onsdag, november 20, 2019

Ha en god aften

I går sidst på eftermiddagen gik jeg ud fra LOOP (mens jeg pudsede min glorie for at holde fast i min aftale med mig selv om at komme i gang igen med styrketræning) og ud i luften til folk, jeg ikke kender, og som alle var i gang med styrketræning, sagde jeg; ha en god aften og alle, mens de løftede vægte, svarede tilbage lettere forpustet, tak og i lige måde. Det kunne jeg gå og blive glad over, at man som en selvfølge ønsker hinanden en god dag. for jeg har jo hørt andre gøre det, og det smitter.

Jeg var træt og lettere grådlabil her til morgen. Jeg er røget ind i en periode igen med dårlig søvn efter en meget lang periode med god søvnkvalitet. Der er ikke en gang nogle ting, som jeg kan sige er årsagen til, at det sker netop nu.  I denne uge er det gået helt galt. Skiftet fra fridag til arbejdsdag betød. at jeg vågnede kl. 1.30 natten til mandag og faldt aldrig i søvn igen. Mandag gik jeg tidligt i seng, hvilket betød at jeg fik ca. seks timers søvn, men var vågen fra klokken 3 og var overhovedet ikke udhvilet. I nat har jeg sovet godt 3 timer, men været vågen fra 0.20.

Jeg laver vejrtrækningsøvelser, jeg forsøger med meditation, det dur ikke. Min hjerne kører sit eget løb med masser af tanker og snak. Jeg ser fjernsyn, jeg står op og rydder op, smører mad og sætter opvaskemaskine i gang. Jeg lægger mig, jeg starter forfra med vejtrækningsøvelser og meditation. Det dur stadig ikke, hjernen vil ikke lukke ned. Jeg løser krydsogtværs, jeg åbner computeren og surfer rundt. Og pludselig er det morgen, og jeg skal til at gøre mig klar.

Heldigvis smittede kollegers energi og smil, jeg kunne være nærværende overfor kolleger, som skulle introduceres til deres funktion som ernæringsansvarlige ( og dermed trækker jeg mig fra den post, når de bliver selvkørende). Jeg var faktisk imponeret over, at jeg kunne undervise to nye kollega og en studerende om apopleksi, årsager, behandling og pleje i 2½ time her til sidst uden tid til forberedelse, og at jeg ovenikøbet fik afprøvet en ny model for undervisningen.

Nu er jeg kommet hjem, og energien er opbrugt. Gospelsang bliver der ikke noget af, min faste bilmakker til kor kommer ikke, og jeg tør ganske enkelt ikke køre 2 x ½ time i mørket, når jeg er så træt.

Nu har jeg fri i fire dage, og forhåbentlig kan jeg så få vendt søvnrytmen på de fire dage.

Ha en god aften.14 kommentarer:

 1. Åh hvor jeg dog genkender det der med den dårlige søvn. Jeg er så taknemmelig for, at jeg er min egen chef, for det kræver virkelig vilje, at komme gennem arbejdsdage på søvn (eller mangle på samme) af den slags. Jeg håber for dig, at det lykkes :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, Liselotte, vi kender begge til de arbejdsdage med lidt søvn. Tak, jeg håber også det bliver vendt.

   Slet
 2. Jeg krydser fingre for, at du får det vendt. Et råd, du nok har prøvet er at tage en cognac/whisky/snaps/whatever you like? Det virker for mig, men det er også kun noget, jeg griber til i nødstilfælde (i.e. ca. en gang om måneden), for det er jo lidt af et skråplan at ty til den udvej for tit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, tak, den her gang har jeg faktisk ikke prøvet alkohol. Det er tid til gløggindkøb, som er min favorit eller et glas rødvin. Men som du siger det kan nemt blive et skråplan. Jeg har heller ikke prøvet antihistamin/køresygetablet denne gang. Sidste gang tog jeg nogen, som gjorde mig søvnig hele arbejdsdagen, det er heller ikke godt.

   Slet
 3. Uf, det er træls, når søvnen ikke vil. Især da jeg arbejdede i treholdsskift, var der perioder, hvor jeg agerede som en zombie.
  Jeg håber, det retter sig i dine fridage!

  SvarSlet
  Svar
  1. Eric, ja man føler sig som en zombie. Tak, jeg håber også jeg får styr på det.

   Slet
 4. Lene, nu der er gang i de gode råd, så kaster jeg lige naturmedicin ind. Jeg tager Trypton*at fra Natur Drogeriet hver aften. Og jeg synes godt, jeg kan mærke, at jeg sover dybere om natten. Prøv lige. Så længe det er urteekstrakter, så burde det jo ikke skade.
  Og så har jeg toppet det med rødkløver ekstrakt (både morgen og aften), så nu slipper jeg også for de irriterende natlige hedeture (den alder har jeg nemlig ramt hen over sommeren).
  Mette L

  SvarSlet
  Svar
  1. Mette, det lyder som noget, der skal prøves. Og den alder kommer vi jo alle i. Håber rødkløveren hjælper.

   Slet
  2. Det gør den. Hvis man holder sig fra alkohol og for meget sukker...
   Mette L

   Slet
  3. Mette, akkeja, vi må da heller ikke more os ;-)

   Slet
 5. Det er virkelig træls, når søvnen bliver væk. Heldigvis sker det sjældent for mig, men hvis jeg kommer for sent i seng, er det lige før, jeg vælter ind over pc'en hen sidst på arbejdsdagen - eller skriver laaaange røde streger, når jeg læser korrektur på papir :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Conny, jeg slap for de værste hede og svedture i overgangsalderen. Til gengæld fik jeg så søvnproblemer.
   Som min læge sagde, vi er endnu for unge til ikke at få en god nats søvn og skal man på arbejde, så er arbejde foran computeren det værste ved trætheden :-)

   Slet
 6. Hvor er det barskt for dig med den manglende søvn, Lene.
  I mine sidste år på arbejdsmarkedet havde jeg samme problem, men min svigerinde gav mig afslapningssprogrammet 'Den lille yoga nidra', som jeg kunne høre, når jeg vågnede om natten. Det varer knapt 20 minutter, og jeg faldt altid i søvn inden det var færdigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, tak for din anbefaling. Den skal jeg have kigget på.

   Slet