lørdag, marts 17, 2018

Mens du sov

skrev jeg dette indlæg:

Tankerne flyver af sted, det første år er gået. Det er gået stærkt, og indimellem også for stærkt. Måske er det derfor nætterne tages i brug, tankerne sover nemlig ikke. Det er en underlig fornemmelse langsomt at finde ud af, at jeg ikke sover, at jeg ikke drømmer, men at jeg faktisk er vågen og tænker tanker, som jeg midt i nattens mulm og mørke havde forvekslet med drømme.

Om lidt er det morgen, om lidt lykønskes jeg af landmanden. Et år er gået. Det er min fødselsdag og jeg er startet den med at være vågen midt om natten. Jeg har gode planer for dagen, og mon ikke også der bliver tid til en lur, det tror jeg.

Lige her hvor det endnu er mørkt, men hvor lyset anes i mørket, tænker jeg tanker om livet og det sted, jeg er i livet. Længe har jeg følt mig afventende, ikke i forhold til mit arbejde, der ved jeg godt, hvad jeg kan og vil. Men mere i forhold til det liv, der skal leves udenfor arbejdstiden og i høj grad efter arbejdslivet slutter. Jeg har ladet mig selv være afventende, øvet mig i at være tilgivende over for mig selv, når jeg indimellem føler mig som værende gået i stå - igen ikke i mit arbejdsliv, men i livet iøvrigt. Og jeg tror på, at jeg nok skal finde min vej. Jeg har fuld tillid til mig selv. Rejsen på vej til de 70 og pensionstilværelsen (hold nu op som det ser forkert ud på skrift) er lige begyndt, men lige nu og her er jeg glad for, at jeg stadig elsker at være sygeplejerske og stadig kan blive helt høj af at snakke sygepleje med andre sygeplejersker. Den gejst og passion gad jeg godt kunne finde i noget andet, det må være kompasset på rejsen.

Nu er huset vågnet og jeg har fået gaver, som lige mig. Oplevelser i form af en nyudkommet bog og en biograftur for to, jeg glæder mig. Må glæden finde vej til dig.







35 kommentarer:

  1. Tillykke med dagen, håber det bliver en fantastisk dag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Anette, tak, jeg havde en dejlig dag

      Slet
  2. Stort til lykke med fødselsdagen.
    Det er ikke slemt at blive 70 :-) og der er jo mange år til du fylder rundt næste gang.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Kisser, jeg har ingen problemer med alderen 70, jeg har mere problemer med at skulle stoppe med at arbejde ;-)

      Slet
  3. Herfra sendes et stort og hjerteligt TILLYKKE. Håber du får en rigtig god og dejlig dag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Joan, jeg havde en rigtig dejlig dag sammen med børn, svigerbørn og gemal :-)

      Slet
  4. Hav en god fødselsdag i det dejlige vejr. Man kan gøre sig mange tanker om det ene og det andet om natten, men med lyset bliver det nemmere at gøre det, man er glad for og leve livet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Eric, det er så sand som skrevet, og jeg er jo netop så glad for det liv, jeg lever nu, så jeg håber at det liv, der skal leves efter arbejdet stopper, må føles på samme måde :-)

      Slet
  5. Stort tillykke med fødselsdagen. Må I nyde dagen i fulde drag med hinanden :)
    Mette L

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Mette, vi nød dagen sammen med børn og svigerbørn :-)

      Slet
  6. Tillykke med fødselsdagen. Når jeg bliver bekymret over min alder tænker jeg altid på denne scene, så er det ikke helt så slemt mere ;-) https://www.youtube.com/watch?v=9sJVas22vNw

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Pollyanna, jeg er ikke bekymret over alderen, jeg bekymrer mig lidt over at skulle være pensionist/efterlønner :-)

      Slet
  7. Stort tillykke med fødselsdagen, ønsker dig en rigtig dejlig dag med en lille lur og ingen bekymringer.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Marianne, jeg havde en dejlig dag med lur, køretur og samvær med de unge mennesker :-)

      Slet
  8. Tillykke. Ja, ind imellem kan man godt tænke, at vi brude være lige så omhyggelige med at være og udvikle os i den private sfære. Og det bliver i hvert fald bydende nødvendigt, når arbejdslivet slutter.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Eva, og måske kommer det af sig selv, når arbejdslivet slutter, at vi finder noget at bryde vores hjerne med :-)

      Slet
  9. Stort tillykke med fødselsdagen. Nattemørket farver som regel vore tanker om natten. Alting ser lysere ud om dagen. Når du engang om mange år bliver pensioneret, så vil den energi, du bruger på arbejde nu, blive frigjort til andre ting. Du behøver ikke nødvendigvis at planlægge det. Min interesse for fotografering kom ud af den blå luft efter mit arbejdsliv sluttede :-) Det samme med vinterbadning, da jeg blev 70 :-)
    Giv dig selv lov til at hvile - du har et krævende arbejdsliv.
    God fødselsdag. :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Betty, godt råd, som jeg vil tage til mig, for ja om natten farves tankerne let mørkere :-)

      Slet
  10. Tillykke for sevans ❤️❤️! Og tak for solskin.

    - A

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak A, og det var det skønneste solskinsvejr :-)

      Slet
  11. Stort tillykke på dagen! Håber, den bliver rigtig dejlig! Bogen - Inden vi blev jeres er på min liste over bøger, jeg gerne vil læse. Jeg håber, at du efter endt læsning vil fortælle her på bloggen, hvad du synes om den.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Randi, jeg havde en dejlig dag og du kommer helt sikkert til at høre om bogen her på bloggen :-)

      Slet
  12. Stort tillykke, håber, du får den dejligste dag - her skinner solen så smukt, det gør den forhåbentlig også i Nordjylland

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Moster Tulle, solen skinnede i hvert fald i Nordjylland, da vi drog mod København og vi nød en dejlig blæsende, kold dag sammen med vores børn og svigerbørn, men heldigvis indenfor :-)

      Slet
  13. Endnu en gang tillykke! Tænk, at det allerede er et år siden, vi havde den dejlige dag og aften og dig/jer :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Ellen, sådan en dag må jeg have arrangeret igen, for det var så hyggeligt at have jer på besøg :-)

      Slet
    2. Jeg er med! Du skal bare sige til! Det var nemlig en rigtig dejlig dag :-D

      Slet
    3. :-) det er en aftale

      Slet
  14. Kæmpestort tillykke også fra mig! ❤️

    SvarSlet
  15. Tak, Hanne, dejlige gaver, som jeg glæder mig til at opleve.

    SvarSlet
  16. Et forsinket tillykke med dagen kære Lene. Pyha, det du omtaler mht. at være på vej mod de 70, det lyder lidt voldsomt i mine øre, jeg mangler knapt 1 år i 50´erne.
    Dejlige gaver, god fornøjelse.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Karin, og undskyld at jeg ikke opdagede din kommentar. Man kan vænne sig til meget og alternativet er jo værre ;-)

      Slet