mandag, november 11, 2019

Snakken gik, vi gik, og det gik fantastisk

Jeg er født ind i en meget talende familie, og jeg påtager mig gerne en del af denne egenskab. Vores børn har arvet samme evne, så at holde familiekomsammen med hele flokken (vi måtte undvære søn og svigerdatter) betød høj lydstyrke.

Min nedsatte hørelse, formentlig også min alder og et helbred, der drillede, gjorde, at jeg af og til måtte trække mig ind i mere rolige områder af min søsters hus. Det var jeg så ikke den eneste, der gjorde. Så kunne vi snakke uden at skulle konkurrere med musikken. Vi havde nemlig ønskekoncert på Spotify i stuen med spisebordet.

Vi havde alle medbragt mad hjemmefra, så vi fik tid til gåtur i Rebild Bakker. Jeg elsker det område og har gode minder fra barndommen, når vi sammen med mine morforældre besøgte Bakkerne. Og så er jeg så glad for, at vi aftalte, da vores far døde, at vi skulle mødes to gange om året. Vi har alle gang i arbejdslivet og har svært ved at få kalenderne samkørt, men det lykkes som regel at finde en dato, hvis vi kigger langt nok ud. Det blev en skøn dag, hvor halvdelen af familien overnattede og vi andre tog sent hjem.

Vi havde datteren med hjem til Nordjylland, og hun og jeg endte i sofaerne søndag med panodil og varm te i nærheden, mens landmanden gik på jagt med en kammerat. Heldigvis har jeg det meget bedre i dag, så jeg ikke skulle melde mig syg.

Den jydske familiejulekomsammen kom også på plads. Og lige netop i dette øjeblik er det også faldet på plads, at vores svigerdatter har fået fri juleaftensdag, så vi får besøg af begge børn og vores svigerdatter. Det er første gang for svigerdatterens vedkommende, og jeg kan mærke glæden begynder at boble, for sønnen har jo holdt jul væk fra barndomshjemmet de sidste to år. Det er ikke sådan, når vores lille familie rummer to sygeplejersker, der skal tage deres del af helligdagene. Og samtidig bor søn og svigerdatters forældre langt væk fra dem, i Trondheim og Vildmosen. Svigerdatteren skal arbejde om aftenen første juledag, men til gengæld får vi glæde af dem dagene op til jul. Jeg skulle egentlig have arbejdet juleaften, men det er skudt til 2021, til gengæld snupper jeg weekenden efter juledagene og nytåret i aftenvagter. Det er helt fint for mig.

Juleglædesboblerne får mig til at smile og jeg skal helt klart have lavet en plan for december, så arbejde og juleforberedelser kan gå op i en højere enhed.

Jeg snupper lige en cookies, en kop te og en julefilm, før det er sengetid. Det skal da fejres.


6 kommentarer:

  1. Det er skønt, når planer falder på plads. Det giver så meget ro i hovedet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Conny, lige nøjagtig, selv om jeg prøvede at lade være, så ved jeg at det også betød noget for sønnen at få lov til at vise sin jul til hans forlovede :-)

      Slet
  2. Det kan være noget af et puslespil at få til at gå op. Min ene niece og hendes mand har begge fraskilte forældre - og hun er selv blevet skilt, og et af de tre børn har hun med sin tidligere mand. De kan næsten ikke få enderne til at mødes, når der skal tilgodeses fire hold bedsteforældre og en eksmand. Heldigvis er både mormor og farmor singler, så de bliver slået sammen, så at sige.
    Tillykke med, at jeres puslespil gik fint op; det er dejligt for jer at skulle være sammen med sønnen i år.
    Og god bedring - jeg håber du klarer den uden tilbagefald :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, det er et mareridt for børn af fraskilte. Jeg har kolleger, som hellere ville i vagt i juleaften for så var de fri for at forholde sig til forældres forventningspres om at de kunne være tilstede alle steder.
      Og tak, jeg glæder mig.
      Endnu en gang tak, jeg har det bedre.

      Slet
  3. Hej Lene. Hvor er jeg glad for, at jeg ikke er den eneste der ser ret mange søde julefilm :-) Og skønt at jeres juleplanlægning gik op - det samme gælder her, så der bliver fuldt hus i præstegården. Det er så hyggeligt :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jette, det er jeg også glad for at høre, at du også ser dem. Det er min afslapningsventil, der kan jeg sidde i tryg forvisning om at alt går godt :-)
      Hvor er det rart, at jeres juleplanlægning også gik op, det bliver hyggeligt.

      Slet