fredag, marts 02, 2018

Så sidder jeg her

Jeg har en enkelt feriedag i dag, min skemaplanlægger har drysset enkelte feriedage ud over marts, fordi jeg har for mange tilbage. Det meste er nu planlagt efter mit ønske i begyndelsen af april og heldigvis med start i marts. Ordet heldigvis skyldes, at jeg ikke må afholde ferie, hvis min afdeling bliver udtaget til strejke, hvis ferien starter efter konfliktstart. Men med akut behandling håber jeg, at vi ikke bliver udpeget, uanset om det er fagforbundet eller arbejdsgiverne, der skal udpege.

Er Danmark klar til en storkonflikt? Det tror jeg ikke - jeg er ikke klar. Jeg synes helt klart, at vi skal have bedre vilkår og mere løn, og det tror jeg også, befolkningen generelt mener. Jeg er dog træt af, at midlet til at få arbejdsgiverne til forhandlingsbordet er det samme som for hundrede år siden. Kan Danmark forstå, hvis der kommer en storkonflikt? Det ved jeg så ikke. Det koster dyrt på mange fronter, både menneskeligt og økonomisk. Men de arbejdsvilkår som sygeplejersker, lægesekretærer og lærere (det er de tre grupper jeg kender bedst) arbejder under, er ikke i orden. Det skal der gøres noget ved. Som sagt er jeg bare ikke tilhænger af strejke og lockout, så jeg venter spændt.

Om lidt vil jeg argumentere over for mig selv efter devisen: motivation kommer ikke af sig selv, der skal argumenteres og man dumper i masser af gange, men hvis ønsket er en ændring, må man blot blive ved.

Det er koldt: Ja men ikke inde i LOOP, der får du varmen

Jeg har feriedag, så jeg må godt hygge mig: Det kan du gøre bagefter og for øvrigt synes du, at det er hyggeligt at være i LOOP, når du først er der

Jeg er træt: Det er du jo hele tiden, så kan du huske sidste gang, hvor dejligt det var bagefter? Og i øvrigt kan du risikere at blive mindre træt ved at styrketræne (ha, ha, det kan jeg ikke huske – så synes jeg du skal forsøge at friske din hukommelse op)

Hvorfor skal man gøre noget, man ikke er motiveret for: Du vil jo gerne. Du er træt af at have ondt i kroppen som følge af uhensigtsmæssige kropsstillinger. Du er træt af den vom, der er kommet over det sidste år, og som hindrer dig i at føle dig tilpas i dit tøj. Det kan LOOP hjælpe dig med. Husk hvor godt det var sidste forår, hvor du kom af sted. Husk hvordan du følte kroppens styrke og hvordan du kunne gå op ad trapperne på arbejde uden at puste.

Jeg kunne måske gå på en kur? Nogen har tabt sig ved LCHF eller 5-2 kuren eller … : HA HA HA, du hader jo kure, du har siden din sygeplejeelevtid undgået kure og i stedet for fokuseret på mængden, motionen, og at undgå fristelserne i hverdagen. Det gik meget godt, indtil du kom ud af overgangsalderen. Din hjerne snyder dig, du tror, du har brug for sammen mængde mad som dengang, så hvis du stadig vil spise alt det lækre, så må du også motionere.

Okay, jeg pakker mit grej sammen og kører ud i kulden, men hvis jeg ikke føler mig godt tilpas, når jeg kommer hjem, så snakker vi to ikke mere sammen: Det er en aftale, jeg er stolt af dig.

Ha en god dag

DSC_5177

20 kommentarer:

 1. Dialogen med dit indre jeg kunne være taget ud af mit hoved :) Du er bare kommet lidt længere i den dialog, end jeg er.
  Mht. storkonflikt af den ene eller den anden art er jeg også ganske enig med dig. Jeg ville ønske, der var "nogen", der kunne ryste posen godt og grundigt, så der kom gode vilkår ud af den.
  Jeg håber, du nyder din fridag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, dejligt at vi er flere med den dialog, men du skovfitnisser jo :-) jeg håber også det kan løses på en ordentlig måde.
   Tak, jeg nyder, er lige kommet tilbage fra 45 minutter i LOOP, har det godt og vil nu nyde min frokost :-)

   Slet
 2. Ha ha, fin dialog :-) Sommetider tror jeg, at der bor flere end bare to inde i mit hoved. Der bor en tredje, som siger *Hvis I to ikke snart bliver enige, går jeg ind og sover*. Og det gør jeg så ...
  Og så ønsker jeg mig, at der ville komme en voksen og tage sig af det der overenskomstshalløj, så de mest pressede faggrupper fik nogle flere ressourcer, mens papirskubberne godt kunne nøjes med lidt mindre.
  God fridag - i Loop - og bagefter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, og den tredje har af og til ret :-)
   Så er vi to, der ønsker.
   Tak, jeg slapper af inden jeg vil gå en tur i kulden. Dagen i dag skal være med fokus på Lenes velbefindende :-)

   Slet
 3. Ja, den storkonflikt kaster lange skygger over en del i disse dage! Jeg ved ikke, om jeg er klar, men skulle det hele springe i luften, så er jeg på barrikaderne! Fortsat god fridag! ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Maude. Jeg er nok efterhånden der, hvor jeg ikke rigtig tror en storkonflikt løser noget som helst, og så har den altså for dyre omkostninger for os alle.

   Slet
 4. Kommer der storkonflikt, må vi tage den med. Jeg er ikke offentligt ansat, men mon ikke fagforeningerne har taget bestik af, at der blæser nye vinde fra den såkaldte Moderniseringsstyrelse: De ansatte skal bankes på plads og have så få rettigheder som muligt. Lærerkonflikten var ouverturen, og hvis ikke de ansatte står stejl og sammen, bliver de blæst af banen. Finansministeriet er ligeglad med motiverede medarbejdere, de skal bare makke ret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, det er faktisk det, jeg er træt af. At der formentlig er en overordnet plan om at få alle sat på plads, men jeg tror bare ikke storkonflikten løser det.

   Slet
 5. Jeg er også klar, er ansat i staten og alene pba den retorik der fra starten har ligget til grund for forhandlingerne er jeg klar. Det er ingens ret at tale sådan ned til offentligt ansatte. Vi laver et kæmpe stykke arbejde og også vi hjælper med at får samfundet til at hænge sammen - hrmf!
  Jeg håber forhandlingerne den næste måneds tid bærer frugt. For alt andet ville have kæmpe omkostninger alle steder... Nå det blev langt men du trykkede lige på den rette knap 🤔Ha en skøn weekend! Kh S

  SvarSlet
  Svar
  1. S, jeg er enig med dig i den tone, der fremgår i medierne, ikke er en ordentlig tone. Og jeg er også enige med dig i at vi gør et ordentligt arbejde.

   Slet
 6. Du keder dig da vist aldrig, med alle de indre dialoger, du har gang i :-)
  Da jeg fandt ud af, hvor meget motion der skal til bare for at opveje et lillebitte stykke chokolade (jeg kunne jo se, hvor mange (eller rettere hvor FÅ) kalorier, jeg forbrændte på en time i fitnesscentret), holdt jeg op med at spise chokolade. Det var skræmmende, og jeg tror slet ikke, at vi midaldrende kvinder kan motionere os ud af et slikforbrug. Det hedder afholdenhed, desværre ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, denne dialog var i den lette ende, det er de andre dialoger, der af og til hindrer søvnen i at få lov til at rodfæste sig :-)
   Chokolade er ikke en del af min hverdag, det har været en del af min weekend. Til gengæld har masser af god mad med de tunge kalorier og tilhørende vine aldrig været en fast del af min weekend, så det har gjort at kalorieregnskabet er gået op ;.)

   Slet
 7. Fuld støtte til kamen for ordentlige vilkår her fra
  kommer den til konflikt så tror jeg modsat Løhde (stavning) at de fleste dansker vil forstå.
  I kæmper jo mindst lige så meget for os, for danskernes ret til ordentlig omsorg og behandling. At jeg så risikere at undvære min skp, den del af kampen tager jeg på mig, så kan jeg handle lidt for min nabo med rulator.
  Tænk på hvor mange gange min skp helt sikkert har brugt frokost (og mulig fritid) på at svare på mine panik sms'er når verden brænder sammen, eller har side og spist sin frokost sammen med mig for lige at give mig 10 minutter mere.
  Og jo en lærer eller 2 handler måske frokost i brugsen til frokost, men samtidig handler de måske til hjemkundskab og de holder helt sikkert øje med elverne som er nede og købe frokost.
  hjemmeplejen her kom styrtende da jeg frygtede noget var galt hos min ældre nabo, kl næsten midnat.
  De offentlige ansatte yder generelt en fantastisk indsats. Så tak til alle jer der kæmper for velfærd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anette, jeg håber virkelig folk forstår at nok er nok, og at der ikke bliver en konflikt.

   Slet
 8. Hatten af for hende, der vandt den diskussion. Her er det oftest den dovne part i den indre dialog, der vinder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Aase, tak og sådan går det også ofte her, bloggen er en måde at synliggøre inde i min hjerne, at jeg bliver taberen, når den anden vinder :-)

   Slet
 9. Herlig diskussion, - som jeg kender alt for godt. Tillykke med at den fornuftige vandt.

  Med hensyn til konflikt, så løser den måske ikke noget. Men hvad så, hvis vi vil undgå konflikten? Jeg ønsker mig brændende en overenskomst, - lærerne har ikke haft sådan en i fire år. Jeg ønsker mig også bedre arbejdsvilkår, så stigende sygefravær, lærerflugt, stressede elever (vi har en meget stor andel af elever, som ikke kan gå i skole!!!!!) kan minimeres. Jeg arbejder i et "smørhul", et helt almindeligt område, hvor der er to indtægter i hjemmene, gode uddannelser og intet socialt boligbyggeri. Tænk hvordan det er i andre områder.... Og sygeplejerskers/sosuers arbejdsforhold er også kritisable.
  Jeg håber inderligt, at "andre" kan se, at det ikke er for at rage til os, men for hele samfundets skyld, at de offentlige arbejdere skal have gode vilkår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eca, tak.
   Eva, jeg er fuldstændig enig med dig, jeg håber bare at vi kan undgå konflikten, og at det ikke er sandt, det min fagforeningsleder siger, at der er en overordnet masterplan fra de tre arbejdsgiversider.

   Slet
 10. Dejligt med ekstra feriedage sådan hist og pist.
  Vi er nok ikke helt enige omkring det med konflikt / strejke. Eller. Der er ikke andre muligheder pt. og uanset dem jeg taler med derude, så forstår de godt det er den eneste måde at gøre opmærksom på
  Et citat af Carl Shamberg.
  "Når de lavtlønnede nedlægger arbejdet, bliver der altid foretaget indgreb med den begrundelse, at strejken rammer livsvigtige områder!
  Hvorfor er de, der arbejder med livsvigtige områder lavtlønnede?"
  Citat slut
  Nu ser vi så frem til 4. april, og forligsindstandsen er nået til enighed.

  Dejligt du kom af sted, den dialog kan jeg godt nikke genkendende til, og samtidig er jeg helt enig med dig i, livsstil fremfor kur. Min vinter har heller ikke været fremmene for mit indre. Den har budt på for mange forhindringer der skal overvindes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, vi ser frem og så må vi tage det som det kommer :-)

   Slet