søndag, juni 09, 2013

FØR JEG DØR

Nu ved jeg en ting, jeg vil prøve, før jeg dør. Andre har alle mulige steder, alle mulige udfordringer og alle mulige andre ting, de vil gøre/se, før de dør. Jeg vil bare leve livet og være sammen med dem, jeg elsker, men som sagt nu har jeg én ting på min liste.

Vi har knoklet i weekenden, vi har også haft tid til at være sammen med vores far. Vi drak eftermiddagskaffe på plejehjemmet, gik en dejlig tur i den skønne sol, sad og snakkede i plejehjemmets have og sluttede af med pizza, før vi forlod vores far. Dagen i dag foregik i haven, en søster med dårlig ryg sørgede for, at det indre af huset fremstod indbydende, to søstre gik om bord i lugning mellem fliser og i bed, brormand malede gavle og reparerede, svoger vaskede vinduer, reparerede græsslåmaskine og ryddede op efter mig. Jeg fandt endelig min mission i en have. Jeg kan sagtens luge, slå græs og alt det andet, jeg kan ligefrem nyde det, når vi som i dag er en hel flok. Men mit øje fangede pludselig alle de vildskud af hyld og et andet træ, som stod rundt omkring i hækkene og i bedene, og så gik jeg amok med grensaks og ørnenæb, jo større, jo bedre. Og midt i al min kravlen rundt i hække og bede slog det mig, jeg vil prøve at fælde et stort træ en gang i mit liv. Jeg skal ikke blive dygtig til det, for så kender jeg en, som hurtigt ville uddelegere den opgave til mig. Men bare én gang vil jeg gerne prøve fornemmelsen af at stå med en motorsav og fælde et træ, og så vil jeg råbe timber!

Nu krydser jeg fingre for, at nogen kan se, hvor skønt et hjem det kunne blive for deres familie. Vi har de skønneste minder fra det hus og den have.

20 kommentarer:

 1. Ha ha, jeg kan godt følge dig ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, der findes helt sikkert et kursus lige som kanindræberkurser ;-)

   Slet
 2. Bare du sørger for, at der er god plads rundt om HELE træet :-D
  Jeg har set væmmelige ting ske selv for dygtige folk, fordi træet har indre og ukendte spændinger. Men det er fedt at fælde store træer, så jeg forstår dig godt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg har også hørt historier om træer, der lagde sig hvor de ikke skulle, så jeg vil garanteret være noget nervøs :-) Har du prøvet at fælde et træ?

   Slet
 3. hihi, jeg vil prøve et faldskærmsudspring når jeg bliver omkring 80 år, jeg har lovet min søn at huske at pakke gebisset ned i en lomme så det ikke falder ud! :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha, Annemarie, det glæder jeg mig til at læse om, når jeg sidder på plejehjemmet :-)

   Slet
  2. Men så skal jeg ikke ligne min far, for så kan jeg jo ikke huske dig :-)

   Slet
 4. Det var dog egentligt et beskedent ønske.. det må kunne lade sig gøre for dig at arrangere :-)

  Du må en tur omkring skovskolen - kan gården ikke arrangere sådan et lille kursus til dig dér så I har jeres egen uddannede skovhugger i fremtiden?

  SvarSlet
  Svar
  1. Overleveren, det må helt sikkert kun arrangeres, især fordi gemalen jo har alt udstyr til træfældning, men jeg skal ikke på skole, for har jeg først et bevis på at jeg kan, så kender jeg min kære gemal så godt, at så bliver det pludselig min opgave at fælder træER:-)

   Slet
 5. Husk lige at gøre det på din egen grund:
  http://padronel.files.wordpress.com/2008/10/clip-image00131.jpg
  Du skal jo ikke være en engel foreløbig, så det haster vel ikke :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Søren, jeg kan da starte i et fotoredigeringsprogram :-) Og nej det haster ikke, der er tid nok, forhåbentlig

   Slet
 6. Det er et godt ønske. Og vildt sejt :)

  Det lyder også godt med fællesskab om det der skal til, for at komme videre. Og mon ikke nogen vil kunne se skønne muligheder midt i alle jeres minder :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, jeg håber også at jeg vil føle mig sej :-)
   Det var så godt at arbejde sammen, og ja en potentiel overtager så på huset efter vi var kørt, det var anden gang de var der, så vi håber.

   Slet
 7. Det må have været en skøn fornemmelse at være sammen om at gøre hus og have fint.

  Godt ønske. Og træer, der trænger til at blive fældet, er der da nok af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, tænk om man kunne lave sådan et team til vores haver, det er meget sjovere at ordne have, og i weekenden fik minderne lov til at flyde og ind imellem også tårerne :-)
   Træer bliver ikke hindringen for mit ønske :-)

   Slet
 8. Det var da et ønske, der er god mulighed for at få opfyldt! Jeg forstår godt, hvad du mener - det er helt vildt at se, når et stort træ lægger sig med et kæmpe suk - helst lige der, hvor det var planlagt!
  Måske får du også lyst til at vælte huse og tårne og... ja, hvem ved, hvad det kan føre til:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, ja hvem ved :-)

   Slet
 9. Det var godt nok et sjovt ønske. Og hvis I alligevel har værktøjet klart, så giver jeg de øvrige ret i, at det nok skulle kunne lade sig arrangere.
  Det lyder i øvrigt til at have været en skøn søskendekomsammen i jeres gamle hjem. Det er ofte rart at have en aktivitet (eller flere) at være sammen om.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, sjovt ønske, men mon ikke jeg får lov at udleve det en skønne dag ;-)

   Slet