mandag, marts 23, 2020

Søndagstur

Landmanden kender gode steder at vandre, hvor der ikke kommer ret mange andre. Så vi drog ud, to hunde og to mennesker. Målet var Tranum Klitplantage, hvor landmanden er med i et jagtkonsortie. Der holdt en bil på p-pladsen, men med så mange kvadratmeter plantage skulle vi nok kunne holde afstand til hinanden. Vi startede på en vej, som fik mig til at sende en kærlig tanke til min far.


Hundene skulle lige mindes om, hvordan man går hinter. Især Dexter mente, at vi skulle ud over stepperne i en vis fart. De fandt dog efterhånden ind til rytmen.


Hurtigt fandt vi ud af, at det slet ikke ville blive en almindelig gåtur i plantagen. Landmanden havde aldrig set så meget vand på vejene og inde mellem træerne. Vi måtte kigge os for og være kreative i vores vej gennem plantagen.

Vi valgte at gå inde mellem træerne, over tuer og op på de små høje. Det gav udfordringer for bentøjet og opmærksomheden, det var ikke her, man skulle vrikke om på foden.


Lige pludselig dukkede en sø op, vi tror ikke, den plejer at være der, i hvert fald ikke når vi kigger på de gamle kort over plantagen. Men der var en bænk på et lille højdedrag, så måske den alligevel er dukket op i de senere år, og nu har bredt sig ud over det hele.Det var straks værre at finde en vej videre frem, og vi ville ikke gå tilbage, så vi forsøgte os hid og did, til sidst var vi heldig med at komme udenom alt vandet.


Og så gik det ellers i skarp trav det sidste stykke vej hen til bilen. Alle havde fået motion og frisk luft


Jeg var glad for, at jeg havde valgt vandrestøvlerne til gåturen. Hjemme er jeg begyndt at bruge løbeskoene til vandreturene, men de ville være blevet våde og de havde absolut ikke støttet mine ankler i det ujævne terræn. At jeg så havde valgt forkert i forhold til det rette lag af bukser, er en helt anden sag, så nu plejer jeg en ru hals med masser af hyldebærsaft. Om det var halsen, der var årsag til, at søvnen forlod mig klokken to i nat skal være usagt, men jeg er glad for, at jeg har ferie i disse dage.


Jeg ser Barnaby, hækler, strikker og har lige bagt brunsviger til landmændene. Hvorfor? Fordi jeg havde lyst til at afprøve, om jeg kunne huske at bage den kage, som jeg har bagt utallige gange, da vi holdt børnefødselsdage.

Sommerhusferie? Det er droppet, jeg satser på, at halsen ter sig bedre i morgen, så vil jeg genoptage gåturene og måske nogle af dem bliver i klitplantagerne ved sommerhuset. Vi får se, jeg har det bedst hjemme, tæt på landmand og hunde.

12 kommentarer:

 1. Rigtig god bedring, Lene - det er godt nok ikke lige nu, du skal blive syg, så jeg håber du klarer den med de go'e, gamle midler.
  Det var vist også en ret lang tur, I sendte jer selv ud på der!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ellen, det er ikke blevet mere end den ømme hals, så jeg satser på at det er væk i morgen. Og noget skyldes nok også trætheden, jeg er blevet for gammel til det natteroderi :-) Vi gik kun en times tid, men den time var fyldt med udfordringer :-)

   Slet
 2. God bedring med den ømme hals. Som Ellen skriver, er det ikke lige nu, du skal blive syg.

  Hold da op med vand, der ligger inde i klitplantagen. Og så er der nogle der siger, at det nærmest er noget pjat, når der tales om klimaforandringer. Der er aldrig nogensinde set så meget regn i en februar måned som i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Hanne, halsen har det meget bedre i dag.
   Vi har fået rigeligt med regn i Nordjylland, så nu nyder vi de tørre solskinsdage.

   Slet
 3. God bedring!
  Der er så dejligt ude i klitplantagerne. Vi tog til Tversted, da familien boede i Frederikshavn. Både stranden og plantagen er dejlige steder.
  Det er lidt svært at vælge påklædning til gåturene. I går småfrøs jeg i uld og vatteret frakke og i dag fik jeg hurtigt varmen, handsker og pandebånd blev afmonteret!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Anne, jeg er frisk igen. I dag kunne jeg også gå en tur herhjemme ved aftenstid uden at fryse. Det er svært at have det rette tøj på.

   Slet
 4. Hold da fest! Tranum klitplantage kendte jeg nærmest ud og ind, da jeg i min barndom og ungdom var baptistspejder og jeg tror da heller aldrig, jeg har set så meget vand der!
  I dag er det vist kun for søspejdere 😂

  SvarSlet
  Svar
  1. Henriette, det var helt vildt. Jeg glemmer hele tiden at du jo er fra det her område, så du kender det rigtig godt :-)

   Slet
 5. Det er en meget smuk tur, I var på. Men det var da en utrolig masse vand, der ligger på stierne. Jeg håber, din hals har det bedre nu.
  Vi går også mange ture i ekstra mange i denne tid, hvor man nemt bliver rastløs.

  SvarSlet
  Svar
  1. Madame, min hals har det meget bedre nu, tak.
   Jeg havde en plan om at køre op til sommerhusområdet og gå ture, men jeg bliver hjemme og tager så en tur ud ad veje og tilbage igen. Måske kan jeg lokke landmanden på tur i weekenden :-)

   Slet
 6. Jeg kan læse, at din hals er bedre. Det var godt. Sikke en dejlig tur I var på, men hold da op så meget vand.
  Jeg elsker det billede af hundene, de sidder så pænt, men alligevel så vagtsomme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, jeg tror at jeg ikke kan tåle at være alene hjemme så meget :-) I dag synes jeg at jeg fryser og er utilpas. Jeg trænger til at komme på arbejde!
   Jeg er også glad for det billede, ligesom jeg har et samme sted fra med landmanden og hundene

   Slet