onsdag, marts 25, 2020

Jeg nyder, jeg længes, jeg savner, jeg er taknemlig

Det er vel sådan, min ferie kan beskrives.

Jeg nyder
 • at det er tørvejr. Regnens konstante silen kunne gøre mig så trist
 • at solen skinner. At det er koldt gør ikke noget, solens stråler når ind i hver eneste celle i min krop, og det varmer.
 • at der findes blog, instagram, streamingtjenester, nyhedssider, kort sagt hele den digitale verden. Det gør det nemmere at være isoleret herude på landet.
Jeg længes
 • efter at tale med andre mennesker end min mand. Ikke i telefon, men fysisk at kunne se dem, se deres mimik, se deres smil.
 • efter at kunne give en knuser eller at få et kram.
 • efter at komme i arbejde igen. At få lov til at være noget for andre, at få lov til at udøve sygepleje, at få lov til at løfte sammen, at få lov til at smile til hinanden og tale om alt mellem himmel og jord. Vores projekt er selvfølgelig sat på standby, men da alle efterspørger data, som computer blot ikke kan trække, så er jeg min egen lille datafinder. Så jeg tjekker morgen og aften potentielle deltagere i et opfølgningsprojekt. Det skal være systematisk og korrekt, så jeg en skønne dag, når cororavirus ikke lukker verden ned, kan præsentere fakta om antal og aldersspredning. Det har jeg gjort siden december 19. Min leder tilbød, at hun kunne overtage i min ferie, men hun har mere end nok at se til, så jeg sagde, at det betød ikke noget for mig. Jeg var jo alligevel isoleret herhjemme (og helt ærligt, det er med til at give min hverdag indhold herhjemme).
Jeg savner
 • mine børn og svigerdatter
 • at kunne være der for dem i en svær tid på mange måder
 • at kunne hoppe i bilen og sætte kurs mod hovedstaden og se dem i øjnene, knuselske dem. Det er bare ikke det samme som i en telefon.
Jeg er taknemlig for
 • at leve i Danmark. Det kan godt være, at man i bagklogskabens lys burde have gjort ting anderledes. Det mener jeg, at vi må acceptere. Mennesker er mennesker, og mennesker begår fejl. netop derfor ser jeg ikke så mange nyhedsudsendelser mere eller tjekker ind på alt med corona. Jeg er træt af bagkloge mennesker.
 • at vi begge er sunde og raske. Alt for mange mennesker skal samtidig med denne usikre corona-tid leve med angsten for sygdom fra anden side. Skal leve med, at den sygdom, som de tidligere måske havde styr på, nu kan blive en trussel i kombination med coronavirus.
 • at mine kære har andre omkring dem, når nu jeg ikke kan være der for dem udover pr telefon
Og så må jeg og vi ikke glemme, at der er mennesker i verden, som lever på kanten af afgrunden, også før corona. De har brug for vores hjælp. Også efter corona-tiden

Pas godt på jer selv og hinanden.


6 kommentarer:

 1. Åh hvor er det godt at høre, at jeg ikke er ene om at være træt af bagklogskab.
  "Hvorfor gjorde I sådan i sidste uge" , " Havde det ikke været bedre, når vi nu ved at..." Jo, men det var de beslutninger der var de bedste at tage på det givne tidspunkt. Jeg tror ikke på at nogen tænker, "Lad os tage den beslutning, der vil give det dårligste resultat"

  SvarSlet
  Svar
  1. Haksen, jeg kan kun tilslutte mig dine ord. Noget jeg tog med fra en temadag om tværfaglig kommunikation var, at man altid skal tænke: det vedkommende har gjort, har vedkommende gjort i den bedste mening lige der, hvor vedkommende var på det tidspunkt.

   Slet
 2. Åh ja, også lige mine ord - hvor er det dog alt for nemt at være bagklog. Vi ser én tv-avis om aftenen og pressemødet, hvis der er et, men hverken noget før eller efter pga. tomgangen, som det så glimrende blev døbt af Eric.
  Der er da for søren ingen, som I også siger, at der er nogen der ikke vil gøre hvad de lige nu og her mener er det bedste. Bortset altså fra, at nogle klummerhoveder åbenbart sagde nej til et tilbud fra Sydkorea ...
  Jeg forstår så glimrende, at du savner dine børn - jeg savner selvfølgelig også mine englændere, men jeg er lidt fjollet, for jeg har jo lige set dem, og det var ikke meningen, at jeg skulle se dem igen før til maj. Det bliver til gengæld ret sikkert ikke til noget, og det fylder allerede hos mig, desværre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh, vi er fuldstændig på linje :-)
   Normalt ville jeg ikke skulle besøge dem nu, men lige nu gør livet ondt for andre i deres nærhed, og jeg ville gerne støtte dem fysisk ved at være nær på dem.

   Slet
 3. Jeg er så enig,Lene. Bagklogskab kan vi ikke bruge til noget og selvfølgelig vil vi fejle. Vi træder af ukendt sti. Jeg har tiltro til, at alle handler i god tro og med alles bedste for øje. Det er nok for mig :-) og så savner jeg også alle - inklusive dig. Jeg glæder mig til vi igen skal ses :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Liselotte, jeg har også burg for at bevare den tiltro, og jeg savner også dig. Jeg kan gå og glæde mig til når vi kan begynde at lægge planer for besøg igen :-)

   Slet