mandag, juni 01, 2015

Mit sted

Jeg læser om den nye trend, kvinders pendant til mændenes herreværelse/værksted. For mig ligner det mere endnu en byrde, et nyt rum, der skal indrettes og holdes rent. Som du nok kan læse ud af forrige sætning, er indretning og rengøring absolut ikke på min top10liste. Men jeg kan sagtens finde rum til at ånde i og lade op i. For mig skal der blot være noget at sidde på, en kop te og nu til dags en computer. Tidligere var det en bog, et blad eller en avis. De fungerer stadig, men computeren har en tendens til at skubbe de andre til side. Strikketøjet kunne (og er et mål) være en genopladningsmulighed, men lige nu, hvor projekterne styrer mig og ikke omvendt (hvorfor sagde jeg dog ja til det kapitel, helt ærligt, udkastet skal være færdig om 10 dage og jeg er ikke startet – der er kursus, der er undervisning, der er introduktion af nye kolleger, der er koncert, der skal synges, der er koncert der skal lyttes/danses til, der er ferieforberedelser, der er …) Hold da op den sætning blev så lang, at fortsættelse må komme i denne sætning: strikketøjet er lige nu ikke genopladning, men endnu et projekt, så derfor venter jeg med det til World Knit day, hvor jeg skal være sammen med skønne kvinder udenfor Garnudsalg.dk. Snak og strik i kombination er genopladning.
Tilbage til rummet for hende; da jeg havde små børn, kunne jeg slappe af lige midt i legetøjet. Jeg er begavet med to meget fantasifulde børn, og når først de kom i gang, gik legen som en leg! Jeg skulle blot være i nærheden til at kommentere detaljer eller bistå med råd og praktisk vejledning til at videreudvikle legen. Så en kop te og en bog midt i legetøjet, så slappede jeg af.

I dag har jeg mit eget rum, men jeg bruger det ikke. Landmanden bruger fjernsynstuen, som også rummer den ene stationære computer. Jeg bruger den anden stue eller køkken/spiserummet. En kop te, en computer og en siddeplads med udsigt til haven, det er mit rum. Genopladning kunne også foregå ude i naturen med en lang travetur og et kamera i hånden.Håber du får tid til at lade op på denne solskinsrige mandag, god dag til dig.


16 kommentarer:

 1. Vi er alle forskellige, jeg er ikke den der har behov for at leve op til diverse indretningsbølger, jeg vil hellere have det så jeg føler mig godt til pas.
  Rengøring er også for mig noget der bare skal gøres :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, vi er heldigvis meget forskellige, det er det der gør det sjovt :-)

   Slet
 2. Jeg måtte smile når jeg leste innlegget ditt, Lene. Jeg har nemlig fått meg mitt eget lille sted i hagen. Et sted uten internett. Jeg blogger om det senere i dag.
  Ha en god ukestart, kjære du.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Elisabeth, hvor lyder det bare lækkert og det passer til dig, som er så god til at indrette have og skønne rum :-)

   Slet
 3. Jeg synes det er dejligt med et lille eller større hjørne i hjemmet der er helt personligt. Sådan et har jeg osse selvom vores bolig er absolut minimal. Totalt domineret af stationær computer og en behagelig stol.

  Men rykker nu oftest ud i køkkenet med ipaden når konen går i gang med sine bage-eksperimenter.

  Det ser ud til at du får dig et par travle dage med det der kapitel.. men jeg er helt sikker på at du får styr på det - når du skal have styr på det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Overleveren, først tak for din tillid, det tror jeg også, men jeg vakler lidt i troen :-) Jeg genkender det med at rykke sammen med sine aktiviteter.

   Slet
 4. Nej, vi er da heldigvis ikke ens - jeg elsker mit syværelse, som nu er blevet til et stort syværelse, hvor jeg kan rode som jeg lyster, helt uden Johns indblanding :-) Ikke fordi han blander sig i min syning, men han er så glad for, at jeg ikke syr inde i stuen, for så roder der jo :-)
  Ellers er "mit rum" også bare det sted, hvor jeg lige præcis dér har det bedst lige nu.
  God fornøjelse med skrivningen ... det skal jo nok være snart ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det sted, hvor man har det bedst lige nu; supergod formulering :-) Det er mit sted :-D

   Og ja det skal være nu, jeg skal lige have redigeret i min synopsis i dag, så den er klar til afsendelse, så skal de næste fridage gå med bogprojektet (har fem af slagsen i løbet af de næste ni dage). Artiklen er næsten færdig, men da den ikke har en deadline, så får den lov at vente.

   Slet
 5. Mine drømme går i to retninger. Vores "fælles" arbejdsværelse er blevet mandens hjemmearbejdsplads, så jeg savner et skrivebord til papirer og lignende som er i transit. Ting som skal ordnes på den ene eller anden måde før de kan arkiveres.
  Derudover drømmer jeg om mit helt eget sted i haven. Jeg ved lige hvor det skal være; i kronen af et gigantisk træ. Der skal jeg sidde og nyde, og måske endda arbejde lidt. Det projekt afventer bare tilstrækkelig økonomisk formåen. Jeg tænker det måske først bliver når jeg forhåbentlig en dag kan hæve overlægeløn.

  SvarSlet
 6. Jeg har også brugt at koble fra midt i ungernes leg og hverdagens opgaver... En god evne mens der er meget liv i huset... Idag er det en god stol og et strikketøj i hånden og mobil/ipad ved siden af. Og så kan jeg næsten sidde hvorsomhelst! Håber du kommer videre med strikkeriet til WWKIP!
  Og får flow i de opgaver, der ligger (den liste er vist en konsekvens af "det klarer mor" syndromet!!!)
  Må solen give lys og lyst ....

  SvarSlet
 7. Du har nok om ørerne, lyder det til. Godt, du så har evnen til at slappe af i nuet. Vi havde engang indrettet computerplads til os alle fire nede i vores gode store kælderrum - men vi er flyttet op igen, til alrummet med tv, radio, køkken inden for rækkevidde. Der har vi to hvert vores lille bord, som er vores lille hyggested.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, ja de er varme, de ører :-) Det lyder hyggeligt med hver jeres lille bord :-)

   Slet
 8. Du har vel nok mange ting om ørerne - godt du kan skabe dine frirum.
  Jeg har let ved at finde et frirum, både hjemme og ude. Som i dit tilfælde, så har computeren næsten taget pladsen for anden læsestof, men kun næsten. Aviser er en del af mit papirlæsestof.
  Hvor lyder det hyggeligt med brylluppet hos din niece. Og god inspiration til jeres kommende bryllup. Det må også have været dejligt for jeres svigersøn, at der var flere engelsktalende gæster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, frirum må der til. Jeg har prøvet e-avis og jeg må sige at papiravisen vinder, jeg holder den dog ikke, fordi jeg aldrig får den læst og den er dyr set i forhold til mit brug af avislæsning :-)
   Det var rigtig hyggeligt.

   Slet
 9. Bortset fra at jeg har alle 80 kvm. for mig selv, er "mit sted" der hvor min elskede stationære PC står. Jeg har en god og sund Stokke-stol, og der er pynteligt med en (upraktisk) bordplade i glas. I bordpladens bagkant er der boret 4 store huller, så ledningerne kan trækkes pænt. Jeg har selv designet pladen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, det lyder som et gennemtænkt og godt sted. Godt med hjemmedesignede løsninger :-)

   Slet