lørdag, marts 21, 2020

#motionersundtforsjælen

I går kom jeg ikke ud og gå på trods af skønt vejr. I stedet for skete det for anden gang på disse fridage, at jeg hen på eftermiddagen faldt i søvn og sov over en time, uden at det havde indflydelse på min nattesøvn.


Jeg øver mig i ikke at slå mig i hovedet med alt det, jeg ikke får lavet. Og så påskønne ,at jeg fik strøget alt tøj i går og fik strikket en del på mit Paris tørklæde. Jeg fik også handlet ind og inspireret af Helles kommentar søgt på nettet efter håndsprit. Nu får vi at se, om firmaet kan holde det, de lover, eller om jeg er blevet taget ved næsen.

Jeg surfer alt for meget formålsløst og uden retning. Først tjekker jeg min blog for kommentarer, så facebook, så instagram, så en tur rundt omkring nyhedssiderne, så tilbage igen. Og kan jeg ikke finde på andet, kan jeg da lige tjekke, om min leder har skrevet sin daglige mail på min arbejdsmail. Til sidst tjekker jeg, om der er nogle film/serier, jeg vil se. Faktum er at jeg ikke kan holde fokus på en hel film eller en bog. Min hjerne kan kun klare underholdning, som ikke fordrer meget af mig i kort kort tid.


Der er masser af skabe, der kunne ryddes op i. Der er mapper, der kunne ryddes op i. Der er nogle bede, som godt kunne bruge min indsats. Jeg orker det ikke. Men jeg får lavet mad, jeg får ordnet kontorarbejde og jeg får vasket tøj. Og jeg får drukket eftermiddagste sammen med min mand hver dag, før vi går hver til sine favoritprogrammer på fjernsyn/computer.

I dag kom jeg ud og gå. Landmanden kørte ud på traktor og klippede grøftekanterne langs markerne. Hver sin interesse. Jeg fik gået ti kilometer, mens jeg blev underholdt af Anne Glads Bogselskabet. I dag hørte jeg Susse Wold og Stephanie Surrugue, skønne kvinder at være i selskab med. Først startede jeg dog med den bog, jeg er i gang med at lytte til; Det litterære apotek af Nina George. I dag blev den for intens at lytte til, ordene var smukke, de mættede og fyldte, og jeg var ganske enkelt ikke i stand til at give dem den opmærksomhed, de skulle have. Så jeg hoppede over til Bogselskabet.Nu er jeg ikke velbevandret i podcast, så måske kan du hjælpe mig? Jeg gik ind via DRs hjemmeside, fandt podcasten og lyttede. Men den stoppede efter ti minutter, og så skulle jeg starte den igen, hvorefter den hoppede tilbage til start og jeg skulle hoppe frem til, hvor jeg var kommet. Skyldes det min mobil? Mig bekendt har jeg ikke sat den til et maksimum lyttetid. Jeg kan lytte til lydbøger fra e-reolen uden problemer. Eller skyldes det, at jeg lytter fra hjemmesiden i stedet for en podcastplatform, eller hvad sådan en hedder? Jeg er novice udi podcasts, så bær over med mine dumme spørgsmål.


Målet er stadig, at jeg kan slippe tøjlerne herhjemme, lade landmand og hunde være alene og tage i sommerhus nogle dage. Omvendt kan jeg mærke, at de tre og gården giver mig ro og tryghed, så vi får se.

Mange spørger mig, hvordan jeg kan holde ferie, når verden ser sådan ud. Lige nu er vi vel i stilheden før stormen. I det øjeblik at der bliver endnu flere indlagt, så vil der også komme pres på alle afdelinger. Vi skal kunne tage andre specialers patienter, fordi de skal fokusere på de hårdest ramte af deres specialepatienter, f.eks. lungeafdelingen. Ligesom at det må forventes, at sygefravær blandt personalet stiger, i og med at vi nu skal blive hjemme ved mindre symptomer end før og også blive hjemme længere end tidligere, før vi erklæres raske. Det er også derfor, vores arbejdsgivere gerne ville kunne teste syge medarbejdere, for er de ikke coronapositive,  kan de komme hurtigere tilbage. Men der mangler testmateriale og så skal man bruge dem til patienterne. Det er den helt rigtige prioritering.

Så lige nu de gælder arbejdsretslige regler stadig og det er kun ved force majeure, at man kan inddrage min ferie, MEN hvis mange bliver syge, både personale og patienter, så kan jeg få inddraget min ferie. Lige nu tror jeg, at det først kommer til at gå hedt for sig, når jeg vender tilbage, så mit fokus er også på at slappe af, gå ture og spise ordentlig mad, så jeg er klar til lange vagter og mange dage i træk. Men indlagte patienter med Covid-19 stiger for hver dag, så vi får se.


Jeg er landet i sofaen igen, eftermiddagsteen sammen med landmanden er forbi, men vi bliver hængende med hver vores computer/smartphone i hver sin sofa. Om lidt snupper jeg nok en bid Kender du typen eller en eftermiddagslur, inden aftensmaden skal forberedes. God lørdag til dig.6 kommentarer:

 1. Det er den mærkeligste form for dødvande, man nogensinde har befundet sig i, ikke sandt?
  Jeg bliver så stille inden i mig selv, når jeg tænker på, at dette her kun er begyndelsen. Jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan det hele bliver, når det tager mere fat. Jeg kan ikke, men jeg prøver alligevel - kan ikke lade være - men jeg skælder mig selv ud over det og siger til mig selv, at nu skal jeg huske at tage en dag ad gangen.
  Hvis nogen for kort tid siden havde fortalt mig, at hele verden ville lukke ned på to uger, ville jeg ikke have troet det, men tænkt, at det kan da overhovedet ikke lade sig gøre.
  Jeg er blevet klogere. Desværre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, det er virkelig en underlig tilstand at være i. Jeg kan slet ikke forestille mig hvordan det bliver, så jeg øver mig også i at være her, for jeg tror ikke vi er tilbage til det normale om tre måneder, og jeg kan se at mange planlægger med dette.
   Desværre er vi alle blevet klogere og det glemmer folk, når de ser på myndighedernes handlinger i bagklogskabens lys.

   Slet
 2. Det er godt at du holder ferie, og at du giver dog selv ro.
  Lige nu har sygehuset mest brug for at der er friske kræfter at tage af, når sygefraværet begynder at stige.
  Jeg har været hjemme hele sidste uge. Vi skulle have været i Østrig, men fik i stedet en tæt stille uge alle fem herhjemme. Jeg er noget spændt på hvilket sygehus jeg møder ind til på mandag, men jeg har fuld tillid til at min leder ville have kaldt hvis han syntes der var brug for mig. Han ved jeg har været hjemme, og har ikke givet lyd, så vi har ladet op og været sammen. Mindstemanden på fem år har besluttet at han gerne vil lære at ride, så det er vi begyndt på. Vi har heldigvis hesten hjemme og masser af plads til at øve.

  SvarSlet
  Svar
  1. Laura. Jeg er også helt sikker på at de nok skal kalde os ind, hvis der er brug for os. Dejligt at I har kunnet være sammen alle fem og har kunnet imødekomme mindstemandens ønske. Og vejret kan vi absolut ikke klage over.

   Slet
 3. Der er vist stilhed før stormene på sygehusene for tiden. Jeg håber, vi ikke får tilstande som i Spanien og Italien. I hvert fald er det godt, der er kommet fokus på mangel på værnemidler til personalet - så kan der gøres noget for at få sat mere produktion i gang. Men det er nok lidt sent.
  Jeg er heller ikke velbevandret i podcast. Det er lidt tilfældigt, når jeg kommer ind på en af slagsen. Men jeg vil gerne finde ud af det.
  Hos mig går det lidt langsomt med de projekter, jeg havde tænkt at gå i gang med. Oprydning, sortering, ekstra rengøring osv. Det er som om, jeg er gået ned i et lavere gear.Som du beskriver.
  God mandag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Betty, og i lige måde. Indimellem får jeg lyst til ikke at tjekke nyheder, for der er så meget, jeg ikke kan gøre noget ved, og så bruger jeg tid på at bekymre mig, det vil jeg ikke.

   Slet