fredag, februar 24, 2017

Så er det tid igen

Arbejdsweekenden banker på, tre aftenvagter. Tre vagter, som aldrig er ens, og som har det med at berige mig og udtrætte mig. Heldigvis er det det første, der fylder mest i mig. Jeg glæder mig til at være sammen med kollegerne, jeg glæder mig til at møde patienter og pårørende, det er i det møde, at jeg allermest føler mig som sygeplejerske.

DSC_3560

Heldigvis for det, det ville være trist, hvis det kun var stuegang, koordinering, funktion som ansvarshavende, medicindosering og faglig sparing, der var det primære.  De funktioner er også en del af det at være sygeplejerske, men jeg føler mig allermest sygeplejerske i mødet med patient og pårørende.

DSC_3559

Om det er samtaler og information, om det er sengebad med neurologiske briller på, om det er forflytninger, om det er gode lejringer, det er hip som hap, jeg elsker den del af mit job. Det er hårdt, både psykisk og fysisk, men det er også berigende, og så er det godt, at jeg har gode kolleger, jeg kan lade op sammen med i de få pauser, eller når vi arbejder sammen eller blot smiler til hinanden i skarp sygeplejersketrav på gangen.

P1050226

I dag har jeg ladet op med solskin, LOOP, en regnbue på mit tæppe og glæden over, at jeg har to små gule erantisknopper i min græsplæne. God fredag til dig.

P1050227

16 kommentarer:

 1. Godt at vide, at vores sundhedssystem har sygeplejersker, der tænker sådan :-) Jeg kender heldigvis flere af samme "kaliber" - og I er guld værd for patienter og pårørende!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Randi, heldigvis er vi mange af den slags :-)

   Slet
 2. Hvis alle havde din indstilling til deres arbejde, var der vist ikke mange problemer her i verden. Jeg bliver så glad af at læse om din arbejdsglæde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er jeg også taknemlig for at jeg har det sådan :-)

   Slet
 3. Ønsker dig gode vagter :-)

  SvarSlet
 4. Det lyder som om du er i dit es; det kan kun blive en god weekend! ❤️

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, det plejer at være gode og travle weekender.

   Slet
 5. Rigtig god arbejdsweekend :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Fruen i midten :-)

   Slet
 6. Dejligt at se udsprungne forsytiagrene. God arbejdslyst i weekenden, du dejlige sygeplejerske :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, jeg nyder de grene og tak :-)

   Slet
 7. Du skriver: "allermest sygeplejerske i mødet med patient og pårørende."

  Hurra for dig og alle dine kolleger, der tænker sådan.

  Jeg tænker så tit, at du kan opfatte mig som ekstremt selvcentreret, når jeg kobler dine sætninger med mine egne oplevelser. Jeg håber ikke, du opfatter det sådan. Jeg prøver at fortælle dig, at jeg - fra et patientsynspunkt og baseret på megen erfaring - er enig med dig, og at jeg forstår dig.

  Jeg har mødt så mange SOSU'er og sygeplejersker, der vægtede mødet med mig højt. De var der altid, når jeg gerne ville tale lidt om de dårlige tanker eller om angsten for fremtiden. En lavede Action-card med mig, jeg har det endnu. og jeg bruger det. Jeg ved, hvad jeg skal gøre, hvis de dårlige tanker tager over.

  Der er herudover 500 andre eksempler, men de er ikke nødvendige, for jeg er sikker på, du forstår, hvad jeg mener.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, tak og nej, jeg opfatter dig aldrig som selvcentreret i dine kommentarer. Du er jo netop med til at uddybe det skrevne med patientperspektivet, og det gør mig klogere, så tak :-)

   Slet
 8. Rigtig god arbejdsweekend til dig. Det glæder mig at der finde passioneret sygeplejepersonale som dig og dine kollegaer KH Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anette, jeg er synes jeg er omgivet af passioneret sygeplejepersonale, det er det, der gør det spændende.

   Slet