onsdag, marts 11, 2009

MIDDELHAVSSTEMNING

Sønnen og hans kammerat er rigtig i sving med kødgryderne, de laver mad på skift, men onsdag vil de gerne på besøg, så i dag var de inviteret herud. Jeg var ikke den eneste med overarbejde, kammeraten arbejder på en kvæggård, og de havde travlt i dag, så vi spiste aftensmad ved middelhavstid.

Så passede det jo meget godt, at kartoflerne til frikadellerne var middelhavsinspireret.

Kartofler mediterranean:

600 g små vildmosekartofler koges med skræl i ca. 12 minutter, lægges i en plastpose sammen med 1 spsk. olie og 2 fed presset hvidløg, må gerne marineres i flere timer.
6 strimlede soltørrede tomater blandes med 12 sorte oliven, 50 g. fetaost og 1 bundt persille. Kartoflerne ristes på pande eller i stegegryde i lidt olie lige før servering og blandes med det øvrige.

En ren lækkerbisken.

Og de to unge mænd er vældig ranke, de slog de ”gamle” i bezzerwisser ;-)

11 kommentarer:

  1. Lod I dem vinde?

    De kartofler må prøves.
    Det er bare så dejligt at blive inspireret her i blogland af de mange, som skriver mere eller mindre om mad - det er meget bedre og sjovere end at sidde og bladre sig igennem opskrifter, hvad enten det er i bøger eller på nettet.

    SvarSlet
  2. Ellen, nej det kan vi ikke prale af ;-) vi var vist trætte, men spørgsmålene i går aftes ramte mere deres viden end vores :-) sådan svinger spørgsmålene meget i det spil.
    Jeg synes også det er sjovere at lade sig inspirere her i blogland, så jeg måtte lige give et bidrag.

    SvarSlet
  3. Tak for opskriften...printet ud og skal bruges til Jeppes fødselsdag :-)

    SvarSlet
  4. De lyder godt nok lækre, de kartofler :-) må vist prøve din opskrift en dag ved lejlighed.

    SvarSlet
  5. Anne,her har de været en succes til studentergilde og lignende, så jeg håber fødselaren kan lide dem :-)

    Lotte, de smager rigtig godt :-)

    SvarSlet
  6. Det lyder som en dejlig opskrift, det må vi også prøve, Lene ;-)

    SvarSlet
  7. madame, den er nem og smager godt :-) det er to gode egenskaber :-)

    SvarSlet
  8. Mums det skal prøves- mon ikke Søraakartofler kan bruges- de trænger efterhånden til at piftes op.

    SvarSlet
  9. Karin, hvis du ellers ville spise de kartofler med skræl på, så kan de også bruges til dennne opskrift :-)

    SvarSlet
  10. Jeg spiser næsten aldrig andet end kartofler med skræl på. På denne tid af året er det jo med at samle alt det sammen man kan få af vitaminer.

    SvarSlet
  11. Har lige været en tur rundt på din blog,du har som altid fart på.Jeg kan se du har fået flyttet afdeling.Tak for din komentar på min blog.

    SvarSlet