søndag, marts 25, 2018

Det der sommertid

 • det er ret irriterende i starten, for jeg var lige blevet så glad for at køre på arbejde sammen med lyset og solen.
 • det har været hårdt i dag, for på en eller anden måde fik en del af min hjerne narret resten til at tro, at der ikke skete noget ved at blive længere oppe i går aftes. Det skete der heller ikke noget ved, jeg er bare træt nu.
 • til gengæld har der været dejligt lyst længe, det hjalp dog ikke på evnen til at gå en tur, jævnfør sidste linje i forrige punkt.
 • jeg har det lige som børn, der tæller ned til en skøn begivenhed – to dage mere, så har jeg ferie. Jeg kalder den vinterferie, jeg skulle måske have kaldt den forårsferie. Vejret ser ud til at følge min feries navn mere end sommertiden.
 • det her har intet med sommertid at gøre, men i dag spurgte en pårørende mig, om jeg var oversygeplejerske. Og så er det, jeg ikke ved, om det er alle rynkerne eller min erfarenhed, der gør udslaget. Det er så ikke første gang, at nogen antager, jeg er oversygeplejerske.

God søndag aften til dig.

18 kommentarer:

 1. Lyset om aftenen er dejligt, men det er svært at få børnene til at forstå, når det er sengetid - de tror vi prøver at snyde dem :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er ikke nemt at være børn med voksne, der vil snyde ;-)

   Slet
 2. Det er dejligt, at du har patienternes tillid, og det er næppe fordi, de skuer hunden på rynkerne, eller hvad det nu hedder ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, det er noget af det, jeg holder allermest af: når jeg mærker at patienter og pårørende har tillid til mig og det, jeg siger og at det jeg siger, hjælper dem.

   Slet
 3. Skønt med tillid fra patienter og pårørende, jeg er sikker på det pga din profesionalisme.
  sommertid/vintertid skift er slet ikke sjove, og jeg kan ikke se grunden tilsat vi beholder det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette, og nej der er vist ikke gangbare begrundelser for sommertid mere

   Slet
 4. Jeg er sikker på, at det er din viden om alt, og din måde at agere på, på arbejde, der gør, at de antager, du er oversygeplejeske. Du kan jo dit kram, Lene :)
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette, jeg elsker at arbejde med patienter og pårørende, men med det tempo der er på arbejde i dag, er jeg glad for at jeg har andre funktioner også, selv om det ikke giver samme glæde.

   Slet
 5. Der er, så vidt jeg kan læse, ingen grund til dette skifte til sommertid længere, for vi sparer intet på det. Så hvorfor dog holde fast ved det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, næh det er spændende om man afskaffer den som foreslået i EU

   Slet
 6. Jeg er en af dem der ikke værdsætter sommertid. Nok fordi jeg er morgenmenneske og går tidligt i seng. Det er tit jeg er i seng inden kl. 21, og ja. står op før kl. 5. Derfor kommer jeg til at savne lyset fra morgenstunden. Jeg støtter op om beslutningen fra EU.
  Dejligt der snart kommer nogle helligdage/feriedage. Nedtællingen gør jeg også, har det præcis som børn, heldigvis.
  Dejligt at få tildelt en titel, trods den ikke er virkelig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, håber du snart kan gå fra til påskefri. Jeg håber titlen er udtryk for at de syntes, jeg vidste det, de havde brug for at vide.

   Slet
 7. Mit indre ur kan slet ikke finde ud af at stille om til sommertid, jeg håber sådan, at man snart blive enige om at afskaffe de skift.

  SvarSlet
  Svar
  1. Randi, det håber jeg også, selv om jeg nyder de lyse aftner lige nu.

   Slet
 8. Sommertidspjat. Hver enkelt sparer ca. 20 kr. årligt. Elprisrne var nogle helt andre, da man indførte dette cirkus i starten af 80'erne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, ja jeg kan læse mig til at der er flere argumenter for og imod, blandt andet at vi nordboere får mere D-votamin pga de lyse aftener ved sommertid

   Slet
 9. Jeg er sikker på, at det er, fordi du virker tillidsvækkende og kompentent, at folk tror, du er oversygeplejerske. Mindst :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Fruen i midten, jeg følte i hvert fald at de havde tillid til mig.

   Slet