mandag, december 09, 2013

DECEMBERHYGGE

Lampen ved siden af mig sender et blødt skær, lige akkurat nok til at jeg kan strikke. På bordet er adventsdekorationens første to lys tændt, og over i hjørnet sender brændeovnen både varme og lys i min retning. Som sædvanlig er jeg gået i gang med nogle småprojekter, hvor jeg måske burde have prioriteret anderledes, men det giver mig lejlighed til at se film, julekalender og julefilm i rå mængder. Jeg laver jo noget imens, jeg strikker! Jeg kunne godt fortælle dig alt det, jeg ikke har nået, men ved du hvad? Det er ligegyldigt, for jeg hygger mig. Udenfor er lystræerne kommet frem, efter lang tids hentydning og til sidst et meget direkte "jeg ville blive rigtig glad hvis" så stod træerne og hilste mig velkommen hjem i eftermiddags. Lysene i mørket omkring mig gør mig glad.

16 kommentarer:

 1. Og det er det, det handler om: at leve NU og have lov til at glemme de sure pligter, når de kan glemmes uden at genere andre. Man kan altid prioritere anderledes, men det skal man ikke altid tænke på :-)
  Dejligt, at du endelig fik dine lys op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, amen :-) Jeg er fuldstændig enig.

   Slet
 2. Jeg håber, du har gode julefilm! Det lyder superhyggeligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, gode og gode, jeg er jo en sentimental romantisk pige, så bare der er Happy ending, humor og jul i filmen, så er jeg tilpas :-)

   Slet
  2. Der skulle så være nok at tage af:-)

   Slet
  3. Charlotte, lidt for mange og nogle af dem dumper selv her hos mig :-)

   Slet
 3. Dejligt at du endelig fik dine lys... man bliver sgisme lidt glad i bøtten når der er kommet lys op i mørket derude.

  Kan godt se fordelen med det der strikkeri.. hvis man kan få lov til at lave noget samtidig med at man hygger foran fjernsynet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Overleveren, jeg kan kun strikke samtidig med jeg ser fjernsyn, hvis det er sokker ;-) Og lyset gør mig så glad, nu er der kommet mere op ved fælles hjælp.

   Slet
 4. Det er ofte meget nemmere at sige, hvad man gerne vil have, end alle hentydningerne.. og her er jo nok et fint eksempel på, at mænd ikke nødvendigvis forstår og reagerer på hentydninger.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ingem, de har ret, de der kloge folk med forstand på mænd ;-)

   Slet
 5. Godt at du fik lysene frem, det hygger nemlig i mørket. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, og næste år skal jeg fundet de batteridrevne, så går jeg helt amok :-)

   Slet
 6. Faktisk fik jeg i sin tid styr på noget, der nok egentlig var uerkendt stress ved at genoptage strikning. Jeg havde tidligere strikket, men efter børn og fuldtidsjob osv havde jeg vel ikke tid og stoppede. Det at strikke samtidigt hjalp mig, til at kunne fastholde en aktivitet i mere end 5 minutter, så det var tiltrængt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Pollyanna, hvor var det godt at det hjalp :-) Det har jeg hørt mange fortælle, og det er netop som du siger at aktiviteten kan fastholdes.

   Slet
 7. At glæde sig over lysene er meget vigtigt. På denne tid af året er det at ligestille med produktivt arbejde, så du behøver ikke engang at strikke særlig hurtigt, mens du sidder der.

  SvarSlet