onsdag, november 18, 2015

Grin og gråd


Trætheden var så markant, da jeg kørte hjem en halv time senere end planlagt i dag, at jeg var tæt på tårer. Kender du den følelse, hvor man ryger tilbage til dengang man var barn og bare gerne vil trøstes? Der er ikke noget, jeg skal trøstes med, alt er godt, jeg er bare så træt dette efterår, så der skal ikke meget til at vælte mig, et forkert ord, en diskussion, og så alle mine forventninger. Og min første tanke i bilen var, hvorfor skrev jeg dog på bloggen, at jeg tog til foredrag i aften, men nu er jeg glad for det, for jeres kommentarer gør, at jeg tager af sted!

Hjemme er der drukket te, surfet på nettet, løst lidt wordfeud og lavet let aftensmad til landmanden, jeg har ikke lyst til varm mad. Og så sad jeg lidt træt ved computeren igen, læste den mail min søster havde sendt til alle, egentlig primært til landmanden, som er Elvisfan som hende, men hun syntes alligevel, vi andre skulle give os tid til at se den lille video på 5 minutter. det har jeg så gjort. Jeg har grinet og grinet, mens tårerne var bag øjenlågene, for hvor er det dog dejligt livsbekræftende at se den lille skønne pige synge. God aften til dig12 kommentarer:

 1. Flot du kom afsted trods trætheden. Hvis nu du ikke selv var sygeplejerske, ville jeg da anbefale dig at gå til lægen med den abnorme træthed, der nu har varet så længe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, tak for din omsorg :-) jeg har fint blodtryk, pæn blodprocent, fine blodprøver i øvrigt, jeg tror ganske enkelt at det er kombinationen af et meget hårdt efterår herhjemme og en travl arbejdsplads, der er årsag. Min mand har heller ingen energi. Vi bruger det hele på arbejdet og falder sammen, når vi er herhjemme.

   Slet
 2. Lene - jeg er enig med Hanne: Tror du ikke, at din voldsomme træthed er et symptom, du burde tage alvorligt? Jeg bliver i hvert fald lidt bekymret for dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, tak fordi du bekymrer dig om mig. Jeg tror som skrevet ovenfor, at det her mere er en psykisk reaktion på et hårdt arbejdspres. Jeg håber dog snart at jeg får mere energi.

   Slet
 3. Ja kære Lene , jeg tror som de 2 ovenstående rare piger, at du skal tage din træthed seriøst!!! Og jeg siger dig tak for den opmuntrende video. Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Marianne, jeg tager den seriøst, jeg forsøger ikke at planlægge noget på mine arbejdsdage, men nu havde jeg lige to ting jeg gerne ville til to dage i træk, og så mærker jeg med det samme en træthed, kombineret med at jeg røg op i det røde felt i en diskussion, og sådan noget plager mig længe bagefter, men der øver jeg mig også i at være kærlig og anerkendende overfor mig selv :-)

   Slet
 4. Jeg kender godt det der med trætheden og tårerne, der ligger lige bag. Og jeg tror, det hænger sammen med at vi er dem, vi er. Vi gør jo ikke noget halvt, og vi 'leverer ikke bare en folkevogn, hvis nu vi kan levere en Mercedes', som min afd.leder ind imellem siger, jeg skal gøre.
  Tak, fordi du skriver om det, og ikke gemmer det. Og tak fordi du ikke overgav dig og blev hjemme :) Den slags input, som det foredrag, er garanteret med til at trække dig op igen.
  Pas på dig selv, Lene.
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Mette, for dine ord. Du har nok ret. jeg talte med en ung kollega i går aftes om min FDF ledertid og hun foreslog at jeg kunne genoptage det. Det kommer ikke til at ske, fordi jeg kender mig selv og jeg går all in og ender med alle opgaverne :-)
   Og tak, jeg synes jeg passer på mig selv og kan du gør det samme :-)

   Slet
 5. Med en del flere år på bagen, end du har, så kan jeg sige, at vi bliver ikke ved med at kunne klare det hele, som vi kunne engang. Det er en svær erkendelse. Realitetsjustering må til engang i mellem. Hvor mange timer, tror du, fuldtidsarbejdende mennesker sidst i 50erne og i 60erne tilbringer med at restituere sig efter arbejdsdagen? På sofaen? Og i weekenden? Mange ...
  Jeg tænker endda, du har en høj tærskel, før du når derud med stor træthed og tårer bag øjenlågene. Du er en sej kvinde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Betty, for dine ord. Du har ret hvad angår restitution, jeg har erkendt at jeg ganske enkelt ikke kan holde til masser af planer om aftenen efter arbejdsdage, også selv om det ærgrer mig.

   Slet
 6. Weekendens hårde strabasser sidder i din krop, den råber efter restitution, jeg ved godt du har planlagt noget. Men fremadrettet skal kalenderen koordineres med restitution.
  Videoen kom som kaldet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, den video er bare så skøn :-)

   Slet