torsdag, februar 02, 2017

En undtagelse

Ingen bærbar computer i sofaen var rådet fra fys. og jeg har holdt det indtil nu. Men når nu foden skal hæves, have ro og jeg samtidig gerne vil skrive et indlæg, så må der en undtagelse til. Foden har det meget bedre i dag, forbinding og en fod i ro på en stol på arbejde hjalp. Vi grinte nu godt af, at vi er så gode til at give råd til andre, vi er bare ofte møgelendige til at lytte efter selv. Der er slet ikke tvivl om, at alle musklerne i min fod havde våndet sig i smerte og irritation, da jeg gav den hele armen med massagebolden.  Selv jeg, der er en gammel dame inden for sygeplejefaget, har hørt om RICE (ro, is, compression og elevation), og gjorde jeg så det? Nej!

Min yngste kollega i projektgruppen kom galt af sted til en fodboldkamp, smerter i knæet, hævelse af knæet, hun brugte RICE-princippet, men søgte hun læge? Ikke før hendes mor (sygeplejerske) og vi to andre i projektgruppen havde sagt klart og tydeligt; kom så af sted. Det kostede lige mange ugers sygemelding med operation og genoptræning. Nu er hun heldigvis tilbage i fin form, og vores dag i dag gik godt. Vi nåede ikke så langt, men vi får gode diskussioner om det sagte, og det er også meget værd.

I weekenden omdanner vi vores gård til et refugium,  det er måske lidt af en overdrivelse, men her skal ordet forstås som et sted, hvor der er arbejdsro. Og det har jeg tilbudt min søns kæreste, hun skriver bachelor, og så trænger man til at være et sted, hvor nogen kan sørge for det praktiske. Så det tilbød jeg, og hun sagde heldigvis ja, så jeg glæder mig. Glæder mig til at få besøg, glæder mig til at få lov til at diskutere sygepleje og få lov til at blive klogere på et område af sygeplejen, som jeg ikke har beskæftiget mig ret meget med. Vi har nemlig planer om, at når hun holder pauser fra skriveprocessen, skal vi udnytte dem til sygeplejesnak. Og næste weekend kommer datteren, to skønne kvinder, jeg er heldig.

God aften til dig.
12 kommentarer:

 1. Godt du nu tag foden seriøst
  refugium weekend lyder dejligt, håber I hygger jer og får lavet noget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Anette, ja det var vist godt. Jeg glæder mig :-)

   Slet
 2. Det er altid meget nemmere at fortælle andre, hvordan de skal gøre eller hvad de burde have gjort. Det er også altid nemmere at opdrage andre folks børn :-)
  Hvor dejligt at få besøg af skønne kvinder - ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, sådan er det bare :-)
   Det bliver så godt.

   Slet
 3. Hvor dejligt, du kom i gang med at behandle dig selv, og at det går bedre. Det er bare så typisk, at vi er bedre til at vejlede andre, end at tage os af os selv. Jeg kan huske min kollega for mange år siden - en vinter da der var sne her, og vi kunne gå på ski. Han faldt på hoften/ballen og fik en stor bule og blå mærker. Han gik hjem og fyldte badekarret og tog et dejlig varmt bad. Lige det stik modsatte af det, der skulle til. Aj, hvor blev han drillet med det i lange tider.
  Jeg tror, jeres svigerdatter kommer til det perfekte sted for at skrive ;-) Og for at reflektere over sygepleje. Det bliver hyggeligt for jer begge - eller alle tre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty,mine kolleger grinte også over min handlemåder :-) Jeg håber at hun finder roen til at skrive.

   Slet
 4. Uf, jeg kunne nu godt tænke mig at lægge billet ind på et refugieophold. Er der nogen derude, der vil bytte sådan ét med et håndboldstævne? Det er først til mølle.....
  God bedring med fod-bentøjet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, ærgerligt at du ikke kan sende poderne af sted alene, for så kunne vi da godt finde ud af noget :-)Og tak

   Slet
 5. Det lyder smadderhyggeligt med refugium hos dig. Og udsigten til besøg af datter er heller ikke ilde. (Det er ALT for længe siden, jeg har haft besøg fra Kbh....)

  God bedring med din stakkels fod.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg glæder mig og jeg kan godt forstå, at du savner besøg fra Kbh. Og tak :-)

   Slet
 6. Har ofte hørt sætningen, hos smeden løber wc´t, og denne sætning kan fint følge din tanke omkring din fod.
  Super ide mht. refugieophold for svigerdatteren, og skønt for jer begge mht. sparing omkring sygeplejefaget.
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Abildjyde, sådan er det bare. Og jeg er glad for at hun gerne vil være her. Og tak i lige måde

   Slet