torsdag, april 16, 2020

Fællessang, fødselsdagssang og morgensol

Fællessangen med Philip Faber er aldrig blevet en fast bestanddel her i huset, ligesom coronafitness med Melvin  Kakooza på instagram heller ikke er. Jeg har fået set et enkelt program med fællessang på DR1 en fredag aften, og det var rigtig hyggeligt, men jeg glemmer det. Det er sjældent at jeg ser fjernsyn, når programmet kører, eller som det hedder på nudansk, jeg ser ikke flow-tv. Forrige nat, hvor jeg ikke kunne sove, fandt jeg krimiserien Vera på DR 1, den hyggede jeg med. Vera kan jeg godt lide, hun er sød og skarp, hun er overvægtig, hun klæder sig ikke efter moden. En grøn jagthat trykket godt ned over ørerne og et par gummistøvler sat sammen med en omfangsrig jakke, så kan hun klare feltarbejdet. Og så elsker jeg, at englændere kan sige "all right my love?" til folk, de aldrig har mødt før. Jeg kan lige se mig sige til en pårørende, er du okay, min skat/min søde.

Alle de tiltag med fokus på sammenhold på afstand er gode, og det er ikke fordi jeg ikke vil deltage i dem, men landmanden og jeg arbejder jo, som vi plejer, og de nævnte tiltag er mere for alle dem, der er sendt hjem eller som er pensionist. Ingen tvivl om at sang gør glad, og jeg har enkelte gange sunget sammen med PF senere på dagen, bare for at få sunget. Til gengæld har jeg de sidste aftner danset og sunget alene i stuen, når jeg vidste, at landmanden sad trygt og godt på sin traktor ude i marken. Det gør mig glad og kroppen mindre stiv.

I dag er det Dronningens fødselsdag, hurra, hurra, og det bliver så vist mit bidrag til fællessangen, for jeg har forskellige ting, jeg skal nå på min fridag. Blandt andet skal der handles ind, og sidste gang var der så mange mennesker i mit lokale supermarked, at jeg fik klaustrofobi. Folk holdt afstand, så meget at køen til kasserne nærmest bugtede sig ned igennem hele butikken. Jeg satser på at det ikke sker i dag. Jeg har en kontroltid hos min læge, aftalt længe før coronatid, og da jeg ikke har hørt noget, går jeg ud fra, at den ikke er aflyst. Vi får se.

Børnene er startet i skole igen, og det gør, at vores rengøringsassistent ikke er kommet endnu. Mens hendes børn var hjemme, startede hun 6.45 hos os, fordi hun vidste, at det var okay for os, vi er jo oppe. På den måde kunne hun nå morgenarbejdet, før hendes mand skulle af sted, og så tog hun de øvrige firmaer om eftermiddagen, når de havde lukket, og hendes mand var kommet hjem. Vi taler tit om på arbejde, at sygehuspersonale er vældig i vælten lige nu. Vi får ros for vores arbejde i en coronatid, men der er altså rigtig mange, som har arbejdet under hele krisen, og som har skulle få det til at fungere, samtidig med at de har børn, der skal hjemmeskoles eller passes. Stor ros til alle disse mennesker.

Solen skinner fra morgenstunden, vejrudsigten lover samme vejr de næste dage, jeg må heller komme i gang med at pakke til bytur i dag. Den skal gerne overstås rimelig hurtigt, så jeg kan hygge mig med at bage og lytte til lydbog.

Må du få en dejlig dag med sol og smil, måske endda også sang.

aftenhimmel

5 kommentarer:

  1. Tak for anbefalingen af krimiserien Vera på DR 1, Lene.
    Vi har hørt en del af Phillip Fabers hyggelige programmer om morgenen og programmerne, der blev sendt om aftenen.
    Ja, hurra til vores dronning :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Madame, selv tak :-) Jeg har nydt fællessangen, når jeg har været med.

      Slet
  2. Jeg er godt nok pensionist, men jeg synger ikke! Jeg kan ikke engang holde ud at høre på mig selv, så jeg vil ikke udsætte andre for at høre mig - ikke engang John :-)
    Der er mange helte nu. De har såmænd altid været helte, men det er først nu, det rigtig går op for os.
    Og så skal jeg da vist have kigget lidt på Vera ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, du sku nu prøve at synge alligevel :-)
      Der er mange, som holder sammen på Danmark, og jeg håber de forstår det.
      Jeg troede du kendte Vera, hende kan jeg rigtig godt lide :-)

      Slet
  3. Hanne, det var da rart at jeg kunne give dig et nyt begreb. Mon ikke vi er mange, der bakker op om hverdagens helte.

    SvarSlet