mandag, september 11, 2017

Husk nu de gode intentioner

Det er nemt lige der, hvor man er ved at falde i søvn, at opstille gode mål for hverdagsfridagene, der kommer. Det er straks sværere at komme i gang med dem på en våd og mørk mandag morgen. Så jeg er startet langsomt op ved computeren, som er mit foretrukne fristed, med at få små huskenoter elimineret. (hmm, sproget.dk siger eliminere mest bruges om uønskelige ting, det er så ikke tilfældet her)

DSC_4503

Hus og have trænger VIRKELIG til min kærlige hånd, og jeg GIDER virkelig ikke. Det er ikke sådan, at der ikke ser ordentligt ud, for det gør der. Jeg er eminent god til overfladerengøring/oprydning. Min frugthave har ikke set skyggen af mig siden før sommerferien, landmanden plukkede heldigvis blommerne, og resten af bærrene er blevet overladt til fugle og andet godtfolk. Jeg nåede aldrig om bag gården for at få plukket. De krukker/højbede, jeg drømte om skulle pryde min gårdsplads, er aldrig kommet længere end til min hjerne.

Den kjole, jeg godt gad sy, er også kun i min hjerne. Den orden, jeg godt gad have i skabene i badeværelse, bryggers, soveværelse og andre værelser, er også kun tankespind i min hjerne. Jeg ORKER det ikke, og jeg forsøger virkelig at omfavne og rumme den ugidelige Lene. For jeg har jo lavet så meget andet, men det irriterer mig, at jeg ikke kan finde energien til disse gøremål og i stedet for hele tiden sørger for at få det, der skal gøres, gjort og så falder i en bog, en serie, bloglæsning eller arbejdsrelaterede gøremål på mine fridage.

Men i går gjorde jeg noget af det, jeg gerne vil. Jeg lokkede landmanden med på en køretur for at få et af mine gavekort indløst. Først talte vi om motorcykel, men vejret har jo været og er stadig meget ustabil, så vi endte i landmandens varebil (så kunne Ayla også være med). Og det var godt, for vi kørte i heftige byger, ingen byger, solskin, heftige byger …

DSC_4505

Softicen fra Vebbestrup Mejeri var bare god. Jeg var dog så forgrínt, for da vi kom derned, så stod folk i kø. Der var en stor parkeringsplads fyldt med biler, og folk guffede softice i sig mellem bygerne. Det havde jeg ikke lige forestillet mig på en regnvåd søndag i september. Jeg forstod dem godt, da jeg først så prisen og siden smagte isen. En stor softice kostede 14 kroner! Med drys blev det 19 kroner. Det er jo helt vildt. Jeg havde troet, at vi for mit gavekort kunne få to store is, og så var det det.  Vi havde ikke køleboks med, så resten af gavekortet blev ikke omsat til literis, men derimod god lakrids med chokoladeovertræk.

DSC_4506

Det blev ikke til gåture i Rold skov pga regnen, men vi fik kørt på alle de små veje gennem skoven ned til Vebbestrup, og hjemad gik turen ind i min mors barndomsland med Ravnkilde, Årestrup og Oplev. Teen snuppede vi, da vi kom hjem, og jeg har seriøst aldrig været så mæt af en stor softice før, denne is smagte og fyldte godt i maven og sanserne.

Lyset er kommet lidt frem, mens jeg har fået ordnet arbejdsrelaterede mails, som ikke kunne vente til på onsdag, og så det her indlæg. Nu mangler jeg landbrugets kontordel, det kan heldigvis også klares ved computeren med en kop te i hånden. Mandagsfridagsstart som jeg kan lide det. God mandag til dig.

DSC_4508

19 kommentarer:

 1. Uhm - lækker is. Man er aldrig så mæt, så man ikke kan have en is (mere). Citat min salig far (og alle hans børn).
  Jeg fik en glimrende is i går hos noget, der hedder Isklubben. Ikke så billig som din overhovedet, men voldsomt lækker. Det er ikke mange is, der har været solskin til, så jeg synes, vi fortjener og trænger :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, der skal altid være plads til en is, og nej det er for få is, vi har fået. Vi trænger og fortjener :-)

   Slet
 2. Hvor var det dejligt, at I kunne lide og nød isen :) der er ALTID kø i Vebbestrup, hele sommeren har folk stået rundt i butikken og ud på p-pladsen - uanset vejret.
  Det er lidt farligt at bo så tæt på Vebbestrup - hvor jeg i øvrigt har gået i skole i 10 år, men da var der ingen is-butik - vi prøver at beherske vore besøg, sidst var i august, vi fejrede en god besked fra sygehuset, det må man gpdt :) men vi skal snart derhen igen - måske i denne uge, selv om håndværkeren forsøger at tabe sig - og jeg burde gøre det samme.

  God og dejlig mandag til dig :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Helle, en af mine kolleger bor i nærheden og har børn i skolen, hun skrev det samme på instagram, jeg tror jeg ville kunne trille, hvis jeg boede der :-)

   Slet
 3. Dejligt, der kunne blive tid til en tur og en is :-) Og tid til bloglæsning eller serier skal der også være tid til, ellers bliver man bims. Og de der to do-lister løber jo ingen steder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, vi har fået alt for lidt is i år :-) To-do lister løber mærkeligt nok ingen steder, godt at ordet pyt er opfundet :-)

   Slet
 4. Godt at der også er tid til en is-tur og afslapning, du har da virkelig en travl hverdag. Den liste med alt det vi burde gøre, er jeg blevet bedre til at lukke øjnene for, det er som om kroppen siger, nu er det nok. Håber du får en fridag, med alt det du gerne vil.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, godt at dytter, det gør jeg også, og lige for tiden gider min krop og hjerne slet ikke sådanne lister :-)

   Slet
 5. Helt med på at de der lister kan blive lange, efterhånden som der fyldes på og ikke vinges af. Jeg er også blevet bedre til at sige skidt pyt, når det heller ikke lige blev i dag jeg kom igang. De der udflugter skal man altså sørge for at man kommer ud på, de giver også noget energi. Vejret har vi ikke så stor indflydelse på, jeg har i hvert fald ikke forbindelsen i orden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Folehave, vejret ter sig som det vil, så det får det lov til. Men mærkeligt at have sin mand inde midt på dagen, fordi han ingenting kan lave.
   Pyt er et herligt ord, det bruges tit her :-)

   Slet
 6. Jeg glemte helt, at nævne, at vi er nødt til at snakke om, hvor din mor kommer fra - Ravnkilde, Skårup og den egn er jo ganske kort fra, hvor jeg kommer fra - min mors fætter boede i Skårup,kan jeg huske. Vi besøgte ham engang, og jeg blev meget overrasket over, at de bad bordbøn, det havde jeg aldrig set/prøvet i hele mit liv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Helle, min mor er fra Haverslev :-)

   Slet
 7. Ja tak, nu har jeg også lyst til is! ;-)... Bortset fra det, så lyder det helt ligesom det foregår hos mig: Mange planer, som forbliver parkeret på øverste etage uden nogensinde at blive udlevet. Men måske en dag....

  SvarSlet
  Svar
  1. Maude og jeg er glad for at Vebbestrup er langt fra mig, for ellers var jeg kørt derned i dag igen :-)
   En dag... den er jeg med på :-)

   Slet
 8. Det var da et herligt gavekort til en is-elsker :-)
  Nogle gange skal man bare blæse højt og flot på de forbaskede pligter, tage ud i det blå og nyde livet. Man har det faktisk bedre bagefter, selv om man har 'pjækket'.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, ja ikke, Helle kender mine madvaner :-) Jeg gider ikke slå mig selv i hovedet, jeg undrer mig bare over at jeg slet ikke har lyst til noget udover skal-opgaver. Men det var skønt at køre en tur.

   Slet
 9. Jeg kender det til fulde, - energien rækker kun til det nødvendigste. Men jeg har erfaret, at et besøg af en veninde eller anden, som kan inspirere, kan bringe stor lyst og energi tilbage. Måske skulle jeg invitere nogen....

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, det sidste skal vist forsøges, tak :-)

   Slet
 10. Åh, som jeg kender det. Jeg får heller ikke lavet alt det jeg burde. Jeg gider heller ikke. Der er så meget andet jeg hellere vil :)

  SvarSlet