mandag, juni 25, 2007

PR. AUTOMATIK

Hjernen kan ikke rigtig få kontakt til det øverste lag, kroppen lever sit eget liv, og jeg går rundt med følelsen af, at jeg jo har travlt, der er meget der skal nås, men hvad?

Der er ikke andet at gøre end at gå i gang med automatiserede handlinger, så jeg tømmer opvaskemaskine og sorterer vasketøj, det kan kroppen og de dybere hjernefunktioner godt finde ud af uden at indblande hjernebarkens højere luftlag. Jeg er så gammel, så jeg behøver ikke ringe til far eller mor for at få gode råd om dette. Nu er det min tur til at blive ringet til og være oraklet fra Delhi udi pletter, vaskeråd, opskrifter der ikke passer etc.

Jeg vasker op, den ene hånd skrubber, den anden holder fast, jeg tørrer af, jeg behøver ikke at tænke, og netop i det tomrum får hjernen plads til at vågne op, så der lidt efter lidt kommer lidt tankevirksomhed.

Er din hjerne vågnet eller kører du også på automatikken?

18 kommentarer:

  1. Det var da et noget nærgående spørgsmål her fra morgenstunden, men min hjerne kan køre på automatikken rigtig længe - vi kan godt nå middag inden den vågner op. Og? :-) Forskellen er ikke så stor vil nogen måske mene. Ha en god dag

    SvarSlet
  2. Jeg kører på automatpilot til langt op ad formiddagen, hvis det kan lade sig gøre, men ofte er jeg, qua mit arbejde, nødt til at finde hjernevindinger frem, som knapt er vågne. Jeg holder af at vågne langsomt :-)

    SvarSlet
  3. Undskyld fru Koch ;-)
    Du må også ha en god dag,og lad os håbe vore hjerner bliver udfordret i dag, det er jo det der holder den/os i gang :-)

    SvarSlet
  4. Liselotte, langsom start herhjemme nyder jeg, men jeg bliver også tvunget til hurtig opvågning, når jeg er på arbejde :-)

    SvarSlet
  5. Godmorgen eller rettere godnat - mine hjernevindinger kan dårligt formulere sig så tidligt. Normalt er det ikke min tid på dagen, men jeg kunne ikke sove, selv om jeg vist burde. Rodet forklaring - jo, men min hjerne sover endnu ..... ;-)

    SvarSlet
  6. god morgen Ella, ja man kan godt komme i tvivl, hvor man er efter dårlig søvn. Vi har fået så mange fluer ind i går, så sønnens søvn har været afbrudt, så læsningen er lige udskudt lidt endnu :-)

    SvarSlet
  7. Jeg kører på automatikken i nogle timer efter jeg er stået op, men har det fint med det:-)
    Ha en rigtig god dag.

    SvarSlet
  8. I lige måde Judith. Nu er min hjerne ved at komme lidt op i omdrejninger :-)

    SvarSlet
  9. ..oraklet var vist også oprindeligt fra Delfi. Men det kan da godt være, at det er flyttet til Delhi... ;-)

    SvarSlet
  10. Lizelotte, man kan da heller ikke skjule noget for dig :-) Hvorfor er der ikke en kontrol der kan fange sådan en fejl ;-)

    SvarSlet
  11. Når jeg vågner, så er jeg på. BANG! Det er kun når jeg er stresset jeg laver det hjernedøde først!

    SvarSlet
  12. Irene, mon du altid har været det eller det er kommet med dit selvstændige job? Jeg står gladelig op 1 time før jeg kører for at få lidt stille tid, og så ½ time i bil, så er jeg også på, men ikke herhjemme, så jeg skal nok ikke blive selvstændig:-)

    SvarSlet
  13. Jeg befinder mig i en slags meditativ bøvetilstand efter aftenens mødeaktivitet.

    Pr automatik-tilstanden er forlængst passeret:)pkius

    SvarSlet
  14. Jeg koerer paa Duracell-batterier hele dagen og er irriterende morgenfrisk, i foelge familie og venner. :o)
    Der er da mange ting der koerer paa automatpiloten, men det er da erfaring der spiller ind. Synes du ikke det er dejligt naar du af og til opdager at du er den mor der kan trylle et maaltid frem fra et tomt koeleskab...

    SvarSlet
  15. Tina, jeg er på nu og her, når jeg er på arbejde, og jo jeg kører jo mange ting pr. automatik, fordi jeg er øvet i det. Men indimellem undrer det mig, at jeg herhjemme ikke kan finde denne her så-er-vi-i-gang-nu og få noget fra hånden fra morgenstunden af. Men jeg har i den grad været på i dag :-) Og jeg tryllede rigtig god mad frem :-)

    SvarSlet
  16. Sifka - håber at du er over meditativ tilstanden nu :-)

    SvarSlet
  17. Lene, jeg er jo så Tinas søster, så kan du selv begynde at regne på hvordan det er med mig om morgenen ...

    Jeg aner ikke hvorfor det er sådan, men når jeg er oppe, så er jeg bare vågen og kører direkte på. 20 min. senere (efter morgen toilettet) er jeg på vej ud af døren eller hvad jeg nu skal den givne morgen. Jeg er så på indtil jeg slukker igen om aftenen.

    Det er rigtig smart at have det sådan og jeg kan ikke huske det har været anderledes!

    SvarSlet
  18. Irene - Hvad mon jeres mor spiste mens hun ventede jer to :-)

    SvarSlet