lørdag, juni 03, 2017

Ud i det blå eller ud af det blå

To forskellige betydninger og begge kommer i spil i dette indlæg. Det er weekend, det er pinseweekend, min pinsemandag er besat med arbejde, men jeg har to fridage foran mig, som skal nydes. I dag er det havedag, jeg trænger til at få luftet hjernen, slå sygepleje og alle mulige projekter ud af hovedet. Dagen er dog startet langsomt, vasketøj er hængt op på terrassen, vasketøj er sat over, postkassen er tømt, alt sammen med en trofast følgesvend ved navn Ayla. Morgenmaden er spist, mens jeg læst det sidste nye Alt for Damerne. Jeg har grinet sammen med fire gæve kvinder, som talte om alder, livsmod, sex og sygdom. Men jeg har også ud af det blå pludselig mistet humøret, blot ved at læse en anden artikel om at blive afvist. Jeg tror, følelsen ligger dybt i de fleste af os, der har prøvet afvisningens sviende lussing, så der skal ikke meget til at trigge den følelse. Jeg giver den kamp til stregen, vælger at rejse mig og gå hen til computeren for at skrive et indlæg. Følelsen skal væk, og det er det gode ved min alder, jeg kender mig selv godt nok til vide, at det sker.

Sidste weekend var også havedag om lørdagen, mens søndagen blev med en tur ud i det blå.

P1050494

Motorcyklen kom frem, der manglede benzin, så for en gangs skyld kørte vi på grusvej for at komme ad den korteste vej til nærmeste benzintank. Vores motorcykel er ikke beregnet til grusveje, det er den for tung til, men det gik.

P1050495

Turen gik til Skagen for at spise frokost på havnen. Det er blevet en tradition de sidste par år, og mens jeg sad der på bagsædet, undrede jeg mig over, hvorfor vi aldrig gjorde det, da børnene var hjemmeboende. Vi kunne da godt være hoppet ind i bilen og så køre en søndagstur ud i det blå, det gjorde vi bare ikke. Vi gjorde holdt ved Tversted og nød en is ved det blå ishus ved stranden. En lækker isvaffel med is, softice og guf, og selv om deres guf nu ikke må være hjemmelavet, så smagte det altså bedre end det jeg før har smagt.

P1050502P1050503

Motorcyklen blev parkeret det vanlige sted i Skagen, og så tog vi en tur rundt på havnen, for isen lå stadig for tungt i maven, til at jeg var klar til frokost.

P1050506P1050508

Fiskekuttere er blevet noget større i deres udformning, man kan vist nærmest ikke kalde dem kuttere mere. Da frokosten var spist, hoppede vi op på motorcyklen og kørte efter næsen. Det første stykke kan man kun komme en vej, og det er sydpå, men derefter tog vi alle mulige små veje, så længe de bare havde retning syd-sydvest-vest, og vi kom også hjem.

P1050511P1050514P1050516

Vi kom faktisk også på veje, vi aldrig havde kørt før, selv om vi som sagt har prøvet at variere vores ture op til Skagen. Jeg elsker disse små ture, jeg er også vild med vores motorcykelferier til bjergrige områder, faktisk er det nok mest mig, der efterspørger dem. Landmanden kunne sagtens godt holde ferie herhjemme. Og i år blev han overrasket, for vi havde planlagt ferie i udlandet og så i søndags fortalte jeg ham, at jeg havde brug for ferie herhjemme.

P1050518P1050519P1050520P1050523P1050521

Jeg har brug for tid til at være i nuet, ikke at flytte mig hver dag, ikke at opleve nyt hver dag. Det skyldes to ting, dels at det sidste halve år har været meget hektisk for mig arbejdsmæssigt, dels at vores datter og svigersøn har besluttet, at de vil giftes, og jeg vil have tid til at nyde tiden med de forberedelser, vi gerne vil hjælpe med .

P1050522

Lørdagens planer ligger foran mig, jeg vil nyde det gode vejr og en konkret og synlig opgave, som jeg til aften kan se på og vurdere, om jeg har udført den tilfredsstillende. God lørdag til dig.
16 kommentarer:

 1. Tak for turen til skagen :-) Dejlige billeder. Jeg vil osse derop ... :-) Der er skønt på toppen af Jylland.
  God weekend til dig. Spændende med datter-bryllup.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, selv tak :-) Ja vi har meget at glæde os til.

   Slet
 2. Tillykke med det kommende bryllup.

  Må jeg sende et par af "mine" grydelapper til brudeparret og hvis ja, skal det så være med fisk, hunde, kaniner, katte eller ænder ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tine, tak og tak for dit søde og betænksomme tilbud :-) Jeg har tænkt meget over det, og jeg vælger at takke nej, fordi jeg gerne vil skille mig og min blog fra mine børn og deres liv.

   Slet
  2. Fuldt forståeligt, det var også kun et spørgsmål.

   Forsat god weekend og pinse.

   Slet
 3. Alderen/erfaringen har siden fordele!
  Åh en dejlig tur til Skagen. Jeg har en til gode sammen med mor; en dag med godt vejr og kræfter hos os begge. Jeg glæder mig.
  Både sammen med mor og sammen med Erik har vi ofte snakket om, at vi bor i et smukt land og at det ikke er nødvendigt at rejse til udlandet for at opleve skønhed. Vi nyder de kortere ture intenst.
  Det er selvfølgelig også spændende at rejse ud, det er noget helt andet... Men Danmark er nu også en ferie eller to værd.
  Tillykke til de unge og god sommer med forberedelse og samvær.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, alderen har i den grad sine fordele.
   Jeg nyder både ferier hjemme og ude. Og tak :-)

   Slet
 4. Hver ting til sin tid, og jeg forstår så glimrende, at du vil koncentrere dig om de unges bryllup i år. Danmark er smukt, men småt og derfor velegnet til korte ferier eller lange weekender, men jeg vil helst ikke opgive udlandsrejserne. Kunne man være så heldig, at I kan finde vej til Den Stråtækte, mon?
  John har altid været rigtig god til at foreslå, at vi kørte en tur, sådan helt uden for nummer, og de hører med til Charlottes bedste barndomsminder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, lige nøjagtig: hver ting til sin tid :-) Lige nu ved jeg ikke hvordan planerne bliver, der er noget med en brudekjole, der skal hentes og en af mine fødselsdagsgaver indebærer kanalrundfart i hovedstaden, så måske :-)
   Mine forældre var også gode til at køre ture, til gengæld var vores børn vældig gode til at arrangere legeaftaler hele tiden, så vi havde tit huset fyldt med legekammerater :-)

   Slet
 5. Tak for en dejlig tur, kan godt forstå, hvis du har behov for ferie i Danmark, med små ture på motorcyklen. Nyd sommeren og det forestående bryllup og livet sammen med familien. Vores yngste skal giftes den 17.6, og vi glæder os så meget. Fortsat god pinse til dig og dine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, selv tak og tillykke til jer, det er skønt med et bryllup :-)

   Slet
 6. Tak for turen - den giver mig umiddelbart lyst til at køre lidt ud i det blå og mærke hvad der kommer ud af det blå, blot forhåbentlig ikke den følelse du starter med at skrive om. Det er rart at kunne få styr på sådanne af associationer provokerede følelser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jørgen, selv tak. Det er sjovt/mærkeligt som ord kan trigge en følelse, den gik dog heldigvis hurtigt væk igen :-)

   Slet
 7. Åh den skønne motorcykel... Det må være så dejligt at sætte sig til rette og fare ud i det blå eller ud af det blå. Sikke en frihed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, ja den motorcykel har givet os mange gode stunder og oplevelser :-)

   Slet
 8. Det lyder som en fantastisk ide at skabe tid og rum til at nyde bryllupsforberedelser. Min søn blev gift i marts, - lige i en hektisk tid på arbejdet og travlhed på alle måder. Det kunne jeg godt have ønsket mig anderledes. (Men bryllupsdagen blev fantastisk!)

  SvarSlet