torsdag, december 06, 2012

ARBEJDSDAGEN

Der arbejdes for føden rundt omkring på gården. Vores elev er på skole og den anden medarbejder er syg, så er der kun en tilbage, landmanden. Egentlig har jeg jo fri fra sygehusarbejdet, så jeg kunne hjælpe ham, men jeg har et regnskab, der skal være færdig i dag før arbejdsweekenden. Så nu sidder landmanden ude i kartoffelhuset og sorterer alene, det går langsomt, når man skal være flere steder helst på en gang, men det går. Jeg sidder på kontoret med mapper og bilag samt en computer, jeg hygger mig, jeg kan godt lide at kontere og bogføre. Bare det ikke er hver dag. Jeg har lyst til at vaske vinduer, solen skinner herligt ,og sneen forstærker lyset, så med lidt julemusik kunne det være et herligt modspil til de sidste mange dages læsning. Nu får vi at se; landmanden har sagt god for den plan, men om han ombestemmer sig og gerne vil have mig med i kartoffelhuset, det skal han have lov til. Jeg ved, hvor hårdt det er at sidde og sortere kartofler, jeg sad der jo sammen med ham i 11 år.

 DSC06165

Udenfor har fuglene travlt, der skal arbejdes for føden, og skovskaden har fundet ud af, at det er dejligt nemt ved fuglehuset. Den og solsorten fylder rigeligt, men de små fugle holder sig til, så der også bliver mad til dem. Om ikke andet, så får de store fugle sparket noget af foderet ned i sneen.

DSC06166

Sol og sne er en herlig kombination, jeg håber, at solen også skinner på dig.

12 kommentarer:

 1. Jeg tror også jeg ville hygge mig ekstra mig med regnskabet, hvis alternativet var at sidde i en kold hal og sortere kartofler - brrrr!! Du må hellere brygge en kande te og invitere landmanden indenfor til te-pause :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, han havde et møde, han skulle til, så han fik mad og te med i bilen :-)

   Slet
 2. Hold da op, jeg vidste ikke at kartofler blev sorteret manuelt, men jeg kan selvfølgelig godt se, at der ikke er andre måder at gøre det på. Jeg håber ikke, I skal igennem det bjerg, du engang viste et billede af her på bloggen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, kartoflerne bliver sorteret i størrelse af en maskine, hvorefter de på et transportbånd triller forbi en - to personer, som sorterer i forhold til kvalitet - kun de bedste går videre til jer :-) Og jo - hele det bjerg plus et lige så stort bjerg ved siden af samt lige så mange kartofler i et kølehus. Der er fast arbejde frem til maj :-)

   Slet
 3. Åhja, man er meget sårbar, når man er så få om arbejdet ... det er lidt synd for din mand, men man kan jo kun være ét sted af gangen.
  Tænk, at du kan lide at bogføre - men det er heldigt nok for jer. Jeg ville hade det!

  Jeg kunne godt lide cafe-adressen fra forrige indlæg - det var da yderst passende til vejret lige nu ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, ja det er lidt synd for ham, men sådan er det at være selvstændig ;-) han vil dog ikke have min hjælp, så nu går jeg i gang med at koge æbler til saft.
   Der var dejligt lun indendøre på restauranten, en tapas - restaurant :-)

   Slet
 4. Det lyder som en kold fornøjelse at sidde derude i dag.. Jeg tror sørme også jeg fortrækker papirene.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, han har varme på i det lille rum, men derfor er det nu skønnere herinde :-)

   Slet
 5. Åh, hvor er det pænt af ham, at han ikke ville have din hjælp, tænker jeg. Det må være hårdt arbejde at sortere kartofler, selvom de kommer på et bånd.
  Heldigt, du kan lide bogføring, når nu det er din tjans ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, jeg er heldig :-) Til gengæld fik han så hjemmelavet aftensmad, da han kom ind.

   Slet
 6. Kartofler, som jeg altid har været glad for, har virkelig fået en helt ny betydning, efter at jeg har lært dig at kende!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, det er jeg glad for at høre :-)

   Slet