mandag, marts 12, 2018

Det er så let

 • at fortælle mig selv, at den hovedpine, den forfrossenhed og den træthed, jeg mærker, skal soves væk eller slappes af væk
 • at i morgen er der atter en dag, så der går jeg mig en tur
 • at forsvare sig selv med, at sådan er det: kursusdage med fokus på at lytte og sidde stille er usunde for helbredet og udmattende
DSC_5218

Så er det godt:
 • at jeg efterhånden har præpareret mig selv med indlæg og peptalks, så jeg ved, at lidt har også ret
 • at modtage ugens udfordring fra kræftens bekæmpelses 10-kamp midt i sofaafslapningen: bevæg dig mere
 • at landmanden ser fodbold, så jeg sneg iPaden med ud på det varme badeværelse, fandt noget godt musik, og så dansede jeg frem og tilbage, mens armene fik motion og smilet blev bredere og bredere, når jeg så mig selv i spejlet (og skridttælleren viste 2330 aerobic skridt, det er mere end en tredjedel af dagens skridt – bare ved at danse til 3-4 sange)
 • at jeg endnu en gang kan konstatere, at bevægelse var det, der skulle til: hovedpinen er væk, trætheden er nu blot en almindelig aftenstræthed og forfrossenheden har forføjet sig.
 • at jeg også kan læse i min udfordring, at det at rejse sig op og stå ved sit skrivebord forbrænder kalorier, uden at man behøver at gå. Det må jeg huske, når jeg kommer i nærheden af et hæve-sænkebord.
DSC_5222

God aften til dig, nu vil jeg sænke tempoet og forberede mig på, at det snart er sovetid. Skulle du have lyst til at komme op i tempo, så brug bare den her sang, Man går ganske godt til den.


13 kommentarer:

 1. Det var en god og opbyggelig historie fra det virkelige liv.
  Jeg så et nyt afsnit af "Lægens bord" i går, hvor lægen rykkede ind på et plejehjem. Det var faktisk også inspirerende i.f.t. hvor lidt, der skal til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, tak, det lærte mig endnu en gang, at mit magelige jeg ikke altid ved hvad der er bedst for mig.
   Det afsnit skal jeg da se, tak fordi du deler.

   Slet
 2. Skønt - for jeg kan lige se dig for mig dansende rundt i badeværelset. Det er en god idé, mit badeværelse er desværre bare for bette.

  Hav en god dag Lene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Hanne og i lige måde. jeg bliver bare glad af at danse :-)

   Slet
 3. Du er sej, at du kan hive dig selv op ved nakkehårene! Jeg lader mig altid overtale af den indre stemme, der synes jeg skal blive i sofaen.... Men jeg ELSKER skotsk musik! ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. Maude, det føles også sejt, når det lykkes, men jeg ender tit som du - i sofaen. den her sang hørte vi til Skagen festival og den gør mig glad hver eneste gang :-)

   Slet
 4. Skøøn musik! Det er næsten umuligt at lade være med at banke med på den dumpe rytme, og jeg kan sagtens forestille mig, at man kommer til at gå rask til, hvis man har den i ørerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, enig, man bliver nødt til at bevæge sig, når den sang spiller :-)

   Slet
 5. Skønt med et danse-stort badeværelse :-)

  .. Og hvad laver Ayla?

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, det er så godt. Ayla kunne høre landmanden køre ind på gårdspladsen og så skulle hun da lige holde øje med ham :-)

   Slet
 6. Ayla har da fanget det der med at det er sundt at stå op og "arbejde" eller også savner hun sin far?

  SvarSlet
 7. Jeg har lige læst at et godt varmt karbad også forbrænder en del kalorier..... den tanke kan jeg godt lide. ... mangler bare et kar. Bonus er at det samtidig er afstressende. ..

  Ayla er god tilsat holde øje

  SvarSlet
 8. Der er dage hvor det er en kamp at komme ud af døren, når arbejdsdagen er omme.
  Jeg blev så glad for at dette at stå op og arbejde tæller (sidder måske 20 min af mine 4 timers arbejde på kontor, de 3 timer og 40 min står jeg op).

  SvarSlet