fredag, september 14, 2018

#jegharverdensbedstekolleger

Dagen i dag har været ganske særlig. Det første særlige så jeg allerede i morges, da jeg tjekkede vores lukkede facebookgruppe for mit afsnit. Prøv at se, hvad vore aftenvagter havde lavet i går til en patient, som i dag havde guldbryllup. Og mine kolleger sang også for patienten i morges. Billedet er delt på sygehusets officielle facebookside og instagramside, så derfor tillader jeg mig også at dele det her.


Jeg bliver så stolt af det sammenhold, der er trods travle tider og med pressede kolleger, som hele tiden forsøger at gøre det bedste for vores patienter.

Uden at jeg ved det, så tror jeg også, at andre mærker det. I foråret fremlagde min projektgruppe de foreløbige resultater fra vores forskningsprojekt og havde den store ære og glæde, at en af de førende indenfor sygeplejeforskning om apopleksi hørte vores oplæg, Marit Kirkevold. Min leder var hurtig til at invitere hende på besøg i afsnittet. Og i dag kom den norske professor og sygeplejeforsker til os.

Ikke i et stort auditorium, men i vores opholdsstue, fortalte hun om sin forskning for langt de fleste af os. Nogle skulle passe patienter, nogle sov efter nattevagter, men ellers var de fleste troppet op. Det var også en unik oplevelse, og jeg tror som sagt også, det var det for forskeren. Marit Kirkevold sagde i hvert fald, at hun meget gerne ville komme tilbage, og næste gang skulle vi fortælle og hun skulle lytte, for hun ville gerne høre om vores tanker og oplevelser med sygepleje på et hyperakut apopleksiafsnit. 

Her kan den rehabiliterende sygepleje godt have trange kår, men vi vil den gerne. Vi vil gerne kombinere akut sygepleje med rehabiliterende sygepleje, fordi man ved, at starter man den rehabiliterende tankegang fra start af giver det bedre resultater. Og rehabiliterende sygepleje er blandt meget andet, at vi forsøger at støtte patienten i at være aktiv i hverdagssituationerne (flytte sig ud af seng, tage bad, børste tænder, spise, gå på toilettet osv) og dermed træner patienten i at bruge sin krop på den mest hensigtsmæssige måde, og som samtidig kan sende signaler til hjernens ramte område. Sådan en tilgang tager tid, og det er ikke altid, at vi har den tid, både fordi vi er pressede og fordi patienten skal igennem mange undersøgelser og vurderinger, mens de er hos os. Ikke desto mindre forsøger vi at holde fast i, at vi vil denne sygepleje.

Og at mine kolleger ikke blot tænker på akut sygepleje og alle de opgaver som er SKALopgaver, men også tænker på det liv, som den ramte var og er en del af, synes jeg æresporten er et godt udtryk for.

God weekend til dig.


12 kommentarer:

 1. Wow. Sikke et overskud at kunne vise, selv om man har hamrende travlt.
  Respekt - igen - for jeres store engagement.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, de er så fantastiske :-)

   Slet
 2. Hvor er det smukt, - sikke en medmenneskelighed. Måske er det også derfor I holder til presset, - fordi I vil det bedste og har mennesket med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, jeg tror at det er kittet, og så kage og humor ( i følge mine kolleger) :-)

   Slet
 3. Så smukt. Det er præcis det jeg mærker ansatte i fagene "de varme hænder" finder overskud til, trods omprioriteringsbidrag etc. At være i besiddelse af denne egenskab er med til at styrke jeres sammenhold.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, det styrker at ville gå det ekstra for patienten på trods af vilkårene.

   Slet
 4. Hvor bliver man glad, når man ser, at der er vilje og overskud til - på trods at travlhed og knappe ressourcer - at se mennesket bag diagnosen og gøre det ekstra, der betyder så meget,

  SvarSlet
  Svar
  1. Randi, jeg blev også glad og endnu en gang stolt af mine kolleger.

   Slet
 5. Årh altså, bliver helt rørt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Fruen i midten, du er ikke alene, det var vi mange, der blev :-)

   Slet
 6. Jeg blev helt rørt da jeg så billedet. Hvor er I bare et stærkt team, og nogle dejlige mennesker med hjertet på det rette sted og hænderne skruet rigtig på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, og dine ord giver mening, for sammen er vi stærke og løfter i flok. Jeg har skønne kolleger, som ikke har langt fra tanke til handling :-)

   Slet