torsdag, juni 20, 2013

SOLNEDGANG

kan jeg ikke byde på. Men himlen malede alligevel en smuk aftenakvarel. Løbeturen blev til virkelighed, men da vist også kun fordi jeg havde lovet min vejleder at holde fast i den rutine. Mentalt virkede det som en aftale, og jeg lokkede yderlig mig selv med, at der var is i fryseren, så nu er en lille is nydt, vinduerne står vidt åben, og jeg slapper lidt af, inden jeg igen igen prøver at knække koden til et irriterende problem.

20130620_205903

Hvis du ved, hvordan man kan sætte en figur med tekst i ind i et wordprogram OG få det til kun at tælle som ét tegn OG måske oven i købet kender til funktionen i Word på en MAC, så vil jeg være dig dybt taknemlig, hvis du vil fortælle mig det. Jeg kan sagtens indsætte en figur, i det her tilfælde en rektangel, jeg kan også sagtens indsætte tekst i den, MEN alle tegnene i tekstfeltet tæller med, og det burde de ikke gøre. Hvorfor nu så ivrig efter at finde ud af det? Jeg må kun have 72.000 tegn inklusiv mellemrum, det svarer ca. til 30 sider, og jeg har allerede rigeligt af dem, og jeg mangler stadig ca. 10 sider at skrive. Så alt der kan barberes væk, skal væk.

20130620_211238

13 kommentarer:

 1. Flot himmel..
  Jeg ville lave figuren i et andet dokument, tage en kopi af den, og indsætte den som et billede.. Det bør kun give et tegn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge, jeg vil fluks prøve din ide af :-)

   Slet
  2. Men faktisk har jeg prøvet at lave den i et powerpoint, men jeg satte den godt nok ikke ind som et billede. Det må jeg prøve :-)

   Slet
 2. Jeg aner det ikke, men Inges ide lyde plausibel :)
  Jeg håber du er ved at has på opgaveskrivningen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, der er lang vej igen, desværre, og med en uge tilbage og masser af sammenkomster om aftenen, så skal jeg hænge i :-)

   Slet
 3. Jeg tror Inges løsning er rigtig smart.
  Du kan også spare tegn ved at gøre som en af vores kemikere: han udelod samtlige kommaer! Men det var temmelig besværligt at læse ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha Ellen, jeg tror heller jeg vil kigge på om der er ord, der kan undværes :-)

   Slet
 4. Når du laver en optælling af ord i Word, er der en boks du kan vinkle til og fra (medtag tekstboks, fodnoter og slutnoter. Hvis boksen ikke er markeret tæller disse ting ikke med. Da jeg skrev de sidste opgaver på Uni var opgavernes ordantal uden fodnoter(og vel også tekstbokse) så jeg havde altid denne boks uden markering, men jeg ved jo ikke om det gælder for jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Pollyanna, jeg har prøvet uden markering, men i mit word hedder det kun fodnoter og slutnoter, så det hjalp ikke, desværre :-)

   Slet
  2. Bingo Pollyanna, jeg havde ikke kigget ordentlig efter sidste gang eller ikke gjort det ordenligt. Nu tror jeg det virker :-)

   Slet
 5. Hvor er det dog træls, at det er nødvendigt med den slags detaljerytterier i forhold til det faglige indhold.
  Jeg håber, du får styr på det hele - til tiden :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og jeg glemte lige at sige, at jeg er glad på dine vegne, over at du holder fast i løbeturene. Mine egne løberutiner er lige blevet sat på standby, mest af tilfældigheder, så jeg må glæde mig over andres løberutiner, indtil jeg finder mine igen :-)

   Slet
  2. Conny, nu tror jeg at jeg har fået styr på det, nu skal jeg så bare i gang med at skrive, og det er utroligt som jeg kan blive ved med at gå om den varme grød ;-)
   Motionen er min livline, jeg spiser alt for meget kage og guf, så hvis ikke jeg fik løbet/gået, havde jeg nok taget 10 kg på :-)Du skal nok komme i gang igen med rutinerne, men der er meget, der kan komme i vejen, og jeg er spændt på, når jeg kommer tilbage til en hverdag med mødetid klokken syv.

   Slet