tirsdag, november 10, 2015

Stemning

Hundepoter er markeret overalt på bryggersbordetgulvet, landmanden glemte vist at tørre poter af på Istvan efter morgenstundens luftetur. På bordet i køkkenet står der tallerkner overalt og opvaskemaskinen tilbyder rent service til køkkenskabene. Tæpper og efterladte trøjer ligger rundt omkring. Det ses tydeligt, at vi begge var trætte i går efter arbejde og derfor faldt i søvn på sofaer med sen nattesøvn til følge. En ny dag er begyndt og om lidt sætter jeg lydbog og mig selv i gang, der skal ryddes op, for jeg får besøg af en klaverstemmer midt formiddag. Mit klaver er ikke blevet stemt i flere år, nu skal det være, for jeg har lyst til gode toner fra klaveret. Ikke fordi jeg spiller på det, selv om jeg håber på at komme i gang igen. Det gamle klaver købte jeg, da vi havde boet på gården et års tid, jeg var god til at spare op og havde fortsat den gode vane, efter jeg havde købt en lille bil, da jeg blev landmandskæreste. Så det var en stor dag, da jeg købte klaveret, for et hjem uden klaver var ikke det, jeg var opvokset med. Ingen af børnene er gået klavervejen, de har i stedet for sunget og for sønnens vedkommende blev der også spillet guitar. Jeg kan ikke spille let og flydende, faktisk rynker min far brynene, når jeg øver mig lidt på hans klaver, så jeg må vist øve mig på julemelodier, inden jeg skal ned til ham igen. Nu vil jeg glæde mig til harmoniske toner, og tanken om at sætte fingrene på tangenterne og lade toner komme frem gør mig glad. Hvad gør dig glad på sådan en våd novemberdag? Og må du få en god dag i dag.
morgenudsigt

22 kommentarer:

 1. Der er brug for at kunne smide sig på sofaen, læste en artikel om det for nylig, altså noget med vi kvinder ikke er så gode til at dosere sofatid :-)
  Jeg måtte sige farvel til mit klaver i 2006. Flyttede i en lejlighed op 2 sal, fra 1. sal. Flyttefolk ville have 6000 kr for at flytte det op til 2 sal og 4000 for at flytte det ned fra 1, altså kr. 10.000,- Det ville jeg ikke. Vi lånte en flytteplade, børnenes venner hjalp til og fik det bragt til mine forældre. Da de flyttede fulgte det med i salget, ved ikke om det står der endnu ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, så må jeg være undtagelsen, for jeg er god til sofatid :-) Ærgerligt at du måtte sige farvel til klaveret, men det er en dyr fornøjelse at få det flyttet.

   Slet
 2. Jeg har altid ønsket mig at kunne spille. Min datter blev slæbt til klaverlærer i nogle år, men det blev aldrig hendes livret, så vi gav klaveret til en anden pige, som skulle lære at spille. Jeg er ikke fra et hjem med klaver - desværre. Min far kunne synge, men han døde, da jeg var 5 år, så det har jeg aldrig hørt - min mor havde ikke en tone i livet.

  Hvad der gør mig glad sådan en våd morgen? ... at jeg stod op, da håndværkeren var færdig med at smøre madpakke og spise morgenmad, så jeg kunne nå at få et kys, inden han kørte. Det er en god start på dagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, jeg nyder tonen af en klavertangent, så nu skal det genopfriskes. Du må da i gang, det kan sagtens læres endnu :-) Og skøn morgenstart.

   Slet
 3. Jeg stod tidligt op og sad og flettede julehjerter i novembermørket. Lidt tidligt, indrømmet - men det mindede mig om min barndom, hvor vi lavede al julepynten selv og det gjorde mig glad :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Henriette, nu får jeg lyst til at flette julehjerter, det har jeg ikke gjort i årevis :-)

   Slet
 4. Jeg har ikke en tone i livet; min mor sagde altid, at jeg var tonedøv, og det udsagn sidder i mig endnu. Det til trods forsøgte jeg engang at lære at spille guitar, men da vi kom til barregreb, måtte jeg give op. Det var som om, mine fingre ikke var stærke nok.

  Det er nok lidt nørdet, men jeg bliver glad for kommentarer på min blog, selv endda til et politisk indlæg som det seneste om folkeafstemningen den 3/12. Her til morgen var der en lang og god kommentar fra en ny kommentator/læser. Den slags kan godt gøre mig glad, på samme måde som jeg har glæde ved at skrive indlæggene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, barregreb er også svært, jeg lærte det først som voksen, så jeg tror godt du kan lære det :-) Jeg kan godt forstå din glæde ved kommentarer.

   Slet
 5. Poter på bryggersbordet? Det tror jeg altså ikke på, selv om tanken om, at Landmanden stiller Istvan fra sig på bryggersbordet efterlader nogle ret fine indre bileder ;-) Mon ikke vi alle er nødt til bare at efterlade rodet og unde os selv en aften i sofaen? Det tror jeg. God dag også til dig og god fornøjelse med det (snart) nystemte klaver :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha, fruen i midten, det er selvfølgelig bryggersgulvet ;-) Og jeg hækler mens jeg lytter til klaverstemmerens stemning :-)

   Slet
 6. Det, at jeg ikke skal op og på arbejde, gør mig bare SÅ glad på en våd novemberdag. Og på en tør novemberdag. Og på en snefyldt decemberdag. Og på en ... nå - du har sikkert fattet meningen nu, selv om du ikke er helt enig ;-)
  God fornøjelse med klaveret. Jeg kommer fra et hjem med klaver, men jeg blev aldrig god til at spille på det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Ellen, jeg har fattet pointen og en skønne dag benytter jeg mig af muligheden :-)
   Jeg blev god til at spille små klassiske stykker, men vil hellere kunne spille brugsklaver, det må jeg så øve mig .

   Slet
 7. Jeg er glad på denne nussede novemberdag, for at jeg blev hjemme og plejede min forkølelse. Det kan man vist kalde ikke bare sofatid, men sofatimer. Og jeg er glad for den energi, det har givet.
  Jeg håber, du får stemt klaveret, OG at du får øvet, så du bliver glad for at spille, og så din far ikke skal rynke brynene længere ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, lidt forsinket, men jeg håber at du har det bedre, god bedring til dig. Og nu vil jeg spille en enkelt melodi, jeg skal besøge min far i næste uge, så der skal øves :-)

   Slet
 8. Jeg har nydt at vaskemaskinparken tager arbejdet mens jeg nyder strikketøjet... Både Marimekko og Ranga2 har fået opmærksomhed. Det er skønt at se noget vokse frem... strik eller andet skabende.
  Jeg er ikke vokset op med klaver, vi sang sammen i bilen, far, mor og jeg. Drømmen for de fleste unge omkring 1970 var vist at spille guitar. Og jeg gik til aftenskole om vinteren, mens jeg var "ung pige". Jeg kunne ikke stemme guitaren, pga af høretabet, men glæden ved at sidde og lokke toner ud af guitaren, var en skøn oplevelse. Rigtig god musiknydelse med dit nystemte klaver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, maskinparker er skønne at have :-) Jeg har også spillet guitar og det har jeg også en drøm om at genoptage :-)

   Slet
 9. Det glæder mig denne novembermorgen, at de sidste store træer på 3-4 meter nu er solgt og skal læsses fredag.
  Så behøver jeg ingen dårlig samvittighed for manglende motionscenter eller løbeture, når de bæster skal rækkes op i 2,5 meters højde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Farmer, ja så er dagenes motion da sikret med sådant et arbejde :-)

   Slet
 10. Lene, jeg havde heller ikke flettet hjerter i årevis og havde næsten glemt, hvor hyggeligt det er. Da jeg flyttede til Lolland i 2003 købte jeg den første jul bogen " Sådan lærte min mor mig at flette julehjerter", som er udgivet af Museet Falsters Minder. Jeg fik lavet nogle stykker, men så gik jeg i stå og hvert år har jeg siden tænkt, at det kunne være rart med rigtig mange af dem. Det får vi i år, men der er 150 skabeloner, så langt når jeg dig ikke :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Henriette, nu har jeg inviteret mine kolleger til strikkeklub og julepyntsaktivitet. Jeg håber nogen har skabeloner på julehjerter :.-)

   Slet
 11. Der var et gammelt ustemt klaver, da vi flyttede hertil. Det blev aldrig brugt og stod bare og fyldte, så til sidst givet til en familie som gerne ville have det :-) Jeg har gået til klaverspil som barn, som det blev aldrig rigtig godt, og jeg var ikke god til at læse noder ;-)
  Hundepoteaftryk over det hele kender jeg godt til - sådan er det jo at have hunde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Margrethe, du har da gjort en familie glad med den gave :-) Og hundepoter kommer der nemt herude på landet.

   Slet