fredag, december 21, 2012

DE FORSTOD MIG

Mit undercover julemandsjuletræ er blevet moviestar, flere af mine kolleger filmede ham, da han dansede for os i dag. De elskede ham, og til sidst hørte man nærmest hele personalet nynne Jingle Bell Rock. 
Landmanden og sønnen arbejder på at skaffe lys i stalden i Bethlehem, det overvejes, om Jesus var tvilling, for vi har arvet mine forældres julekrybbe, som er den samme som vores, men med flere dyr og mennesker. De var også ude i noget med dinosaur og helikoptere, mon du kan gætte, hvor de har den ide fra? Svigerdatteren slapper af med mobilsnak, datteren er væk de næste 24 timer, der er masser af venner, som skal ses, inden juledagene i familiens skød starter.
Der er ild i brændeovnen, adventslysene brænder lystigt, og kalenderlyset gør en indsats for at følge med tiden.
Vi er hurtige til beslutninger her i huset, så da 2.juledagsarrangementet på landmandens side ikke rigtig så ud til at blive til noget, inviterede vi dem, der havde lyst. 4.juledag kommer mine søskende og min far. Men begge dage kommer folk med termokanderne fyldte  og med kager i favnen. Aftensmaden kommer de også med, vi leverer drikkevarer og så skal der snakkes, synges og danses om juletræ.

Og nej, jeg bliver aldrig enig med flertallet af jer eller min arbejdsplads, men jeg er fløjtende ligeglad. Her holder vi de 12 juledage i hævd frem til Helligtrekonger, så julepynt og juletræ forsvinder først d. 6. januar. Vores tradition med at hente juletræ sammen med i hvert fald et af børnene skippes i år, det bliver landmanden, der sørger for det, mens jeg bliver forskønnet lidt hos frisøren. Det har vi alle tiltro til, for han plejer at være god til at spotte det smukkeste juletræ i skoven.

Nu er der lys i Bethlehem, te på kanden, film i fjernsynet, vi lader aftenfreden sænke sig.


18 kommentarer:

 1. Ihhh hvor det lyder som nogle gode dage I er midt i, og har foran jer.. :-)
  Selvfølgelig var Jesus tvilling.. så meget kan en mand alligevel ikke nå på så kort tid. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, vi nyder og vi er trætte hele banden, så vi slapper af :-)

   Slet
 2. Julehyggen er nået til Nordjylland :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i Midten, nemlig :-)

   Slet
 3. Du er enig med mig! Der bliver aldrig, aldrig hevet julepynt ned før efter 6. januar. Det har jeg lært af min mor, og det holder jeg fast i.
  Kan I hygge jer ... fortsat, lyder det til :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, se det har jeg også lært af min mor :-) Godt vi er nogle, der holder traditionerne i hævd :-)

   Slet
 4. Jeg er fuldstændig enig i, at Julen varer lige til Hellig tre konger. Sådan var det ikke i mit barndomshjem, men sådan er det i mit hjem.

  Jeg skal have gjort rent i morgen og så skal min julekrybbe også frem. Jeg har denne julekrybbe som jeg har fået i gave for et par år siden: http://www.hoejholmdesign.dk/html/produkter_julekrybbe.html helt igennem håndlavet af dansk træ. Jeg er meget glad for den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, dejligt at vi er flere :-) Min julekrybbe er også dansk, lavet i keramik og håndmalet. Hvor er din julekrybbe fin.

   Slet
 5. Julepynten skal væk d. 6 nemlig! ikke før! Til hellig trekonger - som fejres med kongekage her i huset! En kage til enhver lejlighed! ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Stine, det kan jeg godt huske, at jeg har læst hos dig. Det var da en herlig tradition :-)

   Slet
 6. Det lyder til at I har nogle dejlige juledage i vente og mon ikke landmanden klarer sin opgave til alles tilfredsstillelse..;-D God lørdag til dig..

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie, juletræet er i hus :-)

   Slet
 7. Hvor er det godt at vide, at der er lys i stalden i Bethlehem.

  Og jeg sidder og bliver helt glad, - Stegemüllers julekrybbe er den samme som min barndoms. Så nu må jeg da vist finde ud af, om den er til at købe for penge....

  Jeg tager julepynten ned inden nytår, for jeg elsker at starte 1. januar med rent bord:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, og sådan er vi heldigvis forskellige :-) Du må da ha fat i den julekrybbe.

   Slet
 8. Hvis min Skat skal på arbejdet 2. januar, bliver der sagt: "Farvel" til juletræet nytårsaften, men ellers få det lov til at overleve til den næstsidste dage i vores kombineret jule- samt nytårsferie og snelandskaberne med mere bliver under ingen som helst omstændigheder pakket ned før en gang i midten af januar.

  En rigtigt glædelige jul samt et lykkebringende nyt år til dig og dine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tine og en glædelig jul til jer også. Det lyder skønt med så god en ferie :-)

   Slet
 9. Her er vi ganske enige - juletræ til d. 6. januar + Helligtrekongersfejring - Ja tak!
  Det lyder som om du hygger på den helt rigtige måde, med liv og glæde og fred og gode takter omkring dig - forsat alt godt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Charlotte, vi hygger og rykker tæt sammen. Der er nok af ufred i familier omkring os, så vi skønner på hinanden.

   Slet