tirsdag, november 03, 2015

Hverdag igen

DSC_0273

Det var godt at være tilbage, jeg er langt bedre til at være sygeplejerske på arbejde end sygeplejerske på ferie, mens min mand arbejder. Arbejdsdagen blev lidt længere, da vi havde undervisning med ekstern underviser, hvor der skulle findes undervisningsgrej (det var undervisning i at anlægge venflon) og dermed havde jeg også et oprydningsarbejde bagefter. Mine kolleger var nu søde til at tage noget med ned på afdelingen, men jeg var jo den, der vidste, hvor jeg havde hentet ekstra stole osv. Vel hjemme kunne  jeg konstatere, at landmanden stadig var på jagt, så jeg tog en hurtig beslutning, traveskoene på og en halv times rask trav ud ad landevejen. Undervejs ændrede jeg madplan, vi skulle egentlig have risengrød, men det er smartere i morgen, hvor jeg godt nok har fri, men skal til personalemøde om eftermiddagen. Der vil det være rart med en aftensmad, som kan hentes frem fra sengens lune dyner og spises med det samme, inden jeg skal til kor. Hvad skulle menuen så stå på i dag? Min redning blev en af mine yndlingsretter; frittata i ovn med lidt af hvert fra køleskab og fryser. I dag blev det skiver af små kogte kartofler, løg, ærter, grønne bønner, edamamebønner, små tomater og med rigelige mængder af gedeost oven på æggemassen. Nemt og bekvemt, som sammen med rugbrød bliver en mættende ret. I køleskabet står en lille portion æblemos, jeg nåede nemlig i går at plukke æbler; det meste røg i saftkogeren, resten blev ved hjælp af min æbleskræller og kogning forvandlet til æblemos. Det meste er i fryseren, men jeg har også fløde i køleskabet, så vi skal vist have en lille æbledessert til aftenteen. Sådan en hverdag er slet ikke så ringe endda.

DSC_0275

12 kommentarer:

 1. Frittata i ovn lyder både godt og sundt. Velbekomme. Og risengrød er også godt - det er dejligt at det er ved at være på de tider.

  I forbindelse med ECT-behandlingerne får jeg også lagt venflon, og sidst stak han lidt forkert, så jeg har gået rundt med en stor "bule" på håndryggen. Heldigvis er den ved at være væk, og heldigvis betyder den slags ikke noget, det så bare lidt specielt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, godt at du ikke var generet mere af bulen, for nogle gange kan det godt genere. Jeg lagde også hånd til, så min kollega prøvede på en rigtig hånd :-)

   Slet
 2. Du er åbenbart ikke født til at holde ferie, som visse andre er. Det har jeg i hvert fald altid været overbevist om, at jeg er ;-)
  Operation Tøm Dit Køleskab ender som regel altid med noget godt, og æbledesserter ... uhmmm.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, hvis jeg tager i sommerhus, væk fra gården, så jeg ikke bliver mindet om alt det jeg burde lave, så er jeg supergod til at holde ferie. Det kunne så ikke lade sig gøre denne gang ;-)
   Jeg elsker sådanne middage, de føles lettere at kreere. Og æblekagen smagte supergodt, prøvede for første gang med ristet havregryn og hasselnødder, uhm

   Slet
 3. Som du da hygger. Jeg elsker, at du gør noget ud af dine hverdage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, hverdagshygning er godt :-)

   Slet
 4. Jeg holder også rigtigt meget af hverdagen med job, men fri og ferie nyder jeg bestemt også. Jeg glæder mig altid til at komme på arbejde efter en uges ferie. Det er ret heldigt, det er sådan, når nu mit liv, umiddelbart, ser sådan ud, de næste mange år.
  Det er et dejligt vejr, at gå tur i. Det nyder jeg også :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia, jeg nyder også ferie, men helst når Jørn har ferie også eller kan drosle lidt ned på arbejdsmængden. Jeg er også glad for at arbejdet glæder mig og nyder det skønne milde vejr :-)

   Slet
 5. Jeg har altid været rigtig god til at holde ferie med mig selv, når alle de andre var på arbejde og/eller i skole, men det er måske noget andet, når landmanden bevæger sig rundt i periferien af din dag.

  Jeg er også vild med fritatta, men jeg vidste ikke, at det var det, det var ... jeg har bare blandet tingene som jeg havde lyst.

  Risengrød er jeg også glad for, men vi får det ikke så ofte mere. Da yngste var lille, spiste vi det ofte, han elskede risengrød og der skulle være så stor rest, at han kunne spise det morgen, middag og aften i flere dage efter.

  Vores æbler er ikke blevet til noget i år, de er grimme, små og sure, så den æblemos vi skal have, må vi koge af købeæbler. Vi laver det gerne, når datteren kommer hjem, hun er vild med sin fars æblemos og -kage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, det er lige nøjagtig det at hjemmet er en arbejdsplads for Jørn, der er problemet for mig :-) jeg føler hele tiden at jeg skal præstere og lave noget, for jeg er normalt rigtig god til bare at slappe af med bog og strik.
   Vores æbler er heller ikke særlig pæne i år, men smagen fejler ikke noget, heldigvis.

   Slet
 6. Skønt, som en gåtur kan få tankerne på gled og madplanen på plads. Edamamebønner er godt i nærmest enhver ret. Efter jeg har fundet dem på frost - ude af skallen - ligger der altid en pose eller to i min fryser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, fuldstændig som mig, der er også altid poser i fryseren :-)

   Slet