fredag, december 06, 2013

GOD EFTERMIDDAG BODIL

Efterdønningerne af stormen blæser stadig udenfor, og da jeg skulle hente brænde og tømme postkasse, opdagede jeg at blæsten har været i sit rette hjørne for os. Ude på terrassen står alle vores havemøbler, præcist som de er stillet for lang tid siden. Vi ser dem slet ikke mere, de er blevet et fast inventar og nu blev de ophøjet til at være fotomodeller sammen med den smukke decembersol.

P1070415

Stormens navnesøster, min lillesøster, skal sejle om ikke så længe. Jeg håber for hende, at sejladsen går nogenlunde, hun er ikke søstærk, hun er bilist og kan derfor ikke tage søsygetabletter, så jeg krydser fingre for, det går godt. Ellers kan det blive en lang tur op til vores far.

P1070412 

Første del af frokosten er spist, jeg har sylte i køleskabet, det plejer at være min yndlingsspise i december, men ikke i dag. Jeg havde mere lyst til revne gulerødder!! Så gulerødder og æble blev revet, mandarinstykker og mandler blev blandet i, det smagte skønt. Nu venter jeg på, at teen har trukket, så skal jeg nyde en skive rugbrød med gode oste. Landmanden har sendt sms om, at der kun er en frisk vind i den store skov, så han hygger sig med jagtkammeraterne. Han har fået bud på at spørge om nogen kender en nordjysk møbelpolstrer. Stormens navnesøster har mine forældres første sofaarrangement til at stå her på gården. Det skal ombetrækkes, men det koster en formue i hovedstaden, så nu prøver hun at finde en i Nordjylland, der kan gøre det billigere. Så har du et bud, så kom frisk frem. God eftermiddag til dig.

P1070413

22 kommentarer:

 1. Dejligt, at alle jeres ting - huse såvel som møbler - er blevet stående :-) Her kæntrede Gemalens vintersurringsarrangement med pressening-over-liggestol-på-havebord-over-havebordsstole. Men der skete vist ingen skade, så det skal bare stilles op igen - og surres bedre næste gang. Jeg håber, din søster kommer godt frem, og at jægeren ikke får for mange træer i hovedet. Hav selv en god eftermiddag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten,øv hvor ærgerligt at jeres arrangement ikke holdt. Søsterens færge var meget forsinket, så besøget er udsat til i morgen, hun finder ly hos venner i dag :-)

   Slet
 2. Dejligt at I er sluppet godt gennem Bodil, håber navnesøsteren også kommer godt frem til jeres far.. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, ja der er mange for hvem stormen har forårsagt megen skade, så en bogbutik i Aalborg, hvor alle vinduer var blæst i stykker. Heldigvis kom ingen til skade. Søsteren er på vej, men meget forsinket.

   Slet
 3. Godt I slap uden mén - og jeg håber, at dette varer ved formandens vedkommende, men det er forhåbentlig fornuftige mennesker, alle jægerne.
  Her i Berlin har vi ikke mærket så meget, men Hamburg og det nordlige Tyskland har været hårdt ramt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, de plejer at være fornuftige, min mand kan ikke snuppe letsindige og skydeivrige jægere. Blæsten raser stadig men ikke med den styrke som i går, heldigvis :-)

   Slet
 4. Der skal lige et mellemrum ind i 'formanden' :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, vi kunne også kalde ham formanden :-)

   Slet
 5. Ja, råkostsalat af gulerod og lidt æble, appelsin, og hvad man nu ellers kan finde på, det er bare så dejligt. Jeg kan se det er nogle tunge havemøbler, det er måske derfor de ikke har flyttet sig. Desværre har jeg her på stedet oplevet, at alting flytter sig, det var lidt for meget! men det var før træer voksede op, og nu bryder de mange træer vinden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Donald, jeg tænkte det samme om møblerne, men havde vinden været i den rigtige retning i går, så tror jeg de var blevet flyttet :-) Det er dejligt når alt vokser op og skaber læ, ind til det er så stort at det skal fældes.

   Slet
 6. Da vi skulle have ombetrukket stole i kirken i Strandby, var der en, som fandt en billig møbelpolstrer. Alt var aftalt og klart - indtil det gik op for manden, at det var en kirke, han skulle udføre arbejdet for. Så havde det ingen interesse! I Frederikshavn har de i Søndergade en dygtig møbelpolstrer. Om han er billig, ved jeg ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte. var det fordi det var for stor en opgave eller fordi han ikke havde mod på at arbejde sammen med en kirke? Tak for tippet om Frederikshavn :-)

   Slet
  2. Vi tror, han tilhørte Jehovas Vidner:-)

   Slet
  3. Charlotte, så er I jo også farlige at arbejde for ;-)

   Slet
 7. Håber du finder en møbelpolster, der ikke løber sin vej. ;-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Annemarie, det håber jeg også :-)

   Slet
 8. Hej Lene
  Vi savnede dig i onsdags - håber du havde en hyggelig dag.
  Vi har brugt en dygtig møbelpolstrer i Skovsgård: Gunnar Thomsen.
  Mange hilsner fra Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene, jeg savnede også jer, men så sang jeg hele vejen hjem :-) Min far og jeg havde en god dag sammen. Tusind tak for tippet, det er jo lige i nabolaget.

   Slet
 9. Heller revne gulerødder end sylte....., - det vil du (desværre) aldrig komme til at høre fra min mund. Jeg kom lige i tanke om, at jeg slet ikke har fået sylte i år. Det må jeg råde bod på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det havde jeg heller ikke troet, jeg skulle sige :-) Men i dag vil jeg have sylte og sild.

   Slet
 10. Vores havemøbler, tilsyneladende samme slags har stået ude siden vi købte dem for mange år siden. Det er kun plasticmøblerne vi flytter ud og ind, hvis ikke de inde, havde Bodil vist taget dem.

  Ang. køre- og søsyge, så har jeg haft glæde af ingefærtabletter, men de "rigtige" kan man åbenbart ikke få mere. Jeg ville have en nogle med, da vi skulle med Oslobåden sidste år, så jeg købte i stedet et 'armbånd' som skulle være rigtigt godt. Jeg glemte det desværre da vi var på Færøerne, hvor jeg havde haft rig mulighed for at afprøve det. Det lå nemlig i bilen, og den havde vi ikke med.
  Bloglæsning og skrivning er rigtigt tidskrævende, og jeg er konstant bagud med at læse op. Jeg har for en tid siden valgt at drosle ned selv, fordi jeg også gerne vil så meget andet, men det er en rigtig svær kunst at mestre. Jeg kæmper stadig med mig selv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia, gad vide om det er noget af det samme, min søster har. Hun nævnet nogle armbånd, hun ikke kunne finde :-) Ja vi må økonomisere med vores tid og prioritere det, der giver os energi og glæde :-)

   Slet