lørdag, december 08, 2012

FORDOM–FOR DUM–FOR TRÆT ???

Om jeg er for træt? Jeg er mega træt, det var en hård aftenvagt i går. Om jeg er for dum? Det kan nok ske, men måske hænger det sammen med det forrige  spørgsmål. Om det er min fordom om nutidens børnefamilier? Egentlig kan jeg bedre lide Gadamers udtryk forforståelse, det har ikke så negativ en klang, vi er jo nødt til at have en forståelse for mange ting, ellers skulle vi starte fra nul, hver gang vi mødte et nyt menneske. Alle tre spørgsmål kan jeg måske besvare med et ja.

DSC06195

I hvert fald fik jeg mig et godt grin lige før. Jeg sad og skimmede dagens avis igennem ved hjælp af overskrifter – trist – sørgelig – rystende – trist – sørgeligt – rystende. Så kom jeg til sidste side, her var der en artikel om et forældrepar, som var glad for forslaget om heldagsskole. Hold da op, noget positivt, det må læses.

DSC06189

Jo de så nu muligheden for at få mere kvalitetstid sammen, han arbejdede selvstændigt hjemmefra, hun var sygeplejerske i nattevagt og stod ofte op til middag. Jeg undrede mig og tænkte, helt ærligt det der kvalitetstid for par, kan det ikke lade sig gøre, når børnene er kommet i seng eller om nogle få år, så gider de ikke sidde hjemme ved far og mor (mine forforståelser om begrebet partid udfoldede sig i den grad). Så læste jeg videre, de var dog blev skuffet, da de opdagede, at heldagsskolen kun var til midt eftermiddag, men lidt havde også ret! Så vågnede fruen op, hallo, det er bagsiden, avisen har lige lanceret en satireklumme med store overskrifter, hmm gad vide om det er den, du sidder og læser? Ganske rigtigt. Og så grinte jeg godt af mig selv. Tænk at jeg hoppede på den.

DSC06174

22 kommentarer:

 1. Nej Lene.. For dum er du ikke, nok bare lidt for træt.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, jeg håber du har ret, men uanset hvad gjorde det godt at grine af mig selv :-)
   God lørdag til jer.

   Slet
 2. Det er en dejlig evne at kunne grine af sig selv. Fordomme har vi allesammen, og det er godt at få dem peget ud en gang i mellem.
  Det med heldagsskolen tør jeg slet ikke tænke på. Jeg håber det lander et rimeligt sted, for jeg kan slet ikke udholde tanken om at børn ikke skal have mulighed for et eftermiddagsliv med frihed, sport og venner som jeg selv havde det. For mig at se er de rigeligt institutionaliserede allerede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Laura, og jeg har rigeligt at grine af :-) Heldagsskolen kan jeg ikke helt gennemskue, så den vil jeg undlade at kommentere.

   Slet
 3. Træt, men jeg hopper altså også i nogle gange - jeg plejer at sige, at det er når man altid tror det bedste om sine medmennesker ;)
  Jeg har aldrig kunnet forstå, at kvalitetstid ikke kan være sammen med børnene? Vi har stort set ikke fået vores passet og vi har trods alt været gift i mange år (snart 29 år).

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, kvalitetstid kan man sagtens have sammen med sine børn. Vi har haft weekender alene, for der var nogle morforældre, som vores børn tog på ferie hos en gang imellem, men ofte arbejdede vi så :-)

   Slet
 4. Tja sådan kan det gå! Men du opdagede det i det mindste. Værre er det, når man bare løber videre med halve sandheder og hele løgnhistorier:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhh Charlotte, tænk hvis jeg var kommet derud :-)

   Slet
 5. Ha-ha, jeg kender godt den situation ... Er det alvor eller er det sjov??
  Det er godt at grine af sig selv sommetider. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, det er godt at grine, også af sig selv :-)

   Slet
 6. Jeg kender også situationen med at hoppe på en limpind. Jeg gør det faktisk temmelig ofte, og tror, jeg er lidt naiv, for jeg er så nem at narre, og kun sjældent kan jeg undskylde mig med at være træt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, hellere naiv end skeptiker :-)

   Slet
 7. Haha, det kan jo ske for enhver, dum er du langtfra, og træt er vi vel alle indimellem :-)
  Kan i øvrigt godt lide Helles bemærkning om kvalitetstid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, og jeg kan også godt lide Helles bemærkning :-)

   Slet
 8. Jeg læste historien på http://rokokoposten.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Henny, det tænkte jeg slet ikke på, at den selvfølgelig har sin egen hjemmeside :-)

   Slet
 9. Fordom?! Det der var ment som et satirisk indslag, foregår i den virkelige verden! Selvom jeg skal være professionel og se tingene fra en anden side, har min private jeg, svært ved at forstå de forældre, som lader børnene være i institutionen når de selv har fri. Jeg synes de går glip af så mange oplevelser med deres barn.... og børnene går glip af at have tid med forældrene og de frarøves den tid hvor de kan kede sig og fantasien kommer på arbejde :)

  SvarSlet
  Svar
  1. UF Ulla, så er det ikke bare mine fordomme, men jeg husker faktisk godt da jeg sad i bestyrelsen i børnehaven, at personalet måtte bede nogle forældre om at give børnene ferie fra børnehaven.
   Mine børn hadede når jeg sagde at det var sundt at kede sig, men jeg har to kreative børn, så det blev ikke til lang tids kedsomhed :-)

   Slet
 10. Det er en god egenskab at kunne grine af sig selv. Og når man så deler med andre, er det slet ikke så tosset.

  SvarSlet
 11. Hvis det kan trøste dig, kom jeg også 2/3 ind i artiklen, før det dæmrede, at det var Rokokko-posten, jeg var i gang med. Men selvfølgelig er vi ikke dumme, men måske nok lidt trætte ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, det trøster mig og selvfølgelig er vi ikke dumme :-)

   Slet