tirsdag, februar 05, 2019

Tirsdag morgen med tømning af tanker og mobil

Weekendens billeder fra mobilen viser hvor mit fokus var.

Mit lille studerekammer/min hule blev brugt til at læse artikler i. Og samtidig gik tankerne til hovedstaden. Nu er der bestilt billetter til en weekendtur for en, landmanden har for travlt til at komme med. Malebogen var et forsøg på at finde en anden måde at få ro i hjernen på. Jeg glemmer den bare og har i stedet for fået mig en ny dille med at lægge syvkabale på mobilen. Jeg tror farvelægning af tegninger er bedre, så det må jeg lige huske mig selv på. Det er bare nemmere blot at flytte rundt på kort end at skulle tage stilling til, hvilken farve jeg skal bruge.Sneen udenfor er nydt på alle måder, jeg har travet ture på markerne, jeg har travet ture på vejen. Ofte har det været i skumringen, og der giver sneen et særligt lys til mørkets komme. 
Hverdagen er i gang igen, jeg har introduceret nye kolleger i går. Og som altid nød jeg at få lov til sammen med dem at være i plejen. Når jeg skal synliggøre min sygepleje ved at tale om den bagefter og undervejs, bliver jeg bevidst om, hvor vigtig sygeplejen er, og hvor meget jeg i hver enkelt situation inddrager af viden.


I går morges så min gårdsplads sådan ud, i dag er sneen svundet betragteligt. I dag skal formiddagen være i plejen sammen med en ny kollega, det glæder jeg mig til. Eftermiddagen og aftenen skal bruges på artikelomskrivning. Jeg går som katten om den varme grød, jeg har inde i mit hoved, hvordan jeg gerne vil ændre diskussionsafsnittet, men jeg kan ikke komme i gang. Jeg læser og læser og skal vel egentlig huske min tidligere vejleders råd: skriv, kvinde, skriv! Først vil jeg dog nyde at folde sygeplejen ud og lære en ny kollega at kende.

Og så vil jeg have i tankerne de ord fra en klumme om at tænke, før jeg åbner munden: er det sandt, er det nødvendigt og tal venligt. Det første  synes jeg nu altid min tale er. Det sidste håber jeg det er, men det midterste? Nej ikke altid, jeg er som klummeskribenten sådan en, der kan tale og mene alt om alt.

God tirsdag til dig.

2 kommentarer:

  1. Hvis vi kun skulle tale, når det var nødvendigt, ville vi vist leve i en stille verden :-) De to andre ting kan man nok ikke være uenig i, selv om det ikke er altid, man selv kan overholde dem. Ikke fordi jeg sådan går rundt og lyver, altså :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, i dag talte jeg vist kun når det var nødvendigt. Jeg havde for travlt med at passe patienter og introducere min kollega til plejen :-) Jeg har tænkt over den med at lyve, måske er det mere det, at man sommetider ikke siger det man mener. Det harmonerer så ikke med at hun netop syntes hun sagde sin mening, men folk synes hun var får hård og kontant. Så måske var det en kombination af venlighed og sandhed, hun søgte :-) Så vidt jeg husker har du også ugemagasinet Søndag, det var deri det stod :-)

      Slet