tirsdag, juni 19, 2007

FRYNSEGODE

Jeg er en heldig lille sygeplejerske, jeg har min egen lille sauna på arbejde.

Hver morgen, når min patient trænger til et bad, træder vi ind i den. Et brusebad i et lille lukket rum med dårlig ventilation tilsat et styk personale i semisyntetisk uniform og blå plastikfutter kombineret med en patient, som har brug for varmt brusebad for ikke at komme til at fryse, det giver dejlige høje temperaturer med en god luftfugtighed.

Tempoet skal gerne være lidt kvikt, ellers kommer patienten til at fryse. Og en lam arm eller ben er rimelig tung at arbejde med, så vi har fået varmen, når patienten er tørret og kommet i lidt tøj, så jeg kan køre ham anstændigt på stuen.

Her begynder så virkningen af saunaen at sætte ind, det er lige før jeg skal bruge håndklæder til mig selv, men jeg prøver at duppe mig diskret med små servietter, imens patienten får resten af sit tøj på, får børstet tænder og bliver barberet.

Herefter kan jeg godt vinke farvel til en pæn frisure, og det er her, jeg overvejer en ny frisure, meget kortklippet.

Men skidt pyt, jeg har haft en dejlig dag. God kontakt med mine patienter, tid til snak og refleksioner med mine kolleger.

Og aftensmaden bliver koldskål med jordbær, og måske en lille bitte motorcykeltur bagefter.

Livet er dejligt. Jeg kan gå med bare fødder på min terrasse og vande blomster. Og landmanden har sat vore tre Agaver ud, de ser ud til at have klaret overvintring uden vand OG en frue, der havde glemt, at de eksisterede.


11 kommentarer:

  1. Puha, påklædt i sauna, det må være slemt. Og så står du der og smådupper :)

    Jeres agaver er meget, meget flotte. Det var da godt at de overlevede forglemmelsen.

    Jeg håber du får en dejlig aften.
    Jeg smækker benene op straks efter det værste er fra hånden.

    SvarSlet
  2. Jeg er rigtig god til at småduppe Sifka :-)
    Du må ha en rigtig god aften, det er hårdt at være mødre med eksamensbørn :-)

    SvarSlet
  3. Pyha - ja det må være hårdt! Og jeg som brokker mig over indelukketheden på kontoret, når jeg sveder efter en cykletur til arbejde...

    Agaverne er superflotte. Jeg havde engang nogle, men det kneb med vinteropbevaringen... det døde de af.

    SvarSlet
  4. Uhh ja, jeg kan mindes min praktikperiode på sygehuset, og afdelingens den ene "sauna". Det er varmt og hårdt at stå derinde, og det skal gå rimelig hurtig.

    Så er det dejligt at kunne komme hjem og gå på bare tær ude på terassen, og nyde at man så har fri:-)

    SvarSlet
  5. Nemlig Lene, men nu er det heldigvis snart overstået. Her mangles også kun en tur til.

    Lykke til hos jer den sidste gang:)

    SvarSlet
  6. Hvor er de flotte - jeg er grøn af misundelse, sådan nogle drømmer vi om at få på terrassen. Hvordan vinteropbevarer I dem?

    SvarSlet
  7. Agaver - er det det de heter. Jeg har jo sett sånne, men ante ikke at de hadde et så fint navn. Så flotte de er. Tenk at det går an å ha såntnoe på våre (dine) breddegrader.

    Det er alltid så fint å lese om hvordan du har det på jobben med pasientene. Det høres ut til å være et meningsfylt arbeide.

    SvarSlet
  8. Lizelotte, jeg tror jeg skulle ha et bad efter sådan en cykeltur :-)

    Judith - man føler sig lidt under pres, for patienterne kan ikke holde ud til at sidde så længe på de forbistrede bækkenstole.

    Sifka, vi krydser fingre nok engang :-)

    SvarSlet
  9. Pollyanna, de bliver sat ind i et frostfrit rum om efteråret, og der står de uden vand og bliver så hentet frem til foråret, ja i år blev det så sommer, så de er da hårdføre. De trænger til større krukker, men så bliver de godt nok svære at flytte.

    Hege - jeg synes selv at mit arbejde er meningsfyldt, og det giver mig mange små og store glæder.
    Agaverne fik vi som aflæggere for mange år siden, så de er vokset godt trods behandlingen her :-)

    SvarSlet
  10. Så findes der altså frynsegoder i det offentlige system.... der er da vist ikke mange andre der får lov til sådan at komme i sauna i arbejdstiden..... *S* Håber du kan se smilet. Apropos eksamener, så har jeg 2 søde tøser siddende og læse til ol-eksamen. Det har de gjort i 3 dage i streg nu. Så der skal krydses fingre i morgen. Men jeg kan ikke la' vær med at tage mig selv i, at glæde mig til mandag, hvor sidste eksamen er overstået og studenterhuen skal på, for de er en "smule" anstrengende at omgås, de her unge mennesker med eksamens-præstations-stress.

    SvarSlet
  11. Jeg ser smilet jane :-)
    Vi krydser fingre for din datter og søn også, ja de kan være lidt sarte i disse dage :-)

    SvarSlet