fredag, marts 20, 2009

MORGENTANKER

Udenfor stråler solen, bladene er stadig iført iskrystaller og luften mærkes ved hvert åndedrag.


I begyndelsen, mens jeg går, lægger jeg mærke til naturen omkring mig. Jeg nyder udsynet og himlens uendelige blå verden.


Jeg stopper op og fotograferer, men ofte er det svært at fange skønheden i morgenlysets spil med vand, siv og træer.


Mobilen er sat til at ringe, når jeg har gået 25 minutter, så vender jeg om og går samme vej tilbage, og så sker det.


Jeg går længere og længere ind i tankerne, Laika går pænt ved siden af mig forbundet til mig med hundesnoren. Jeg sanser intet, jeg tænker, jeg spekulerer, jeg fører samtaler med pårørende, fordi de har fyldt mine tanker på min fridag, og i dag møder jeg dem måske i aftenvagten.


Det er sådan jeg får ideer til at ændre på noget. Jeg fører imaginære samtaler med folk, forestiller mig hvad de kunne finde på at sige, forsøger at sætte mig ind i deres situation. Tingene bliver vendt og drejet. Det er så også derfor, jeg sommetider har svært ved at falde i søvn, for det er ofte i rummet mellem vågenhed og søvn, at tankerne dukker op, og så tager den ene time den anden.

I dag havde jeg tid til det, mens jeg gik. Pludselig ser jeg landmanden og undrer mig over, hvorfor han står over ved den anden gård. ØH jeg er kommet hjem uden at lægge mærke til det, og Laika fik endda ikke lov til at løbe frit til sidst, fordi jeg var så langt inde i mine tanker.

Nu er det vist tid til at få handlet ind og gjort klar til en weekend med aftenvagt.

12 kommentarer:

 1. Lene, dejlgt at læse baglæns her hos dig og nyde dine smukke billeder. Jeg ser, du har haft fødselsdag fejret med pingvinerbrød, ;o) Lidt forsinket men hjertelig til lykke med dagen, og ja, det er sjovt som sådan noget som éns syn på alder ændre sig - for vi er jo stadig de rene vårharer, er vi ikke? :o)

  SvarSlet
 2. Tak Nina, det er da det vi er :-)

  SvarSlet
 3. Det lyder så dejligt med din lange vandretur med Laika! Ja, man får mange gode tanker, mens man vandrer i naturen. Og til en vis grad tror jeg også, at vi skal øve os i at tømme hovedet for tanker, bare observere fuglene, lydene, lugten, synet ... være i nuet :)

  SvarSlet
 4. Når jeg ser dine billeder og hører dig fortælle om dine oplevelser af og i naturen, ville jeg gerne kunne nyde det på samme måde, men det sker bare ikke. Går sjældent ture. Jeg gør mig nok de samme overvejelser og tanker, men det er inden døre, oftest med "noget" mellem hænderne.
  Go' vagt og weekend til dig, glæder mig til at høre om det nye, der skal ske ;)

  SvarSlet
 5. Kære Lene. tak for at jeg kom med på din morgentur, ja.. jeg tænker også godt mens benene går.
  jeg kander godt de mange tanker der er i forbindelse med pårørende,og de svære samtaler det bringer.. God vagt, og god weekend, det lyder som om du har rustet dig godt.

  SvarSlet
 6. Kære Lene, det er godt at komme ud i naturen og få tømt hovedet, naturen den gør meget godt for os.
  God dag til dig

  SvarSlet
 7. Du har vist din egen måde at meditere på- det virker i hvert fald meditativt, når du kan gå uden at opdage du kommer hjem, men jeg er sikker på at du får renset sindet på mange måder- og at hunden nyder det lige så meget som du. Et dejligt positivt og livsbekræftende indlæg at læse for mig

  SvarSlet
 8. Madame, du har så meget ret i at for at være i nuet skal vi tømme tankerne, det er svært at være til stede, hvis underbevidstheden hele tiden kører en anden film.

  Tak i lige måde Jette, der findes jo mange måder at få tingene vendt. Og du skal nok høre nærmere :-)


  Tak Mette, ja det kan komme til at fylde, når man har med mennesker at gøre, så frisk luft, motion og tid til tanker er godt :-)

  Tak i lige måde Pernille, nu er jeg klar til arbejdsdagen :-)

  Tak Karin, jeg havde slet ikke tænkt på det som meditation, for jeg kan nemlig "ikke meditere", men det kan jeg så på min egen måde. tak for dine ord :-)

  SvarSlet
 9. Hvor er det dejligt, at læse om din meditative gåtur. Det er skønt, at tankerne får lov, at flyde frit. God weekend til dig.

  SvarSlet
 10. Vanen tro en fornøjelse at komme herind og læse dine beretninger fra dagligdagen og de smukke billeder

  SvarSlet
 11. Tak i lige måde Oline :-)

  Tak Gisela :-)

  SvarSlet
 12. Jeg kender godt det dejlige i at gå sig til tanker. Det er pusigt hvordan alt ting kan falde på plads inden i en mens man bare går. Dejlige, dejlige billeder du fik taget med dig hjem fra turen.

  SvarSlet