lørdag, april 04, 2015

En gåtur i nabolaget

Datteren og jeg besluttede os for at gå en tur efter aftensmaden i går aftes.  Det blev en gåtur ind i den fredede del af mosen.

P1020019

Det var længe siden, at vi havde besøgt “Fridas Badekar”, og ja jeg kan dokumentere, at hver gang jeg besøger stedet, så undrer jeg mig over, at jeg ikke går derhen oftere. For at du ikke skal klikke væk, for det fremmer jo ikke koncentrationsevnen, vil jeg gentage den lille del af historien, som jeg ved. Nemlig at de to søer er opstået efter tørvegravning og at de fik navnet efter en af de piger, der var ansat på gårdene omkring Vildmosen, og som efter arbejdstid badede her. P1020030

I går blev til en aftentur med tid til at lytte til fuglesang, tid til at søge motiver, tid til at snakke. Alt i alt brugte vi halvanden time på turen og fotostop. Når jeg søger på Fridas Badekar er det mine egne indlæg, der dukker op, men også beretninger om, at der skal skaffes penge til at holde stierne omkring søerne ved lige, så de bliver mere tilgængelige. Det var svært at komme frem, små grene svirpede hele tiden ind i ansigtet, men vi nåede frem til udsigtspunktet.

P1020025

Da vi kom ud fra bevoksningen igen, måtte vi hen, hvor der var udsyn, og beundre himlen.

P1020032

Overfor gik rådyrene på marken, rovfuglen sad i træet og månen skinnede det bedste, den havde lært.

P1020035P1020036P1020037

Her på gården arbejdes der, medarbejderne er i marken. Det er første rigtige dag i marken, og der harves og pløjes. Landmanden er i fuld gang med sit projekt. Datteren og sønnen er kørt en tur til sommerlandets butikker og henter min søster efterfølgende. Jeg skriver indlæg, drikker te og gør mig klar til at bage scones. Sønnen fik mig til at bage scones til sin fødselsdag for flere år siden, og de scones smagte himmelske med lemoncurd, hjemmelavet syltetøj og flødeskum. Jeg har netop lavet lækker syltetøj af hindbær, brombær, jordbær og ribs fra fryseren, og datteren havde lemoncurd med fra sin ferie hos sine skotske svigerforældre, så nu skal tebordet bugne med scones, flødeskum, syltetøj og lemoncurd.

PS Jeg har ind imellem frygtelig svært med, hvornår det skal være sin eller hendes/hans, så ændr det bare i dit hoved, hvis jeg har brugt det forkert. God påskelørdag til dig.

P1020041

18 kommentarer:

 1. Det var dog et dejligt sted at have til rådighed når der skal gås ture - men ligner nu osse et sted hvor man bør holde sig til stierne.. der er altså noget helt særligt ved de her første gåture i april... man tænker NU vågner naturen op igen for alvor... vi nyder det osse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Overleveren, det første billede er ikke der, hvor vi gik ind, det er vist til jæger. Der er mere fast grund ved søerne :-)
   Du har ret man nyder i fulde drag
   PS jeg har endnu ikke fået svar fra e-reolen, så jeg må vist forhøre mig igen.

   Slet
 2. Bade i en tørvegrav - uhada. Det var mine forældre meget strikse med - det var simpelthen totalt og aldeles forbudt!
  Jyder har det åbenbart meget svært med sin og hans - prøv at tænke på forskellen på "Han kyssede hans kone" og "Han kyssede sin kone". I den første sætning kysser han ikke sin egen kone; det gør han i den anden sætning :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, mon ikke det var fordi man ikke altid vidste til dybden og at det er meget koldt vand? Landmanden siger at søen ikke er særlig dyb, han har trænet hund og har gået i den med waders. Så datteren har tænkt sig at bade til sommer :-)
   Og tak for rådet, så har jeg vist brugt det rigtigt for det var sønnens fødselsdag og datterens svigerforældre :-)

   Slet
 3. Dejlig travetur I har været på...jeg nupper lige Ellens huske-tips...en sjællænder kan også kløjs i hans og sin ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Anne, det var en skøn tur, og ja Ellen er god til huskeråd, så snup du bare :-)

   Slet
 4. En usædvanlig smuk mose, du har at gå tur i. Det var en god tur at følge med på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, og dumt at jeg gør det så sjældent :-)

   Slet
 5. En smuk tur. Jeg tænker at det må være et offentligt sted, når man prøver at skaffe penge til er stiprojekt, eller tager jeg fejl?

  SvarSlet
  Svar
  1. Pia, nej det tilhører Birkelse gods, og jeg kunne ikke helt læse mig frem til om det var en diskussion mellem godsejeren og det offentlige hvem og hvordan det skulle gøres mere tilgængeligt for offentligheden.

   Slet
 6. Skøn tur i mosen! Vejret har da været helt forrygende i dag! Og så klar og blå en himmel! Fortsat god Påske!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Charlotte og i lige måde. Det er det skønneste vejr.

   Slet
 7. Sikke et smukt område.
  Så vidt jeg kan se, er "sin" og "sine" brugt helt rigtigt. "Sin" lægger sig til grundleddet.
  Hun mødte hende ved sine svigerforældre (altså ved hendes egne svigerforældre)
  Hun mødte hende ved hendes svigerforældre (altså ved de andens svigerforældre)
  Det er en svær ting.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, ja det er smukt og tak, jeg ved ikke hvorfor det forvirrer mig indimellem, men nu tror jeg at jeg kan huske det :-)

   Slet
 8. Tak for en dejlig tur i mosen, og god mandag hos jer. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Inge og i lige måde :-)

   Slet
 9. Et vidunderligt smuk plet ikke så langt fra jer. Og vidunderlige billeder du har fået taget og bringer videre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Abildjyde, ja det er et smukt sted :-)

   Slet