søndag, februar 16, 2020

Blæsten går frisk over Vildmosens vande

Der har regnet vildt meget i nat, nu står dele af græsplænen under vand. Havde det kommet som sne, havde vi været lukket inde. Det ville jeg gerne have, mens landmanden tænker på alle de kartofler, som ikke ville komme af sted. Så jeg er fornuftig og skønner på den manglende sne (vel gør jeg ej, jeg vil stadig gerne have masser af sne ;-)


Normalt er jeg en kvinde uden filter, forstået på denne måde, at mit liv herinde jo selvfølgelig er filtreret, det er ikke alt, der kommer på skrift herinde, men at jeg generelt er, som du ser mig. Og jeg er heller ikke en kvinde, der bruger tid på makeup i hverdagen, jeg glemmer det sågar også, når jeg skal til fest. Derudover bruger jeg heller ikke filter på mine billeder, undtagen det billede jeg lagde ud på Instagram i fredags (det ovenfor). De filterforslag Instagram kommer med, plejer ikke at fange min opmærksomhed, men den dag gjorde det, fordi billedet skulle illustrere en tekst om mangel på stjernevrimlen, og der syntes jeg, filteret gav mit udendørs lystræ en snert af magi på samme måde som stjernevrimlen magisk lyser op på himlen.


I går var vi til fest, 60 års fødselsdag, den yngste i vores julefrokostgruppe. Hun havde valgt, som landmanden og jeg også gjorde, at holde det med start ved middagstid (altså kl 12- 13). Vi festede i otte timer og havde det hyggeligt med masser af mad, snak og opdatering i vores vennegruppe. Og det var dejligt at kunne være hjemme og nå at falde i søvn før midnat.

En af vores venner er uddannet blomsterdekoratør og inspireret af de smukke dobbeltbladede tulipaner i mange farver fik jeg gode råd, om hvordan man snitter stænglerne. Så nu skal jeg have købt mig en urtekniv, som kun skal bruges til blomster. Tulipaner = iskoldt vand og lægge dem på bordet og skære stilken over med lige snit. Roser = over håndlunkent vand, snitte dem på skrå, fordi stilken består af lange "sugerør" som bliver mast sammen, når jeg klipper dem med min havesaks. Franske anemoner (som jeg aldrig har haft som buket) skal snittes på langs i stilken, ford det er den måde de suger vand op på. Mine høstanemoner skal jeg nyde udenfor, hvilket jeg også gør. Det var det, jeg huskede fra lektionen.


Da jeg ikke kom ud og gå en tur i går pga fest hele dagen, tog jeg mig sammen til at gå en lang tur i strid sidevind. Jeg har aldrig prøvet før at skulle spænde musklerne hårdt op for ikke at ryge i grøften. Det skulle jeg i dag, for når vindstødene kom, vaklede jeg flere gange, inden jeg genvandt balancen. Jeg fik gået syv kilometer, og nu slapper jeg af.

Jeg hænger vasketøj op og griner højt, fordi jeg i min lyttebog Modne Kvinder er kommet til Trine Gregorius. Hold nu op, hvor hun lige kan spidde tidens kvinder : "og så siger de om en kage, den var god, den var ikke for sød. Hvad fanden er det for noget, en kage skal da være sød" eller når hun fortæller, hvor kedeligt det er at komme til spisning, hvor der kun er kvinder, fordi så får man salat og en tør kalkun, og alle prøver at bilde en ind, at den slet ikke er tør og kedelig, for den er marineret ("man kan da heller ikke spise et kladdehefte, selv om det er marineret") og så får hun lyst til at fortælle, at hun har lavet hjerter i flødesovs med kartoffelmos, og der var masser af smør i begge dele. Og hun spiste tre portioner og resten spiste hun om natten. Åh hvor jeg dog kender den trang til at blive Rasmus Modsat, hvis alle har samme holdning i et selskab.

Apropos mad, så har landmanden fundet en fil på youtube, som viser alle mulige lækre opskrifter med kartofler i hurtig udgave. Dem vil han gerne prøve af, så vi har aftalt, at det bliver weekendprojekter, hvor vi sammen laver maden. I aften skal vi prøve første opskrift, og jeg klapper mig selv på skulderen over, at jeg ikke blot sagde ja, det vil jeg da gerne lave til dig, men gjorde det til et fællesprojekt.

Hvad skal I mon have til aftensmad i aften?


8 kommentarer:

 1. Tak for blomstertip. Jeg kan supplere med, at man heller ikke kan tage påskeklokker ind - de dør på mindre end et døgn, og når jeg tænker på, hvor længe de står og pynter udenfor ... godt jeg kun tog én som et forsøg.
  Kartofler i hurtig udgave kan vi lide ... jeg fandt med det samme filmen ud fra dit billede. Den første med bacon ser aldeles skøn ud. Hvilken en laver I først?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, selv tak :-) Vi er netop gået i gang med den første. Vi har ikke en rund form/pande, der passer, så vi er ude i et forsøg. Men det ser lækkert ud i ovnen :-)

   Slet
  2. Påskeklokker skal også have et frisk snit med en kniv, når de er kommet ind, så holder de fint. Vi fik nogle ind i søndags fra en nedvæltet potte med knækkede blomster. De hang først, men fik et frisk snit mandag og her torsdag står de fint strunke.

   Slet
  3. Tak for det tip, Margit :-)

   Slet
 2. Hvor jeg elsker den med det marinerede kladdehæfte, for hvor ofte har jeg ikke været inviteret ud til et eller andet marineret, der var så tørt som en pind (eller et kladdehæfte).

  Jeg gør det ikke så meget i at lave mad, så jeg har lige spist et stort stykke groft rugbrød med den gode hønsesalat. Ikke så sundt men lækkert.

  Flot at du gik hele syv km. i den stride blæst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hanne, dejligt at du kan genkende det scenarium :-)

   Det lyder nu også lækkert med rugbrød med hønsesalat, og tog du et par gulerødder ved siden af, så er det ikke helt ved siden af sundhedsmæssigt

   Tak, jeg var godt forblæst da jeg kom ind igen.

   Slet
 3. Tidens mad-frelste har virkelig brug for Marius-Modsat.
  -Og min aftensmad denne tirsdag bliver Den Vrisne Slagters livret:
  https://www.youtube.com/watch?v=Y00k37TaWuk
  Det er godt nok et ældre sammenklip af en længere udsendelse; men ganske morsomt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Farmer, han er da en gut noget for sig :-)

   Slet