indeklimaet og træværket. Men hvem tænker på det når det er første søndag i advent og sneen vælter ned.
  Tror jeg vil undlade at dømme indianere - især i snevejr....

  SvarSlet
  Svar
  1. Overleveren, hvor er I heldige at sneen vælter ned, vi har kun fået så det lige dækker jorden. Jeg tror også jeg lader indianeren beholde skoene på ;-)

   Slet
 3. Jeg har også anskaffet en julekalender a la Lise Lotte. Sådan en kan mange mennesker have brug for. Citatet har jeg hørt før, men det bliver det ikke dårligere af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Henny, den julekalender er dejlig at efterleve :-)

   Slet
 4. Jeg har også en julekalender, og den er lidt speciel, for den består af 24 små bøger, der tilsammen rummer fortællingen om Jesu fødsel. Bøgerne har alle en lille guldsnor, så de kan blive hængt op i grangrene, når dagens afsnit er læst. Egentlig er julekalenderen vist for børn, men jeg holder nu af den alligevel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, den julekalender lyder som en skøn ide, hvor har du fået den fra ?

   Slet
  2. Jeg har fået den som en gave, så jeg ved ikke, hvor den er købt, men jeg vil gerne undersøge det for dig, hvis du er interesseret? Dens rigtige titel er "Historien om julen" og den har ISBN: 978-87-7062-107-6 hvis det kan bruges til noget.

   Slet
  3. Tak Hanne, så kan jeg selv finde den :-)

   Slet
 5. Også jeg snupper lige Liselottes julekalender :)
  og citatet...det er godt :)
  også god 1.advent til dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne, og jeg har ikke glemt at du kommer herover i februar, jeg skal bare lige have eksamenen overstået, så tjekker jeg arbejdskalenderen :-)

   Slet
 6. Liselottes julekalender er genial. Jeg har levet efter den hele dagen. Vestsjælland er også dækket af den fineste snedyne. Til stor fryd for drengene.
  God søndag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne, hvor lyder din dag til at have været god og dejlig doven :-)

   Slet
 7. I min have var græsset og hækken også dækket af sne, smukt og hvidt..,-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, den første sne i dit nye hjem :-)

   Slet