mandag, februar 27, 2017

Og så sidder jeg her

Jeg burde gå i seng, men det orker jeg ikke, jeg er for træt! Sådan er det altid, når aftenvagten er eksploderet i travlhed. På et tidspunkt, hvor vi fandt tid til at spise, kom jeg pludselig til at se mig selv udefra. Jeg skovlede mad ind, som om jeg aldrig havde fået mad før. Jeg talte med mad i munden, som om jeg aldrig havde talt før. Da jeg undskyldte over for de to kolleger, der sad der på samme tidspunkt, grinte de, de gjorde jo det samme. Vi vidste ikke, hvornår vi blev kaldt/ringet efter, så det var bare med at få noget energi indenbords og lige få vendt problemstillinger. En havde lækre muffins med, en anden havde chokolade med, jeg havde flødeboller med, og jeg lyver ikke. En stor skål salat og en muffin blev kylet ned i løbet af ingen tid. Og resten snuppede jeg senere mellem gøremålene.

Vi har grint meget i aften, det gør man, når man synes, at det er lidt for meget. Vi brugte hinanden som sparringspartner på vej mellem patienterne, og vi nåede i mål. Vi var gode, når jeg selv skal sige det. Vi knoklede det bedste vi kunne, det samme gjorde vores læger, og vi formåede at være i nuet og samle trådene, men måtte også lade tråde hænge, som kunne vente til i morgen.

Nu vil jeg lave en varm hyldebærdrik, trække i nattøjet og tage dynen med ind i sofaen, tænde for en kedelig serie, og så satser jeg på, at søvnen indfinder sig.

Og en lille krølle på historien. Da jeg kommer ind i bryggerset herhjemme og vil lyne mine støvler op, kigger jeg på et par pink løbesko, mine arbejdssko. Mine støvler står stadig i skabet ude på sygehuset. Jeg har taget arbejdsskoene af, trukket i mit eget tøj og så taget dem på igen! God nat.

løbesko

21 kommentarer:

 1. Jeg håber, søvnen indfandt sig, - det lyder som en alt for travl vagt. Men fedt at komme i mål alligevel.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, søvnen indfandt sig og nu er jeg klar, træt, men klar til to fridage :-)

   Slet
 2. måske skulle I have nogle energi stænger, ligesom dem cykelryttere spiser i farten,så I ikke går sukkerkold

  SvarSlet
  Svar
  1. Anonym, god ide, mon det kan komme på budgettet, :-)

   Slet
 3. Sikke et tempo, du har holdt! Godt at du også har fået grinet lidt undervejs! Den der måde at spise på forbinder jeg ned at have små børn. Altså spædbørn. Hvor man aldrig ved hvornår de vågner, men man er dog blevet så klog, at man har luret, at babys alarmklokker ringer ligeså snart der er varm mad på bordet... :-/
  Håber du har fået sovet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Skøreliv, det er nøjagtig som perioden med små børn, hvor mad handlede om energi og ikke om nydelse :-) Tak, jeg har sovet, og grin og latter er der heldigvis masser af på min afdeling. på et tidspunkt, hvor jeg var ved at dokumentere, måtte jeg lige tysse på mine kolleger, som holdt pause, for latteren rungede så højt. Jeg vidste jo godt, at det er den latter, som Ellen kalder befriende, fordi den giver energi til at komme videre.

   Slet
 4. Fnis til skohistorien :-)
  Mange store og gode grin er det bedste middel til at klare pressede situationer med. Det er "en befriende latter" i en særlig betydning.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg griner også af det her til morgen, hvor de står så fine i bryggerset :-)
   Hvor har du ret, det er netop en befriende latter, den frisætter energi og overskud i en presset situation.

   Slet
 5. Håber du har fået sovet, måske med et smil på læberne. Det er godt at I sygeplejersker har hinanden og et godt grin, hjælper for det meste.
  Jeg havde en god kollega, der for år tilbage ikke kunne finde noget vaskepulver, hun vidste, hun havde købt, indtil hun ugen efter fandt det i fryseren. Så blev vi enige om, at vi måske havde lidt for travlt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, jeg fik sovet, og jeg smiler her til morgen over den glæde, jeg finder ved at arbejde sammen med de skønneste kolleger.
   Ha, ja, vi har for travlt, når vi finder vores ting de mærkeligste steder.

   Slet
 6. Hihi.. du huskede da i det mindste at tage noget på fødderne.. :-)
  Håber søvnen fandt dig i mange gode timer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Inge, det var da altid noget, ellers var jeg blevet bekymret :-) jeg fik sovet, tak.

   Slet
 7. Flotte løbesko :-) Ret sigende iøvrigt, at det er netop løbesko, du bruger på arbejde!.. Godt at læse, at du har fået sovet - og skal holde fri i et par dage. Du trænger vist.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, fruen i midten, det er vigtigt at have gode sko, som støtter. Og det gør løbesko. Jeg har også et par gode sandaler, for det kan blive for varmt med løbesko :-)

   Slet
 8. Sådan spiste jeg næsten i hver spisepause mens jeg havde indskoling elever... efter at have spiste med dem (læs, læst højt og løst problemer) så kom jeg ned med max 20 minutter til næste time, og skulle også lige på toilettet... og når som helst kunne der jo komme en elev med et problem... var man rigtig "heldig" blev der spist over kopi maskinen fordi den ikke virkede I går da man ville kopier til dagens lektioner....
  husk nu at få skoene med på arbejde igen.
  Nyd fridagene og bliv udhvilet

  SvarSlet
  Svar
  1. Anette, og det er jo slet ikke godt med sådan en spisekultur pga travlhed.Tak, fridagene er blev nydt.

   Slet
  2. Næ det ikke sundt... trist det virkeligheden for så mange
   bliver jeg nogensinde rask nok til Flex job bliver en af skåne hensyn jeg har brug for da også at jeg ikke har både 4 og 5 lektion.....
   dejligt du nød fridagene.

   Slet
 9. Velkendt spisesituation! Hvor er det godt med gode kolleger til både grin og grimasser ... og godt samarbejde.
  Håber din dag har givet den tiltrængte hvile.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anne, jeg har hvilet. Og desværre er den spisesituation ikke ukendt for mange.

   Slet
 10. Det er da godt, der kommer et par fridage efter sådan nogle travle vagter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, det er ganske enkelt lagt ind hos mig fast, for jeg er som regel godt brugt.

   Slet