mandag, februar 10, 2020

Sådan en tidlig morgen

Jeg kan godt lide, at jeg har tid om morgenen. Morgenstunden skal ikke overrumple mig, men være god ved mig, sådan kommer jeg bedst i gang med arbejdsdagen. Der var ikke overskud til at smøre madder i går aftes, så derfor satte jeg uret til 4.45 i stedet for 5.

Og nu sidder jeg så her, der er smurt mad og brygget te til begge parter, hundene er fodret og det kræver lidt mere opmærksomhed i denne tid, fordi Ayla er i løbetid og dermed kan de ikke lades alene sammen. De skiftes til at være i det store bur med lækker blød pude, som normalt står med døren åben og er begges yndlingssted, blot ikke i denne tid, hvor døren bliver lukket.
Jeg har spist min vanlige morgenmad, der skal ikke tænkes så meget over valg, jeg spiser det samme hver dag.

Jeg har forberedt mig på dagens arbejde, en seddel er skrevet med vigtige punkter, der skal huskes. De næste tre dage går jeg sammen med nye kolleger i plejen, så forberedelser til kursus, vigtige mail etc. skal jeg huske at få gjort sideløbende. I dag og i morgen gælder det introduktion til at gå stuegang. Hos os går en sygeplejerske ikke stuegang, før hun har været hos os i tre måneder. Vi ønsker, at fokus i begyndelsen er på sygeplejen hos patienten, og vi ved, at når først man skal til at have overblik over hele sygeplejen inklusiv ordinationer og handlinger udløst af stuegang, så kan man ikke holde fokus på læring i forhold til sygeplejen omkring patienten (hvordan støttes patienten i at forflytte sig, hvordan støttes patienten til at spise og drikke tilstrækkeligt, hvordan støttes patienten i den rigtige siddestilling i spisesituationer, hvordan støttes patienten i at blive vasket og få tøj på, i at komme på toilet osv)

Jeg glæder mig, det er altid skønt at få lov til at gå sammen med en af mine dygtige kolleger, som stadig er ny hos os, men som vil det bedste for sygeplejen og al dens væsen.

Må du få en god dag.

Fra en sommerdag i Ardennerne

4 kommentarer:

 1. Jeg er imponeret over, at du gider spise den samme morgenmad hver dag. Det ville kunne få mig til at gå fra kosten, men så ville jeg vel på den anden side kunne tabe mig ;-) Jeg har nu heller aldrig brudt mig om rutiner ... dette er nok en del af det.
  Det er godt nok tidligt at skulle op! Jeg synes jeg skulle tidligt op, men jeg kunne sove længe i sammenligning med dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, jeg spiser for at leve og ikke omvendt, så der er ingen grund til at lave hverdagsmorgenmaden om hver dag :-) Jeg elsker at rutiner brydes, men samtidig er rutiner også med til at give struktur.
   Det er tidligt og det bliver lavet om den dag, jeg bliver pensioneret :-)

   Slet
 2. Du er vel nok en early bird - eller du er det, tvunget af omstændighederne. Det bliver dejligt, den dag I selv kan bestemme sengetiderne :-) Jeg elsker morgener og vil gerne opleve, når lyset overtager efter natten. Det sker dog ikke om sommeren! Men her om vinteren er det stadig en bekvem tid.
  God arbejdslyst med dine mange opgaver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Betty, jeg er både til tidlige morgener og sene aftentimer, bare ikke i sammenhæng :-)

   Slet