fredag, april 24, 2020

Hvide græsplæner

Vi har stadig nattefrost, så når jeg står op om morgenen, er det til en rimdækket græsplæne. Om eftermiddagen, når jeg kommer ud af døren fra sygehuset, er der varmt. Det gør påklædning lidt svært, jeg har dog valgt at gå efter eftermiddagstemperaturen og så skynde mig ud i bilen om morgenen. Når jeg parkerer bilen en halv time efter ved sygehuset, er der typisk 6-7 grader varmere end i mosen.


Nu er der weekend fra sygehuset, herhjemme holdes der først weekend på søndag. I nat kom landmanden først ind kvart over to og stod op til sædvanlig tid. Fruen var lidt knotten til morgen, for jeg ser jo mennesker, som ikke passer på sig selv, ligge inde på sygehuset. Men hans svar er, når jeg spørger om han ikke kunne ansætte en ekstra i forårssæsonen, hvad skal jeg så give mig til? Og det minder jo mistænkeligt om mit eget svar, når folk spørger mig, om jeg ikke skal gå på efterløn. Det hører dog til sjældenhederne, at han kører så længe, men det gik så godt med at sprede gødning, og så var markerne jo klar til, at han kunne starte med at så korn i dag. Så han var træt, men glad her til morgen, og det betyder jo også noget.

I går aftes fik jeg også smilet frem hos mig selv. Jeg er jo alene hver dag efter arbejde, og når al madlavning , madpakkesmøring, og alt andet forefaldende arbejde er overstået, forfalder jeg nemt til bare at synke sammen i en sofa. I går fandt jeg guitaren frem og spillede/sang aftensange for mig selv. Så jeg kom også for sent i seng, det var dog hyggeligt for en gangs skyld at gøre noget andet, så jeg lever med trætheden i dag. Ganske som landmanden lever med sin træthed.

God fredag til dig.




10 kommentarer:

  1. Ja, det vejr. Når fruen cykler på arbejde, er hun klædt godt på for at holde varmen, og når hun så cykler hjem, er hun ved at koge over.

    SvarSlet
    Svar
    1. Eric, sommertøj om eftermiddagen og vintertøj om morgenen. Mine kolleger, der cykler, er også klædt godt på :-)

      Slet
  2. Det lyder så hyggeligt med aftensang for og med dig selv, Lene og den med temperaturen er godt nok lidt svær lige nu :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Liselotte, det var også hyggeligt :-) Ja vi må ha ta-af tøj på :-)

      Slet
  3. Det er godt, du ikke har et drivhus, så - det ville være skidt med natterfrost endnu, hvis der var plantet i det - hvad der i høj grad er i mit, men vi har heldigvis ikke haft under 4° de sidste 14 dage. Det er på flere måder godt at bo tæt på vand :-)
    Er det ikke mere, hvis man konstant ikke passer på sig selv, at det kan gå galt? Og hvis din mand også både røg og drak lidt for meget? Det går nok at være træt i en kort periode, vil jeg da tro. Uden at være fagmand :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ellen, se det er jo derfor at jeg ikke har drivhus ;-)
      Jo, men i forvejen synes jeg ikke at han passer så godt på sig selv, selv om han ville ryste på hovedet af det udsagn :-)

      Slet
  4. Det var en utrolig lang arbejdsdag din landmand havde. Godt, den resulterede i glæde. Jeg kan godt forstå, han må udnytte situationen, når vejret er til det. Det lyder hyggeligt, du spiller og synger for dig selv.

    SvarSlet
    Svar
    1. Betty, når man er landmand, må man udnytte det gode vejr. Og jeg håber jeg kan holde fast i at spille igen, det gør mig glad :-)

      Slet
  5. I har et travlt liv, men det er dejligt at læse, at du fandt guitaren frem og spillede og sang aftensange for dig selv. Det minder mig om mine teenageår, hvor jeg lærte at spille på guitar og spillede med min far på klaver.

    SvarSlet
    Svar
    1. Madame, jeg spillede som ung. Og så gled det ud, men jeg genoptog det da jeg blev FDFleder, og da det så stoppede, stoppede guitarspillet igen, men jeg vil forsøge at holde fast i det nu, for det gør mig glad.
      Mon du stadig har din guitar, du kan garanteret godt huske grebene, når først fingrene får fat i guitaren :-)

      Slet