onsdag, april 15, 2015

En tidlig onsdag

I en af Kender du typenprogrammerne udbryder Anne Glad, hold da op, han er sej. Det var til udsagnet om, at typen stod op kl. seks om morgenen! Det er vi nok mange, der trækker lidt på smilebåndet af og mumler lidt i skægget, sådan en københavner, selv om vi godt ved at det var set i lyset af, at det netop var en københavner og en kendt person og formentlig ikke en arbejder som os andre. Her i huset står uret til at ringe klokken fem, når der står dagvagt på programmet. Landmanden kan sove endnu længere, selv om han har samme mødetid som mig: klokken syv. Hans arbejdsplads er jo lige udenfor døren, og han behøver ikke sætte hår om morgenen, det skal alligevel vaskes efter en lang dag i kartoflerne. Mange af mine kolleger har timet og tilrettelagt morgenstunden, så de kun skal stå op, vand i ansigtet og sætte hår og så af sted. Ingen morgenmad, det får de først ved nitiden på arbejdet. Sådan kan jeg slet ikke starte min dag, jeg skal have ro og fred til at få dagen i gang. I dag mente min hjerne dog, at vi lige så godt kunne vågne klokken tre i nat, men så hyggede jeg mig med at finde kort over Glasgow og se hvordan bymidte, kongrescenter og hotel ligger i forhold til hinanden. Denne gang får vi ikke rigtig tid før konferencestart til at udforske byen. Vi lander klokken 16 torsdag, og inden vi er fremme ved hotellet er alt formentlig lukket ned. Og resten af dagene går det løs allerede 8.30 med oplæg, og det fortsætter frem til 18.00! Men også her skal uret stilles, så jeg får tid om morgenen. Håber du har fået en god morgenstart. God onsdag til dig.

P1020113

14 kommentarer:

 1. Jeg har det nøjagtigt lige som dig. Jeg kan da ikke stå op klokken 7.15 og møde klokken 8. så kan jeg hverken nå opvaskemaskinen, at tænke tanker og andre vigtige ting. Mellem 2 og 3 timer er passende for mig :-) Til gengæld holder jeg rigtig fri, når jeg kommer hjem, hvor min kollega styrter rundt og planlægger og ordner vasketøj og andet sjov.
  Jeg håber, at din onsdag må blive en god en af slagsen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne, tak det blev en forvirret og travl en af slagsen :-) Det er da dejligt at du er færdig når du kommer hjem

   Slet
 2. Jeg håber, du/I får en rigtig god tur til Glasgow. Jeg har ikke selv været der, men jeg tror da, I når at få lidt af byens stemning med, også selvom I ankommer sent og har et langt program :)
  Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette, vi skal da ud og spise, så der får vi set lidt :-)

   Slet
 3. Jeg håber, du / I får en rigtig god samt hyggelig tur til Glasgow.

  Hvis man er sej, når man står op klokken 6:00, hvad er man så, når man møder på arbejdet klokken 6:00 ?

  Det gør min Skat hver dag og jeg har selv gjort det i mange år, så os går clockradioen i gang klokken 4:40, så kan min Skat lige nå et bad samt morgenmad, før han kører hjemmefra ved 5:25 tiden og jeg får en dejlig lang samt rolig morgen med masser af mulighed for at opleve, hvordan Solen, kvarters småfugle med mere langts vågner op til dagens opgaver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tine. Hold da op, ja det er tidligt, og du er da sej, at du står op sammen med din mand :-)

   Slet
 4. Som et rigtigt B-menneske skulle jeg helst også bare lige vælte ud af sengen, i bad, make-up og tøj på og så ellers afsted. Så kunne jeg også klare at vente med at stå op til kl 6 og være på arbejde 60 km væk kl. 7:10 :-)
  Ingen morgenmad, kun et par kopper kaffe; en i bilen og en ved ankomst, men tidlig frokost kl 11 ...
  Glasgow er en fin by - håber du får oplevet den lidt om morgenen - og vel også efter kl 18, når I skal ud og spise :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er ikke sundt at springe over morgenmaden ;-) Jeg satser på en morgengåtur og at opleve forskellige restauranter i bymidten .

   Slet
 5. Jeg bruger også en del tid om morgenen, der starter med et vækkeursring kl. 6, uden at jeg dog hopper ud af sengen af den grund. Men jeg er klar til at møde på arbejdet kl. 8 lidt mere veludhvilet, end da jeg stod ud af sengen. Mit morgenbad er min morgenmeditation, tror jeg.
  Jeg ville gerne prøve at komme tilbage til Glasgow, som jeg ikke har besøgt siden 1. real, hvor vi var på udvekslingstur på vores venskabsskole. Og hvornår var det nu lige, det var ... samme år som OL i München - 1972.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg var i Glasgow med familien i 99, men da så vi kun Celtic Rangers stadion, resten af ferien kørte vi rundt i højlandet :-) Som jeg kan læse det har byen ændret sig meget og er nu en kulturby med masser af spændende museer og kunstmuseer.

   Slet
 6. Ja, jeg har to forskellige (mindst) typer morgner. Den ene er, når jeg skal op, den anden, når jeg kan vågne af mig selv. Jeg sover klart bedst, men ikke nødvendigvis længe, hvis jeg kan vågne af mig selv. Men uanset hvor tidligt jeg skal op - så sætter jeg uret/telefonen, så jeg har 1 1/2 time til jeg skal forlade huset. Jeg har efterhånden lært, at en ting er, at skulle tidligt op, hvis jeg så også skal stresse fra morgenstunden! Det vil jeg ikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Charlotte, jeg kan simplethen ikke huske hvornår jeg sidst har sovet uden at have uret til at ringe. Det skyldes at jeg for at få bugt med søvnproblemerne skal stå tidligt op hver dag for ikke at komme ud af rytmen ;-) Jeg forstår dig, man skal ikke stresse om morgenen.

   Slet
 7. Mit vækkeur ringer 4:38, - hvis jeg da ikke allerede er vågnet af mig selv. Jeg elsker at have god tid om morgenen og får bestemt ikke en god dag, hvis jeg skal suse afsted,

  SvarSlet
  Svar
  1. Hold da op Eva, jeg vidste godt du stod tidligt op, men du er jo oppe før mig og skal endda møde senere :-)

   Slet