lørdag, september 29, 2018

Byvandring i Goslar - på motorcykelferie i Harzen 2018

Lørdag er opsamlingsdag, ingen medarbejdere er på arbejde, så landmanden har tid til at flytte rundt på kartoffelindlagringsgrej, smøre maskiner og andre ting, der ikke nås på de lange kartoffeloptagningsdage. Jeg forsøger at finde energien til at få samlet op på det, der mangler iøvrigt. Som overspringshandling er det skønt at kigge tilbage på de mange billeder fra motorcykelferien i sommer. Efter vi havde været i minen, gik vi ned i den gamle bydel i Goslar og fik os en lækker isdessert. Hvor andre er vilde med chokolade og de mørke smage, så elsker jeg smagen af banan, flødeskum og sødmefyldte isvarianter,


Vi gik efter næsen, drejede ind ad små gader og gik på opdagelse. Vi kom i det, der må betegnes som Goslars kunstnerkvarter. i hvert fald var der mange små gallerier og kunsthåndværksbutikker.
I det gamle hospital var der kunstudstilling, vi kom dog for sent, men gården inde bag kunne vi komme ind i, så her fik vi små glimt af små og store figurer.Det er godt med gode travesko, når man skal gå på toppede brosten.


Det er godt nok mange år siden, at jeg har set sådan en automat. Det bragte mig fluks tilbage til elevtiden i Viborg, hvor der på vejen fra MessingJens (det lokale værtshus/diskotek) til sygeplejeskolen hang sådan en automat. Den brugte jeg ikke, men derimod automaten ved siden af,. hvor bageren havde lækkert wienerbrød til salg. Det smagte godt efter en bytur.


Skifer var der overalt, og blomsterkasser. Det sidste har jeg altid været imponeret over, når jeg kører i Tyskland.Vi sluttede af på torvet, mens vi ventede på klokkespillet klokken 18. Her fortælles historien om Rammelsbergminen gennem 1000 år.

 Efter en overdådig middag tilbage på hotellet gik vi en tur rundt om byen. Og snart dukkede den gamle bymur op.

Vi havde kun taget en side af bymuren, men var ved at være trætte af indtryk, så vi smuttede ind gennem porten og tog den lige vej hjem til hotellet. Det havde været en begivenhedsrig dag og der skulle være kræfter til næste dag, som var den sidste dag. Her ville vi gå en tur op på Brocken eller Blogsbjerg, som vi kalder det. Vejrudsigten lovede sol og tørvejr, perfekt til en vandretur, for modsat Danmark var der faktisk aldrig mere end 20- 22 grader i Harzen den uge.

God lørdag til dig

8 kommentarer:

 1. En dejlig tur med dig/jer rundt i Gosler. Pludselig husker jeg 35 år tilbage i tiden, og tænker, nå, det var i Gosler jeg så det. Jeg har kun været i Harzen 1 gang, og det var i 1983, men har været i Holland, Belgien, og flere steder i Frankrig. Det var før den elektroniske tid mht. billeder, derfor er det jo som oftest det der har printet sig i hukommelsen.
  Ønsker dig en god lørdag med din bog og langsomheden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Karin, det er spændende at det vækker erindringer hos dig. Klokkespillet er faktisk noget af det eneste jeg huskede fra Goslar, da vi havde vores børn med.
   Tak og i lige måde

   Slet
 2. Jeg nyder stadig dine rundture i Harzen. Goslar har jeg været i, men det er for længe siden, for jeg kan godt se, at jeg slet ikke kan huske byen.
  Jeg elsker også alle de frodige blomsterkummer i Tyskland og i Østrig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen tak og jeg nyder at genopleve ferien. De blomsterkummer er noget særligt der, jeg tror måske jeg ville synes de var for meget her :-)

   Slet
 3. Smukke billeder fra Harzen.
  Tænk, den slags automater, hvor man kunne trække lækkerier, de var en stor del af vores ungdom. Manglede man lige et stykke wienerbrød, en cigaret eller et kondom efter kl. 17:30, så kunne det lade sig gøre. Og her i Aarhus kunne man trække smørrebrød, hvis man lige trængte til en med æg og rejer.
  I Den gamle By hænger der et fint eksemplar i 70´er-byen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, tak. Ja det var den tids døgnbutikker :-) Nu du skriver det, kan jeg godt huske den automat i den Gamle By.

   Slet
 4. I er gode til at finde gode steder. Jeg kan godt se, at I har bevæget jer en del mere rundt i Goslar end vi har gjort de sidste par gange vi har været i byen. Det giver et meget mere nuanceret billede. Tak for det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Jørgen. Vi nød meget at gå ture i byen. Der var så mange detaljer at fortabe sig i.

   Slet