mandag, juni 24, 2013

GODMORGEN, GODMORGEN TIL HELE BONDEGÅRDEN

Trænger du til en frisk morgensang , så klik bare her, men får du røde knopper af en frisk LillePer, så lad være :-)

P1060286

I dag vågnede vi begge før planlagt, så  inden klokken var seks var vi i gang. Landmanden kører i marken og kammer jord op omkring kartoffelkammene. Jeg har løbet mine 5 km, og entreprenørfolkene startede lige så tidligt som os, så jeg nåede at sige godmorgen til flere folk end blot landmanden, inden jeg kom ud på vejen.

P1060291

Kontaktlinserne er på plads, men de bliver taget ud om lidt, jeg kan godt se, men jeg har en fornemmelse af et slør hen over mine øjne, jeg kniber øjnene sammen hele tiden for at kunne fokusere på bogstaver, og værst af alt min hjerne kan ikke koncentrere sig.  Jeg må vist efterhånden konkludere, at jeg er nødt til at prøve det koncept med læsestyrke i det ene øje og afstandsstyrke i det andet øje, for kontaktlinser med flere styrker i en linse dur ikke til mig.

P1060298

God mandag til dig, håber din dag går dig glad i møde.

P1060297

20 kommentarer:

 1. Og en herlig god morgen til dig. Her har vi sol og blå/hvid himmel. Hav en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Conny, her skinner solen mellem skyerne :-) En enkelt dråbe fandt vej, mens jeg løb, men det blev vist kun til den ene :-)

   Slet
 2. Min mand måtte også opgive at gå med kontaktlinser, vi må begge to medbringe læsebrille, hvor vi går og står... Jeg har aldrig turdet prøve med kontaktlinser, har det virkelig svært med at skulle sætte noget på mit øje.... God arbejdslyst, her kalder arbejdet også - i dobbelttakt for at kunne nå det!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Pollyanna, jeg skal bruge briller hele tiden, og kombineret med høreapparat giver det sommetider en irritation bag øret. Og når man har prøvet at lægge mascara på vipper eller eyeliner, så kan man også sætte linse i øjet :-) God arbejdslyst, her er jeg også i dobbelttakt :-)

   Slet
 3. Kontaktlinser med flere styrker? Tænk, at det overhovedet kan lade sig gøre! Jeg ville umiddelbart tro, at det er svært at håndtere, når jeg tænker på den ene gang, jeg prøvede med to styrker i almindelige brilleglas. Det gør mig også lidt betænkelig med hensyn til en multifokal linse i det øje, hvor jeg har grå stær. Jeg er ellers ikke meget for det der med, at man ikke kan regulere, så man er nødt til at have briller - jeg, som fik mine første briller som niårig, men aldrig har kunnet vænne mig tll at gå med briller!

  SvarSlet
  Svar
  1. Rasmine, det der gør det mere besværligt end briller er at læsestyrken er centreret i "bunden" eller centrum af kontaktlinsen, og det er afhængig af meget lys, så ens pupil trækker sammen og derved kigger gennem dette centrum. Afstandsstyrken og læsestyrken følges ad i en linse, og jeg har ikke så meget afstandsstyrke i brillerne, så måske derfor er alt let sløret. Jeg har vænnet mig til briller og glidende overgange, men jeg gad godt kunne bruge kontaktlinser :-)

   Slet
 4. Tak i lige måde. Jeg vil i dag forsøge at passe to aftaler med sundhedsvæsenet ind i håb om at "holde fri" i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Henny, det kan nærmest blive et fuldtidsarbejde at få passet alle sine aftaler med sundhedsvæsenet, når man er syg eller i efterforløbet heraf :-) Håber du kan holde fri i morgen.

   Slet
 5. Godformiddag til dig Lene, må du få en dejlig dag. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tal Inge, og i lige måde :-)

   Slet
 6. Og godmorgen til dig, Lene, her har vi skiftevis sol og regn - rigtig dansk sommer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Madame, den samme vejrudsigt gælder her, ja det er dansk sommer i en nøddeskal :-)

   Slet
 7. sikken dog en herlig start og fuld af elan!! Min mandag startede desværre med at sove for længe(hvad sjældent sker).
  Fortsat skøn mandag til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Nola. Det er forfærdeligt at sove for længe, alt får en forkert start. Jeg håber din mandag er blevet bedre end dens start :-)

   Slet
 8. Jaja Lene - du kommer da i hvert fald ikke fra den 7. kartoffelrække!
  Tør man spørge, hvor mange hektarer I har med kartofler? Marken ser stor ud - og der er måske flere end den?
  Fortsat god arbejdslyst :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, vi har 100 tønder land med kartofler og 200 tønder med korn, så der er flere af den slags marker :-)

   Slet
 9. Lyder til i er kommet godt fra start idag. Her hos os ringede telefonen nede i køkkenet kl 6.15....mor her helt rundt på gulvet, ned a trappen , blot for at komme ned til en telefon der var lagt på. Kunne dog se at det var SPF der havde ringet, så gemalen fik ribget retur: jo han ville da blot sige at han var en time forsinket, kunne ikke starte. Flink fyr.....

  Men så var dagen jo ligesom igang, og det har den været lige siden. I formiddag pilates, og i eftermiddag på handlen sammen med de andre piger fra festspillet, nu er det nemlig ved tiden at bestille slik :O))

  Mange hilsner fra Joan M.

  SvarSlet
  Svar
  1. Joan, sådan en telefonopringning kan få en i gang tidligere end beregnet :-) Slik og festspil, står du i bod og hvilket festspil er der tale om?

   Slet
  2. Ja, det er 20 år vi er med til Vilhelmsborg festspil. Har alle årene solgt is og slik (det er som at sætte ræven til at vogte gæs)
   Jeg har lige fra start haft mine 3 unger med som hjælpere. Idag er sønnen skiftet ud med en svigerdatter, men begge vores piger hjælper stadig, og nu vil Marie på 6 år også med...og det er da ok, det var den alder den yngste havde da vi startede.

   I år spilles Skatteøen af Sebastian....uh jeg er godtnok spændt, tror og håber den bliver go´ , jeg er lidt vild med musik af Sebastian.

   Idag er min dag startet med at køre min mor til rheumatolog i Skanderborg, og når vi var der, så kunne jeg lige nå et besøg i blodbanken..(gang nr 41).og så hjem til formiddagskaffe med folkene.

   Nu er der hældt marinade over rabarberne første gang, skal lige køle af så de kan få 2 gang.....Det er super godt til frikadeller.....

   Har du styr på dit læse/skrive project. Jeg synes det er så sejt af dig at du kaster dig ud i det....Dyb respekt.

   Mange hilsner fra Joan M.

   Slet
  3. Tak Joan, det lyder som en hyggelig familietradition :-)

   Slet