tirsdag, februar 27, 2018

I hi

Der er dage, hvor jeg virkelig skal være kærlig ved mig selv og huske, at jeg ikke ville tale til andre som jeg taler til mig selv. Det er de dage, hvor jeg går i hi. I søndags var det ok, at eftermiddagen blev en boble i sofaen, for jeg havde jo gået den skønneste tur, og jeg fik vasket tøj og skrevet det, jeg skulle.

I går blev det også til tøjvask, frisørbesøg og lidt kontorarbejde (meget lidt) og så forsvandt jeg ellers ind i en boble, hvor jeg kun kom ud fra, når jeg sørgede for noget spiseligt til os gennem dagen.

DSC_5185

Jeg hader, at mange af mine fridage bliver til bobledage. Jeg diskuterer med mig selv, jeg forsøger at finde grunden (og nej jeg køber ikke de travle arbejdsdage som eneårsag), jeg forsøger at lave små mentale tricks for at motivere, men lige meget hjælper det. Jeg går i hi. Og det hjælper overhovedet ikke på argumenterne for at komme ud af hiet, at jeg stadig har 2-3 sæsoner tilbage af Grey’s Anatomy. Vi hygger os sammen, jeg græder og griner sammen med dem, jeg spoler frem (det hedder det jo ikke mere), når operationerne keder mig. Jeg har aldrig været til operationer, jeg har altid været mere til relationer. Der er masser af ting, der er totalt urealistisk i serien, men jeg er der stadigvæk, de er jo blevet mine gode venner, og jeg vil gerne vide, hvordan det går dem. Jeg kan grine af, hvor lidt sygeplejerskerne er synlig i den serie. Hvordan lægerne i serien gør alt det, som sygeplejersker gør i virkeligheden. 

DSC_5183

Skal jeg tage virkelighedens briller på, så er det faktisk ikke godt for sygeplejens billede udadtil, når det altid er læger, der portrætteres i serie. Den svenske serie Sygeplejerskerne, som gik på DR1, fik jeg set enkelte afsnit af, og havde jeg givet den en ekstra chance, havde jeg nok også set den til ende. Den var også urealistisk i sin beskrivelse af sygeplejerskejobbet på en akut skademodtageafdeling. Fred være med de menneskelige historier, som de få sygeplejersker kom ud i, det må jo være sådan for at kunne skabe drama, men mig bekendt har man ganske enkelt ikke så bred en funktion, som der var beskrevet i serien. Men som sagt så jeg kun få afsnit, så den kan jeg ikke bedømme med virkelighedens sygeplejerskebrille.

DSC_5187

I går fik jeg at vide, at vores medarbejder tog morgenbrød med i dag, han har fødselsdag. Og huskede jeg så det? Næh, jeg havde spist et solidt morgenmåltid efter at have sovet mine syv timer, som først faldt efter midnat på grund af ovenstående venskab. Der blev hurtigt dækket bord med flag og servietter, og nu jeg måtte lade som om sulten var der og spise lystigt af rundstykker og basser. Heldigvis er min mave rummelig, men det gjorde godt for mave og sjæl, da jeg fik tid til en lang travetur på 6000 skridt inden frokost.

Formiddagen er strøget af sted og bagefter nåede jeg en god snak med min søster, som lige nu skriver afslutningsopgave i sit akademimodul. Jeg har sagt, at jeg gerne vil læse den, for jeg kunne godt trænge til lidt input om psykologi og kommunikation.

DSC_5191

Nu tror jeg, at jeg vil finde strygebrættet frem, for man må godt se serier, mens man stryger. Det siger Lenes lov. Ha en god dag.

18 kommentarer:

  1. Det er da så hyggeligt at gå i hi :-) Det er ikke altid, man skal lade fornuften tale ...
    Hvilken fugl har sat sine spor ved siden af dine? De ser store ud. Altså ikke dine ... ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, og nu gør jeg det med god samvittighed, det er nemlig hyggeligt :-) Det er fasaner, og jeg har tjekket med Jørn, at det var det korrekte svar :-)

      Slet
  2. Man må gøre stort set ALT for at gøre strygning mindre kedeligt - og det er KEDELIGT!
    Selv her i vores villahave har vi besøg af hr. fasan og - tilsyneladende - et helt harem. Men de har ikke noget sne at sætte spor i :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Conny, det må man, men jeg "kom til" at glemme strygejern og strygetøj :-) og nu er jeg for træt til det

      Slet
  3. De fuglespor ligner jo små pile, der angiver retningen, du skal gå. Men du gik vist den anden vej :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Betty, jeg gik en anden vej :-)

      Slet
  4. Jeg tror nu altså, at det er trætheden efter et for opslidende arbejde.... Jeg kender det selv. Rigtig megen "hi" til mig for tiden. Og jeg går altså ikke i hi, når arbejdet ikke slider.
    Det lyder hyggeligt med serier til strygning (men nu kan jeg se, at det ikke blev til strygning alligevel, så det har du til gode).

    SvarSlet
    Svar
    1. Eva, det er også en del af årsagen.
      Strygning skal på programmet, når jeg holder fri på fredag :-)

      Slet
  5. Jeg er også vild med Greys - plejer at betegne det som "fag-relevant" ;-). Hvor ser du de gamle afsnit henne?

    SvarSlet
    Svar
    1. Moster Tulle, vi har Viaplay, hvor hele serien er :-)

      Slet
    2. Det er da rigtigt, husker egentlig godt at datteren sad og tæskede afsnit igennem inden vi havde opsagt vores abonnement :-)

      Slet
    3. nu får jeg da lidt for pengene :-)

      Slet
  6. Når nu du kan gå i hi, uden at det 'går ud over' nogen, så lad dog være med at bebrejde dig selv. Hi er godt en gang i mellem. Det tror jeg på :-) Vi har ikke spor af fasaner, men de fineste spor efter (tror jeg) solsorte, med vinger og det hele.

    SvarSlet
    Svar
    1. Fruen i midten, det er jeg helt med på, men jeg har ingen lyst eller motivation til noget, og det irriterer mig. Men det øver jeg mig i ikke at blive :-)

      Slet
  7. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor meget hørelsen betyder for behovet Bobletid. Arbejdet med at høre, forstå og være med gør mig så hjernetræt, at behovet for at holde hjernefri er konsekvensen. Om det er med Greys eller strikketøj.. er vel et fedt.
    Gåturen blev kun til rask trav i en forblæst gågade for at komme til frisøren. Det gav dog 4000 skridt.
    Hjemme skulle der varm kaffe til og strikketøj på skødet, før jeg fik varmen igen!

    SvarSlet
    Svar
    1. Anne, og jeg oplever jo ikke som sådan problemer med hørelsen i hverdagen, som jeg tror du gør. Men afslapning er godt uanset karakter :-)
      Der er godt nok også koldt i dag.

      Slet
  8. Det at kravle i "hi", vælge alenetid uden noget mål, eller bare flade ud er så skønt.
    Dejlige billeder med et hvidt drys, og det er der, sammen med kulden. Det er blevet vinter, trods kalenderen siger forår lige nu her i dag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Karin, det er skønt, men når det bliver ens handlemåde hele tiden, så er det lidt kedeligt.

      Slet