søndag, marts 29, 2020

En skøn weekendstart

OPDATERING: det lykkedes mig at få slette hele indlægget, inklusive de tre kommentarer, der var kommet, da jeg skiftede fra mobil til computer. Skulle flere have kommenteret mens jeg har genskrevet dette indlæg, så bliver I nødt til at kommentere igen. Undskyld. Madame, Laura og Henriette, jeg skriver jeres kommentarer ind igen og mine svar dertil. Havde heldigvis indlægget åben på min mobil.

Fredag var solskin og frost. Græsset var helt hvidt af rimfrost om morgene. Fredag var også dagen, hvor jeg følte mig som mig selv igen. Det er nok lidt forkert, for det har været undervejs de sidste dage. Jeg vidste godt, at jeg trængte til ferie, jeg var bare ikke klar over hvor meget jeg trængte til ferie. Men nu er jeg klar til at gå ud i verden igen med alle de hensyn. Og så dog.


Typisk sidder jeg nu her midt om natten og pudser næse. jeg satser på at det går over, inden jeg om 28 timer skal trække i uniformen igen. jeg kender dog godt forholdsreglerne, så hvis forårsforkølelsen fortsætter og ikke blot er en engangsforeteelse her midt om natten, må jeg blive hjemme.

Samtidig griner jeg lidt af mig selv. Jeg havde sovet som en sten i tre timer, vågner for at gå på toilettet, og så lå jeg vågen, men afslappet i sengen, i en times tid, før jeg stod op, lavede varm hyldebærsaft og satte mig for at se lidt Kender du typen. Pludselig ser jeg på uret og tænker HVAD, har jeg været oppe i halvanden time? bare rolig, du er blot oppe i skiftet mellem normaltid og sommertid.



Fredag og lørdag har været gode dage, jeg slappede af, jeg bagte (jeg gør mit til, at landmændene ikke taber sig ;-). Tøj blev vasket og lufttørret udenfor, jeg ryddede op i skabe (få og små, men dog skabsoprydning). Jeg fik faktisk også ordnet de få bede, jeg har. Jeg har gået seks kilometer og nydt den friske og kolde luft bide i kinderne.

Der er hæftet endnu flere ender, jeg fandt nogle karklude og et herretørklæde i min kurv med mange ufærdige projekter. Nu må jeg hellere få vasket de forskellige dele.



Jeg læser, at vi tilsyneladende er lykkedes med at få fladet smittekurven ud. Det er flot, og jeg krydser fingre for at de kloges prognoser om at dette her er stilheden før stormen. Men efterhånden er alt klart, jeg er imponeret over de afdelinger, som har skullet pakke ned og flytte en hel afdeling på få dage og genetablere sig et andet sted, for at vi kan få nok sengepladser til et muligt boom af mulige corona-patienter. Laura en af dem, der har fået ny funktion. det er der også tværfaglige kolleger hos os,der har. Derudover har jeg også kolleger, der nu er oplært i at kunne være på et intensivt afsnit, hvis der bliver behov for det.

Faktisk læste jeg i en af de daglige nyhedsmail, vi får fra min leder, at nogle af vores terapeuter skal oplæres i at være i plejen, hvis der bliver behov for det. for kommer den store stigning, skal flere af mine kolleger skifte til pandemiafsnittene.

Det bliver en underlig verden at komme tilbage til, på en gang som den plejer at være og alligevlel helt anderledes. på samme vis med afstanden til mine børn, normalt kan der gå dage uden at vi får talt med hinanden. jeg har aldrig været en, der har behov for at tale med mine børn på daglig eller ugentlig basis. Det var min mor heller ikke, hun sagde altid; intet nyt er godt nyt. Men lige nu har jeg behov for hyppig kontakt og høre, hvordan det går i hovedstaden.

Jeg er krøbet under dynen igen og satser på lidt mere søvn inden weekendens sidste dag. God søndag til dig.


14 kommentarer:

  1. Jeg kan godt forstå, du har behov for at have hyppig kontakt med dine børn og og høre, hvordan det går.
    Hvor har du været flittig i din ferie.
    Rigtig god bedring, Lene

    SvarSlet
    Svar
    1. Madame, tak, det er det gode ved at gøre en indsats de sidste dage, for flittig er absolut ikke det man kan sige om den første uge i min ferie :-)
      Og ja, der er et ekstra behov for lige at høre til dem.
      Tak, jeg sidder indendørs i en solstråle og lader mig varme inden jeg skal have de sidste gøremål færdig, håber stadig at komme på arbejde i morgen.

      Slet
  2. God bedring med forkølelsen. Den går forhåbentligt i sig selv lige om lidt. Det var godt at du havde ferie længe nok til at nå at slappe af og blive dig selv.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Laura. Jeg håber stadig, men lige nu tror jeg at det bliver væk fra patienterne på et kontor eller hjemmearbejdsdag, for jeg nyser lidt for ofte til at kunne være involveret i patientpleje.

      Slet
  3. Rigtig god bedring, håber det går i sig selv, men er glad for at vide, at du bliver hjemme, hvis ikke 🙂
    Mit afsnit er også hospitalets corona afsnit - alle patienter, som enten er smittende eller mistænkt for at være det, skal indlægges på vores psykiatriske lukkede (intensive) afsnit. Jeg er desværre ikke så glad og fortrøstningsfuld, som du - vi har haft vores første 2 patienter, mens de blev testet, og vi har slet, slet ikke nok værnemidler og vores uniformer er ikke kommet osv. Det er et værre cirkus og lige nu fortryder jeg bitterligt, at jeg skiftede til psykiatrien 😲

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak, Henriette. jeg lover dig at jeg ikke tager nogen chancer.
      Hvor er jeg ked af at læse at I er så ramt på mangel af værnemidler. I er også hårdere ramt med tilfælde af mulige corona-patienter ned vi er i Nordjylland. Håber virkelig at nogen kan hjælpe jer med at få værnemidler nok.

      Slet
  4. Det er noget hø med mangel på værnemidler, for hvis I ikke kan beskytte jer selv og derfor bliver syge, er der alt for mange, der vil stå med et voldsomt problem.
    Det er pudsigt, at du også har det sådan: Charlotte og jeg taler normalt kun sammen en gang om ugen eller, sjældnere, med kun fem dage imellem, men vi har også behov for at kommunikere oftere nu. Vi gør det så via små videoer eller billeder. Skal der tales meget, griber vi stadig telefonen.
    Rigtig god bedring - det var da ikke lige nu, du skulle blive forkølet ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, det er ikke godt med mangel på værnemidler.
      Hvor er det en god ide med videoer og billeder. min søster og jeg talte om at telefonsamtalerne har fået en opblussen. man har brug for tale med hinanden, ikke blot skrive.
      Tak, jeg nyser og hoster ikke mere som i nat, så jeg håber jeg kan tage på arbejde, men vi får se.

      Slet
  5. God bedring, jeg krydser fingre for det ikke er noget alvorligt. Min svigerinde er blevet "omskolet" i en vældig fart. De har endnu stilhed før stormen (måske)

    SvarSlet
    Svar
    1. tak, Pollyanna, det er helt sikkert ikke noget alvorligt, men vi går med livrem og seler, så jeg arbejder hjemmefra i dag og i morgen.
      Vi har også stilhed før stormen, men har faktisk ret travlt på afdelingen, fordi alle vores patienter er hårdt ramt.

      Slet
  6. Disse corona-tests må være umanerligt dyre. Ellers er det helt tåbeligt, at der ikke testes langt flere.
    Rigtig mange kunne komme på arbejde tidligere, hvis de havde vished for, at det "kun" var forkølelse/let influenza.
    Min murer-søn blev sendt hjem fra arbejde i en uge grundet lidt hosteri, som senere viste sig ikke at have smittet selv kæresten.
    Indenfor dit arbejdsområde burde besparelsen ved flere tests være betydelig. For slet ikke at tale om trygheden.

    SvarSlet
    Svar
    1. farmer, jeg mener det handler mere om at man ikke havde så mange og de skulle reserveres til patienter, som kom ind på sygehuset, så vi ikke skulle isolere mange uden grund. Det ville koste dyrt i værnemidler og personalekræfter. Som jeg har forstået det, er der nu flere testsæt til rådighed.
      Min leder sagde at havde vi været to uger længere henne, hvor man forventer mange flere smittet både blandt patienter og personale, kunne hun have fået mig testet. Nu blev det til to hjemmearbejdsdage.

      Slet
  7. Nu tænker jeg på, hvordan du har det? At du sandsynligvis er på arbejde igen? Jeg håber, du har det godt, og at I kan komme om ved arbejdet på afdelingen på en måde, så I ikke overbelastet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Betty, tak for din omtanke. Min utilpashed og halsonde varede kun søndag, men reglerne siger to dage uden symptomer før jeg måtte komme tilbage på arbejde. Så jeg havde to hjemmearbejdsdage.

      Slet