tirsdag, oktober 09, 2012

LANDMANDSMORGEN

Vejrudsigten er med os, så der skal arbejdes effektivt og udnyttes alle døgnets lyse timer. Landmanden er tidligt ude for at forberede dagens arbejde, der skal sorteres kartofler frem til formiddagspausen. Butikkerne skal jo ikke mangle kartofler, så de første knap så lyse timer udnyttes til sortering. Jeg får ryddet op i køkkenet og lagt dej til eftermiddagens boller. Når jeg ved, at jeg skal være med resten af dagen frem til aftensmaden, må jeg være effektiv fra morgenstunden.

DSC05955

Normalt har vi 4 mand ansat i kartoffeloptagningen, men for 14 dage siden blev den ene medarbejder langtidssygemeldt. Kartoflerne har været ualmindelig flotte i år, og der har været meget lidt jord med hjem i læssene, så landmanden har kunnet klare det med 3 mand. Landmanden er kørt ud i marken og har byttet vognene, og vores unge elev er i den grad vokset med opgaven. Den mark, vi kører i nu, er meget fugtig, så der er nødt til at køre en traktor foran traktoren med kartoffeloptageren og trække den gennem de mest fugtige områder. Det betyder så, at landmanden er alene ved indlagringsgrejet, derfor er det heldigt, at jeg har ferie nu. Den ene medarbejder er ikke vant til at køre i marken, så landmanden kører traktor med vogn på plads i kartoffelrækkerne for ham. I går hørte landmanden så over walkie-talkien, at eleven sagde til medarbejderen, at traktoren stod forkert i rækkerne. Landmanden brød ind og undskyldte, for det var ham, der í farten havde talt forkert. Hvorpå det lød fra yngstemanden på gården: ”så er det jo godt, at underdirektøren kan se det”  Forleden dag havde han spurgt, hvor længe de skulle køre, hvortil landmanden havde svaret; “til første mand bliver træt” “ Det bliver ikke mig!” var svaret. Det er dejligt at se, at den unge mand trives og at hans selvtillid i den grad vokser.

DSC05958

Må din dag blive en dag, hvor selvtiliden vokser.

12 kommentarer:

 1. Det er da alletiders elev I har fået ansat der.. Ham kan I da godt være lidt stolte af.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, jeg er så glad på hans vegne, for han er svært ordblind og har lidt mange nederlag i sin skoletid, men maskiner, dem kan han håndtere og er rigtig god til det :-)

   Slet
 2. God fyr!! og dejlige kartofler. Her i Frankrig gør man meget ud af sorterne og hvad de er til, de forskellige. Har fået den skønneste mos af nogen kæmpestore nogen!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Lavendel, vores kartofler er gode til det hele, også mos :-)

   Slet
 3. Dejligt at se nogen "vokse" trods tidligere modgang..God kartoffeloptagning til jer..;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Annemarie, det er en fornøjelse at følge den unge mands vækst :-)

   Slet
 4. Dejligt, når sådan en gut finder sin rette hylde og vokser til underdirektør i lyn-tempo :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, mon ikke han nok skal nå sine mål :-)

   Slet
 5. Ooh, hvor jeg holder af de der unge mennesker, som ikke var dygtige til at gå i skole; men har det hele i sig, når de rigtige forhold bydes dem!

  Den type er rene trækheste, når de får lov.

  SvarSlet
  Svar
  1. Farmer, det er en fornøjelse at følge og hvor jeg dog under dem alle sådanne succes oplevelser

   Slet
 6. I kan godt være tilfredse med den elev, lyder det til. Man kunne godt ønske sig, at alle kunne finde den rette hylde og ikke nødvendigvis blive presset ind i uddannelser og skoler, der slet ikke hænger sammen med lyst og evner.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, vi er meget tilfredse med vores elev, og han har fundet sin rette hylde, vil gerne være maskinfører :-)

   Slet