fredag, februar 08, 2019

Sådan en som mig

Sådan en som mig hedder langtidsfrisk. Vidste I det, ikke langtidsholdbar, men langtidsfrisk? Sådan nogen som mig, som nærmest aldrig er syge. Jeg tror, at i de nitten år, jeg har været ansat på denne afdeling, har jeg haft ti - femten sygedage. Vi hedder ganske enkelt langtidsfriske medarbejdere og i følge denne artikel skal lederne se på sådan nogen som mig og finde ud af, hvad der gør, at vi aldrig er syge. Vi er åbenbart sådan nogen, som " er meget ansvarlige for eksempel for det gode arbejdsmiljø, de løser opgaverne til tiden og de går gerne foran, når de svære opgaver skal løses" det synes jeg passer godt på mig, hvis jeg skal være ærlig. men det passer også på alle mine andre kolleger, om de er meget syge eller ej. Vi har et ganske unikt sammenhold, som løfter os igennem de travle og hårde dage.Vi støtter hinanden, er opmærksom på hinanden og hjælper hinanden.

Sådan en som mig er ved at være gammel. Alderen er dog ingen hindring for arbejdslivet, og det er kun godt. Jeg trives med mit arbejde og har nok mere svært ved at finde mig selv i min fritid, sørgeligt, men sandt. Alder er et underligt begreb, for som barn og ung så jeg min mormor som havende den samme alder hele livet igennem. Det er jo indlysende, at hun ikke har været. Men når jeg ser på billedet nedenfor, som står på mit klaver, så tænker jeg, at hun er på min alder. Hvilket overhovedet ikke passer, faktisk hvis min tidsregning (at jeg er ca. 2 år) er rigtig, så er hun 49 og min bedstefar 65 på det billede. Kigger jeg nærmere på min mormor, kan jeg godt se, at ansigtet er ungt, der er ingen rynker, men tøjet gør, at jeg tolker hende og min bedstefar som ældre.

Sådan en som mig har det med at lægge planer i min fritid og så overhovedet ikke overholde dem. Nu vil jeg gøre en indsats for, at nogle af dem kommer i mål, inden jeg tager til hovedstaden i morgen. Og skulle du læse dette, inden jeg er hjemme igen, må du meget gerne lade et ord falde, hvis du har forslag til noget, der er værd at se/opleve i denne weekend i København.

God fredag til dig.10 kommentarer:

 1. Jamen kvinderne så da også ens ud fra de var 30 til de var 55. Og så blev de lige pludselig gamle ...
  Jeg husker også både min mormor og min farmor have det samme udseende i hele min barndom - men måske ikke så mærkeligt endda, for farmor døde da jeg var 14 og mormor da jeg var 18, så det er ikke så mange års erindringer jeg har med dem.
  Ingen forslag til København, men jeg er sikker på, at du ikke kommer til at kede dig :-) God tur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, lige nøjagtig. Jeg var så heldig at min mormor fik mine børn at se, inden hun døde.
   Jeg kommer slet ikke til at kede mig, for nu har to af min familie sagt ja til at mødes med mig på de tidspunker, hvor mine børn ikke kan :-)

   Slet
 2. Det er glimrende at være langtidsfrisk. Jeg har hørt begrebet tidligere, og jeg havde det på samme måde da jeg arbejdede og var selvstændig.
  Jeg husker egentlig ogsåmin mormor som uforanderlig som hun sad jævnsides kakkelovnen, men lidt må hun vel have forandret sig i de 23 år jeg kendte hende.
  Har hørt godt om Vikingeudstillingen på Nationalmuseet. Den store hal på Rådhuset. God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jørgen, jeg har aldrig hørt begrebet før.
   Mon ikke vores mormødre ændrede sig ligesom vi gør :-)
   Tak og jeg havde tænkt på Nationalmuseet, men jeg fik i stedet for lov til at hygge mig sammen med min moster og onkel.

   Slet
 3. Jeg er med i gruppen af langtidsfriske, - altså på en måde. Jeg har ikke haft en eneste sygedag på mine forskellige arbejdspladser siden 1998 (hvor jeg havde hold i nakken), - altså indtil sidste uge, hvor en influenza nedlagde mig. Jeg er på banen igen, - men frisk? Det vil jeg arbejde på at blive i ferien.
  Ingen ideer til København fra mig. Jeg satser selv på lange gåture rundt om søerne og den slags, når jeg ikke skal være sammen med de kære.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eva, stakkels dig, jeg har endnu tilgode at have prøvet at have haft influenza.
   God ferie til dig, mon I har det allerede nu? I Nordjylland er det først om en uge. Søerne er altid skønne at gå omkring, blot ikke i regnvejr :-)

   Slet
 4. Den artikel læste jeg også. Hvor er det mærkeligt, du aldrig har haft influenza - bliver du mon vaccineret? Jeg tror at mange kalder det influenza, når man har snue og ondt i halsen. Min oplevelse er, at hvis man har influenza er man ikke i tvivl, så er man bare dårlig. Vi havde det engang begge to da vores ældste var 1 år, det var hårdt når aflastningen boede i Jylland og vi boede i København. Jeg kan huske mine forældre engang havde influenza samtidigt da jeg var barn, jeg mener at der både var en husmoderafløser og en husbondafløser ind over til at klare bedriften. Min mormor har nok passet os.

  SvarSlet
  Svar
  1. Pollyanna, jeg er aldrig blevet vaccineret. Mine forældre havde heller ikke haft det. Trod dog de fik det i mild grad efter at været blevet vaccineret ☺️

   Slet
 5. Vi taler tit om det med fokus på dem, der aldrig er syge, men ikke bliver anerkendt for det. Langtidsfrisk er et godt udtryk, og jeg er vist bestemt en af dem.

  Jeg husker også begge mine bedstemødre som uforanderlige. Og gamle. Men som jeg husker det var man afsindig gammel, allerede som 18-årig da jeg var meget mindre. Min erfaring er, at opfattelse af alder flytter sig som man bliver større :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Pernille, nej og for nogle føler de at de blot skal knokle endnu mere uden anerkendelse.
   Begrebet unge har flyttet sig, det var vi, da jeg var ung, først i tyverne, så blev man voksen. Nu vil man gerne være ung op i trediverne.

   Slet