torsdag, marts 26, 2020

NavlebeskuendeUdover at nyhedssider/kanaler vælter ud med nye vinkler på den tid vi er i lige nu, sker der ikke meget for mig, og så kan man nemt blive navlebeskuende. Lad det være klart, at jeg har lukket ned for coronatanker, de gør mig ikke noget godt, så derfor får de heller ikke lov til at fylde mit indlæg, så hellere lidt navlebeskuende adfærd.

Fra at ligge nærmest total brak foran en skærm de første afspadseringsdage har feriedagene fået lidt mere indhold. Men stadig har jeg svært ved at holde fokus i længere tid ad gangen, blandt andet mangler jeg at se Fisherman's Friends færdig på Filmstriben. På trods af at jeg valgte den pga Madames anbefaling og ikke mindst en kommentators ord om, at det var en af de få film, der ender godt, hvilket er et kriterium hos mig, især i disse dage. Ja så kan jeg ikke holde koncentrationen fangen, og zapper væk lige så snart, der er en snert af noget, der måske kan gøre lidt ondt eller at hovedpersonen er ved at dumme sig. Lige nu smågriner jeg lidt af mig selv og min reaktion.


I stedet for har jeg genopdaget bagelysten, landmændene har fået brunsviger og kanelsnegle. Jeg har knækket koden og endelig bagt et brød, som landmanden efterspørger i stedet for bagerbrødet. Det er såmænd Verdens bedste brød i Valdemarsros udgave. Og det bestod Paul Hemingways test med en finger, der presses ned i krummen, og krummen rettede sig ud med det samme. En ny dej skal røres sammen i aften, lige som jeg skal have afprøvet disse lækre kardemommesnurrer efter anbefaling fra Nom de Mie.

Jeg er faldet i en skøn lydbog, som nydes i små doser jævnfør indledningen om koncentration. Det litterære apotek er en smuk fortælling om kærligheden, at finde sig selv igen og samtidig turde se sine fejl i øjnene uden at lade dem ødelægge livet.


Jeg strikker og i dag har jeg fået hæftet tråde på flere karklude, et sjal og en sok. Det føles godt og jeg øver mig i at anerkende de små projekter, jeg får færdig.

Landmanden har travlt, hver dag sidder han ved sorterbordet og sorterer kartofler. Imens svinder vandet fra markerne med det skønne vejr, vi har. Mine gåture bliver ofte sidst på eftermiddagen eller først på aftenen. I går nød jeg solnedgangens pensel male himlen smuk over der, hvor jeg bor.


Tankerne går mod øst til mine børn og mod nord til min svigerdatters hjemland og hendes familie. De går videre til min og landmandens familie spredt ud over Danmark. De fortsætter til venner og bekendte, hvordan mon de har det? Og så ender de på min afdeling og hos mine kolleger. På mandag skal jeg se dem igen, det glæder jeg mig til. Jeg glæder mig til at skulle trække i uniformen og gøre gavn med det, jeg er bedst til, nemlig sygepleje.


6 kommentarer:

 1. Gør det, du er bedst til ... og det gør du så snart, men det var da godt, at du nåede ud af dit dødvande, for jeg tror du ville have ærgret dig en anelse, hvis du bagefter kunne have fornemmelsen af en mere eller mindre forspildt ferie :-)
  Grydebrødet er næsten mage til det, John bager - det er bare SÅ godt! Jeg forstår så glimrende, at din søde mand sætter stor pris på det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ellen, lidt har også ret, men efterhånden er jeg nået til den overbevisning, at jeg var slidt og kunne godt mærke at jeg trængte til ferie. Kombinationen af corona og denne udspændthed har gjort, at jeg har haft brug for at komme helt ned i tempo. Jeg har mere overskud nu, og det er jeg glad for :-)
   Jørn vil helst have bagerens gode stenovnsbrød frem for mine boller (bagerbrødet holder sig mere svampet længere) så jeg er glad for at have fundet noget, som kan bruges :-)

   Slet
 2. Hvor er det nogle fantastiske farver på dine solnedgangsbilleder. Du har nok trængt meget til nogle dage uden projekter, så du kunne samle energi til at arbejde igen. Dejligt, du glæde dig til at komme tilbage.
  Det brød ser godt ud. Skal det være en støbejernsgryde?

  SvarSlet
  Svar
  1. Betty, jeg er vild med at funktionen solnedgang findes på nye kameraer, for den funktion kan fange himlen sådan som den ser ud.
   Jeg tror helt klart at jeg har trængt til afslapning, men nu er jeg klar igen :-)
   Jeg har en tupperware udgave af en römertopf, den bruger jeg. Prøv at google Verdens bedste brød, jeg har set andre opskrifter, hvor de skriver man kan bruge et ildfast fad med folie over.

   Slet
 3. Enig. Det er fantastiske solnedgangsbilleder, du viser.

  Du var nok helt og aldeles udmattet pga. hele situationen med Corona, hvor alt er vendt op og ned. Jeg hæftede mig især ved, at du ikke kunne koncentrere dig om en ting ad gangen. Det kan være tegn på udmattelse.

  Nu skal du så på arbejde igen, og hvor er det dejligt at læse, at du glæder dig til det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Hanne. Jeg har været træt og trængte til ferie. Nu er jeg ved at være klar til at komme ud i verden igen, og det kan jeg så få lov til som sygeplejerske.

   Slet